^ Vissza Fel
Petőfi Sándor Elméleti Líceum címke bejegyzései:

Jól teljesítették az érettségi kihívását a Petőfi végzősei

Diáksarok  ,   2018. július 15. vasárnap 
 Megnézték: 1 586

Ellentmondásos, hiányos vagy téves vizsgaeredmények jutnak a közvéleményhez

Talán a káosz kifejezés a legjellemzőbb az idei érettségi vizsga eredményeinek tálalására, megjelentetésére. A megyei és országos digitális és nyomtatott sajtóorgánumok mellett sok magánszemély is jelentetett meg – ellentmondásos, hiányos vagy téves – adatokat a megyei magyar érdekeltségű középiskolák, közöttük a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban az érettségi átmeneteli arányról. A kedves olvasó/érdeklődő csak kapkodhatta a fejét a sok különböző információ láttán.

Szovátán énekeltek

Diáksarok    2018. május 17. csütörtök 
 Megnézték: 308

A X. Szovátai Tavaszi Kórusfesztiválon vett részt a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum gyermekkórusa áprilisban, Orosz Otília Valéria tanárnő vezetésével. A rendezvény első napja, melyen kilenc kórus mutatkozott be, a résztvevők felvonulásával kezdődött, lovas huszárok és a budapesti Keil Ernő Fúvószenekar kíséretében.

Petőfisek a 2018-as Ecochallengen

Diáksarok  ,   2018. május 15. kedd 
 Megnézték: 373

Míg a tavalyi évben településünk, addig az idén az Ecochallenge 2018 elnvezésű  ökológiai versenynek Betfia adott otthont. A nagyváradi Ecotop Egyesület által megszervezett versenyre idén 5 településről  (Cséffa,Nagyvárad, Székelyhíd, Szentandrás és  Szentmárton) 15 csapat nevezett be.

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumot idén három  egyenként 4 fős csapat és a 3 felkészítő biológia tanár: Borsos Mária, Cservid Levente és Szabó Ildikó képviselte, egyedüli  magyar nyelvű csapatokként a mezőnyben.

Aranyhíd a határok felett

Diáksarok  ,   2018. május 5. szombat 
 Megnézték: 557

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjainak és pedagógusainak csapata április 19. és 22. között magyarországi látogatáson vett részt a határtalanul pályázati programnak köszönhetően.

A tatabányai Árpád Gimnázium és a székelyhídi Petőfi között több mint 6 éves szoros és élő kapcsolat van, amelyet már testvériskolai együttműködés is szentesített. Csak az idei évben ez volt a 3-ik találkozás a 2 iskola képviselői között.

Szalagavató a Petőfi-líceumban

Diáksarok    2018. április 20. péntek 
 Megnézték: 46

Az iskola szalagavató ünnepségének jól sikerült műsora, melyet a XI. osztályok biztosítottak, rácáfolt a péntek tizenhárom babonájára. Az esemény idejére Székelyhíd legforgalmasabb helye a sportcsarnok előtti tér volt, ahol kocsik tucatjai foglalták el a helyet.
Mint már megszokhattuk az eddigi szalagavatókon, a műsor két részre tagolódott: vicces és komoly részre, melyet a lelkes közönség elismerő tapssal jutalmazott. Látszott a tizenegyedikes diákok alapos felkészültsége, semmit nem bíztak a véletlenre, minden pontos forgatókönyv alapján működött.

A nyitószám, a hagyományokhoz híven a XI. B osztály keringője volt, melyet Mészáros Ildikó tánctanárnő lelkes felkészítésének köszönhetünk. Ezt követték a többi XI-es osztályok rövid kisfilmjei, melyben a tizenkettedikes diákok mindennapjai, iskolai életük elevenedett meg, ezekben mindenki magára ismerhetett. A tánc az est folyamán továbbra is fontos szerepet játszott, ez színesítette a különböző videók bemutatása közötti időt. A tizenegyedikesek attól sem riadtak vissza, hogy egy kicsit bevonják végzős társaikat a táncos előadásba, felhívták őket a színpadra, s ott különböző táncokat kellett utánozniuk kisebb-nagyobb sikerrel.

Kurutty: Mátyás király vendégei voltunk

Diáksarok    2018. március 16. péntek 
 Megnézték: 103

Mátyás király személyiségére összpontosultak a huszadik Kurutty vetélkedő feladatai az igazságos uralkodónak szentelt emlékév jegyében. A kisiskolásoknak szóló általános műveltségi megmérettetés körzeti szakaszának március 10-én a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum adott helyet.

A Kurutty-feladványok Mátyás korára, a nép körében járó igazságosztó királyról szóló népmesékre – Gergő juhász kanala, Mátyás király meg az okos paraszt, Mátyás király és a székely ember lánya – alapoztak. Hét csapat mérte össze a tudását: Érszalacsról a Nosza-Brekik és a Gyurgyalagok, Székelyhídról a Betűvetők, Csipet-csapat, Észbontók, Gézengúzok és Sürgő-forgók négy-négy lelkes versenyzője.
A gyerekek különféle műveltségi területeken mérték össze tudásukat, ismereteiket, rátermettségüket, tehetségüket: művészetek (zene és rajz), állatvilág, matematika, anyanyelv, idegen nyelv (angol), valamint ügyesség.

Tatabányai diákok látogattak hozzánk

Diáksarok    2018. március 15. csütörtök 
 Megnézték: 105

A Tatabányai Árpád Gimnáziumból látogattak városunkba tanárok és főként diákok azzal a céllal, hogy betekintést nyerhessenek a Petőfi Sándor Elméleti Líceum iskolájába, illetve hogy megismerkedhessenek az itteni diákokkal, tanárokkal.

A magyarországi vendégek március 10-én, szombaton este érkeztek meg Hegyközszentmiklósra, és bár hosszú volt az út, ez nem akadályozta meg őket abban, hogy beszélgessenek és barátkozzanak a vendéglátókkal. Az ismerkedős este alatt a diákok bevezethették egymást különböző terveikbe, szokásaikba és tanulmányi eredményeikbe, míg a tanárok is megbeszélhették az iskolák fejlődését, a tanulmányi rendszer újdonságait. Hogy a rengeteg tanulástól való szünetet megünnepelhessék, szórakoztak ezerrel, hiszen ha egy dolog is közös az érmellékiek és tatabányaiak között, az a bulizási kedv.

Farsangot ültek a jókedvű székelyhídi petőfisek

Kultúra  ,   2018. február 23. péntek 
 Megnézték: 444

Jókedv és kacagás töltötte be a városi múzeum épületét február 2-án, amikor a Petőfi Sándor Elmélet Líceum X. A, B, C és D osztályai megtartották hagyományos, farsangi műsorukat. A nem túl nagy számú, tanárokból, szülőkből és barátokból álló közönség egy percig sem unatkozott, hiszen sokszínű, változatos és vicces műsorszámokról gondoskodtak a tizedikes diákok. Minden műsorszámon látszott, hogy a diákok sokat készültek rá, s szívvel-lélekkel dolgoztak azért, hogy mindenki jól érezze magát.