^ Vissza Fel
tanévnyitó címke bejegyzései:

Becsengettek a nagykágyai iskolában

Okostáblákkal felszerelten indul az új tanév az autószerelési szakkal bővült tanintézményben

Több mint négyszáz diák foglalhatta el osztálytermeit a Nagykágyai 1-es Számú Technológiai Líceumban az iskola vezetőségének nyitóbeszéde és a rendőrség képviselőjének tájékoztatója után. Idén a megszokottnál jóval korábban, már szeptember 5-én megkezdődött a tanév a romániai iskolákban. Az évnyitón az intézmény igazgatója, Zsigmond Levente elmondta, hogy a tavalyihoz képest idén több diák jelentkezett az iskolájukba, és ez azt igazolja, hogy az út, amin elindultak, jó irányba visz. A szaklíceum rengeteg fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, és nagyon sok új tervük van a jövőre nézve is.

Ünnepélyes tanévnyitó a Petőfiben

Új, harminc tantermes iskolaépület épül ebédlővel, díszteremmel

Idén végre korlátozások nélkül zajlott a tanév hivatalos megnyitója a Petőfi Sándor Elméleti Líceum udvarán szeptember 5-én. A Himnusz eléneklése után a végzős diákok és az előkészítő osztályok tanítói kézen fogva vezették be az iskola legfiatalabbjait, akik – amint arra Püsök Julianna aligazgató is utalt nyitóbeszédében – most lépték át először diákként a tanintézmény küszöbét. Őt követte a felszólalók sorában Olimpia Gherman aligazgató, aki a Bihar Megyei Tanfelügyelőség ünnepi gondolatait továbbította a megjelenteknek. Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere köszöntőbeszédében több jó hírrel is szolgált a helyieknek. Elmondta, hogy az iskola nagyon jelentős, nyolcmillió euró értékű fejlesztés előtt áll, melynek jelen pillanatban is zajlik a közbeszerzési eljárása.

Új igazgató a nagykágyai szakközépiskolában

Diáksarok  ,   2021. szeptember 17. péntek 

Járványügyi korlátozásokkal zajlott a tanévnyitó a Nagykágyai 1-es Számú Technológiai Líceumban is. Az iskolavezetőség, a polgármester, a rendőrség és az egyházi képviselők beszéde után a diákok az osztályfőnökökkel elfoglalták osztálytermeiket. Ettől a tanévtől kezdve Zsigmond Levente tölti be a nagykágyai szakközépiskola igazgatói tisztségét, aki hegyközszentmiklósi iskola címzetes testnevelő tanára. Tizennégy éves pedagógusi pályafutása alatt hat évig az érköbölkúti, négy évig pedig a kiskereki általános iskolát vezette. Az újonnan kinevezett igazgató közölte, hogy szeretné folytatni az elődjei által megkezdett munkát, és az iskolát akarja fejleszteni, minél versenyképesebbé tenni, mivel az Érmelléken is elég nagy versengés van a diákokért.

Mindemellett szeretné elérni azt is, hogy egyre több szakon versenyvizsgát szervezzenek azért, hogy a diákokat arra ösztönözzék, hogy felkészültebbek legyenek.

Becsengettek a Petőfiben

Diáksarok  ,   2021. szeptember 17. péntek 

Csak az előkészítő osztályos, az ötödikes, kilencedikes és tizenkettedikes osztályok tanulói, továbbá az előkészítő osztályosok szülei és az iskola pedagógusai vehettek részt a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum udvarán megtartott tanévnyitón a járványügyi korlátozások miatt. A tanévnyitón megjelentek számára az udvaron is kötelező volt a maszkviselet és a fizikai távolságtartás.

A Himnusz eléneklése után a Bergendy együttes Iskolatáska című dalára bevonultak az iskola udvarára a legfiatalabb kisdiákok is. Ezután a megnyitó beszédek következtek, az iskola vezetősége, városunk polgármestere, valamint a rendőrség és az egyházak képviselői részéről.

Szentjobbon tartották meg a Bihar megyei magyar iskolák tanévnyitó ünnepségét

Diáksarok  ,   2021. szeptember 17. péntek 

Ünnepélyes keretek között tartották meg a Bihar megyei magyar iskolák tanévnyitóját szeptember 10-én a szentjobbi Kisboldogasszony római katolikus plébániatemplomban. Májernyik Mihály helyi plébános Jézus hegyi beszédét példázva, anyanyelvünk megőrzésének felelősségét nyomatékosította. A pedagógus feladata, hogy ne csak tudást, hanem az általános derűt, világosságot is vigyen az iskolákba. Ezt követően Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke köszöntötte az egybegyűlteket.

A szentmise után Vajda Zita Bonifácia nővér, a helyi Szent István Általános Iskola igazgatója, majd Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettes köszöntőbeszédét hallhattuk, majd Zatykó Jácint, Szentjobb polgármestere és Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője osztották meg ünnepi gondolataikat. Az eseményen tizenhat nyugdíjba vonult Bihar megyei pedagógus vette át a Pedagógus Szolgálat Emlékérmet Kéry Hajnaltól munkája elismeréseként.

A tanévet Bihar megye minden egyes tanintézménye az úgynevezett zöld forgatókönyv szerint kezdte, de felkészültek az online oktatásra is, ha esetleg a járványügyi helyzet ezt indokolná  – közölte a főtanfelügyelő-helyettes.

„Új cipő, új nadrág, új tanév, új kabát”

Közélet  ,   2018. szeptember 14. péntek 

Lelkes gyereksereg, szülők, hozzátartozók, valamint díszvendégek gyülekeztek a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum udvarán a szeptember 10-i tanévnyitó alkalmából.

Az ünnepély első felszólalójaként a középiskola új igazgatója, Barta Imre beszédében bemutatkozott, és üdvözölte az elsős és a végzős diákokat is. Köszöntőjét humorral fűszerezte, a tizenkettedik osztályt elkezdő diákokat sasokként emlegetve, akik erővel, tudással hagyják el majd a Petőfi fészkét. Majd komolyra váltva a tónust, igényes érettségi felkészülésre intette a végzősöket. Közvetlen munkatársa, Olimpia Gherman al­igazgató arra kérte köszöntőjében a diákokat, hogy a nyári vakációból visszatérve vegyék fel a ritmust, és lelkesen, vidáman ugorjanak fejest az új tanévbe, hiszen ezek azok az évek, amelyek nem térnek vissza, s amik a legtöbbet adhatják fiatalságuknak.

Megmaradni a jó oldalán, ebben kell segítsen az iskola

Közélet  , ,   2018. szeptember 13. csütörtök 

Gyermekzsivajtól voltak hangosak Hegyközszentmiklós utcái szeptember 10-én reggel. Mindenfelől sereglettek a gyerekek, szülők együtt, hisz nagy napra ébredtek, elkezdődik az iskola. Amint szép sorban érkeztek a csillogó szemű kíváncsi tekintetű gyerekek, akik félve fogták anyuka kezét az érkezés pillanatában, akik először lépik át az iskola küszöbét, várják ki lesz az a kedves tanító néni, aki bevezeti őket a betűírás rejtelmeibe?