^ Vissza Fel
Toldy általános iskola címke bejegyzései:

Megállíthatatlan szentmiklósi diákok és tanítók

Diáksarok  , ,   2018. október 22. hétfő 

Az őszi időszakban a Hegyközszentmiklósi Toldy Általános Iskola különböző korosztályai számos helyen kirándultak,a melyek magyar kultúránk szempontjából, akár irodalmi akár történelmi vonatkozásban, jelentősek számunkra. Ezekről a kirándulásokról Béres Angéla tudósítónk és Papp Mónika tanárnő írtak beszámolókat az Olvasók számára.

Megmaradni a jó oldalán, ebben kell segítsen az iskola

Közélet  , ,   2018. szeptember 13. csütörtök 

Gyermekzsivajtól voltak hangosak Hegyközszentmiklós utcái szeptember 10-én reggel. Mindenfelől sereglettek a gyerekek, szülők együtt, hisz nagy napra ébredtek, elkezdődik az iskola. Amint szép sorban érkeztek a csillogó szemű kíváncsi tekintetű gyerekek, akik félve fogták anyuka kezét az érkezés pillanatában, akik először lépik át az iskola küszöbét, várják ki lesz az a kedves tanító néni, aki bevezeti őket a betűírás rejtelmeibe?

A hegyközszentmiklósi Toldysok a Berek-kupán

Ér-sport  , ,   2013. július 4. csütörtök 

Érkeserűben rendezték meg a VI. Berek-kupa kézilabda-mérkőzést június 6-án. Érkeztek kézilabdások Félegyházáról, Kiskerekiből, Hegyközszentmiklósról és természetesen a helyi diákok is részt vettek. Minden kategóriában két csoportba voltak sorolva a csapatok – közölte Zsigmond Levente hegyközszentmiklósi tornatanár. A fiúknál első helyet a kereki csapat vitte el, második helyezett Keserű fiúcsapata lett, harmadik helyet Félegyháza érte el.

Szavalóverseny a Toldyban

Diáksarok  ,   2013. május 3. péntek 

 

Négy korcsoportban vetélkedhettek a diákok a Hegyközszentmiklóson tizennegyedik alkalommal megrendezett szavalóversenyen.  A József Attila születésnapja (a magyar költészet napja) tiszteletére megtartott rendezvényen az Albisról, Érkeserűből, Érköbölkútról, Kiskerekiből, Margittáról, Nagykágyáról, a magyarországi Szandáról, Székelyhídról és természetesen Szentmiklósról érkezett kis versenyzők két-két verssel nevezhettek be.

Gyors lábú diáktáncosok

 

Befejeződött a Toldy általános iskola diákjainak a táncoktatása Hegyközszentmiklóson. A záró rendezvényre mindenki izgatottan készült, vajon mit tudnak megmutatni a tanultakból. A tánctanítást előszeretettel Béres Imre tanító bácsi végezte. A közel kétórás bemutató során ízelítőt láttunk a csárdásból, keringőből, tangóból, rockból és rock and rollból. A bemutató végén a táncosaink felkérték családtagjaikat is egy táncra.