^ Vissza Fel
tanévnyitó címke bejegyzései:

„Új cipő, új nadrág, új tanév, új kabát”

Közélet  ,   2018. szeptember 14. péntek 
 260

Lelkes gyereksereg, szülők, hozzátartozók, valamint díszvendégek gyülekeztek a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum udvarán a szeptember 10-i tanévnyitó alkalmából.

Az ünnepély első felszólalójaként a középiskola új igazgatója, Barta Imre beszédében bemutatkozott, és üdvözölte az elsős és a végzős diákokat is. Köszöntőjét humorral fűszerezte, a tizenkettedik osztályt elkezdő diákokat sasokként emlegetve, akik erővel, tudással hagyják el majd a Petőfi fészkét. Majd komolyra váltva a tónust, igényes érettségi felkészülésre intette a végzősöket. Közvetlen munkatársa, Olimpia Gherman al­igazgató arra kérte köszöntőjében a diákokat, hogy a nyári vakációból visszatérve vegyék fel a ritmust, és lelkesen, vidáman ugorjanak fejest az új tanévbe, hiszen ezek azok az évek, amelyek nem térnek vissza, s amik a legtöbbet adhatják fiatalságuknak.

Megmaradni a jó oldalán, ebben kell segítsen az iskola

Közélet  , ,   2018. szeptember 13. csütörtök 
 268

Gyermekzsivajtól voltak hangosak Hegyközszentmiklós utcái szeptember 10-én reggel. Mindenfelől sereglettek a gyerekek, szülők együtt, hisz nagy napra ébredtek, elkezdődik az iskola. Amint szép sorban érkeztek a csillogó szemű kíváncsi tekintetű gyerekek, akik félve fogták anyuka kezét az érkezés pillanatában, akik először lépik át az iskola küszöbét, várják ki lesz az a kedves tanító néni, aki bevezeti őket a betűírás rejtelmeibe?

Tanévkezdés az érköbölkúti iskolában

Közélet  ,   2018. szeptember 12. szerda 
 326

Tanévkezdésre gyűltek össze az érköbölkúti iskola udvarán kicsik és nagyok óvodások, előkészítő osztályosok, a suli apraja-nagyja szüleik kíséretében. A falu központjában szerényen várta az iskola az érkező diákokat. A tanévnyitás alkalmával a kinevezett igazgató, Papp Mónika angol szakos tanárnő köszöntötte az egybegyűlteket. Visszaemlékezett, nem is olyan rég búcsúzott el és kívánt kellemes vakációt, de a nyár elrepült és újra ott álltak mindannyian, szembenézve az új tanévvel.

Meghitt hangulatú szentjobbi évnyitó

Diáksarok  ,   2014. szeptember 18. csütörtök 
 673

Hétfőn, szeptember 15-én a szentjobbi óvodások és iskolások, továbbá tanáraik, szüleik a római katolikus templom kapujában gyülekeztek. Délelőtt 10 órától a katolikus templomban tartották a hivatalos tanévnyitót. A gyerekek kíváncsi tekintettel figyelték az új igazgatónő, Vajna Zita Bonifácia nővér évnyitóbeszédét, aki együttműködésre kérte a szűlőket, a kollégait pedig arra, hogy igyekezzenek, hogy élmény legyen a tanulás, majd bemutatta a óvónőket, tanítónőket, osztákyfőnököket, és az új tanárokat.