^ Vissza Fel
kézilabda címke bejegyzései:

Újra pattog a labda a székelyhídi lányok kezében

Ér-sport  ,   2021. november 3. szerda 

A székelyhídi kézilabdás lánycsapatok a Partiumi Kézilabda-program kereteiben szervezett bajnokságban szerepelnek, miután bizonytalan jövőkép (pl. koronavírus) miatt nem sikerült a magyarországi korosztályos bajnokságba beiratkozni az U12-es csapattal (11–12 évesek).

Ebben a kiírásban, amelyben Bihar, Szatmár és Szilágy megyei együttesek vesznek részt, U12-es csapatunk két helyszínen négy mérkőzésen van túl, az U15-ösök (14–15 évesek) két meccset játszottak, míg a legkisebb 9–10 évesek, az U11-es játékosok október utolsó napján léptek pályára Szatmár megyében. Ezeken a versenyeken nincs hivatalos eredményszámolás, ezzel is próbálva levenni a pluszterhet a fiatalok válláról, és arra ösztönözni őket, hogy a játékra koncentráljanak. A tervek szerint a U11-es korosztályban hat-, U12-ösöknél nyolc-, U15-ötösöknél pedig hétcsapatos bajnokság őszi fordulója december 19-én zárul, amennyiben erre lehetőség adódik.

A kézilabdacsapat egyfajta család

Diáksarok    2020. november 27. péntek 

Környékünkön már viszonylag jól ismert a székelyhídi kézilabdacsapat. Ennek edzője Kozma Sándor, aki három csoportot edz a városban: 11, illetve 14 év alatti lányokat, valamint egy fiúcsapatot.

A csapat legkiemelkedőbb eredményeiről kérdezve az edző a nagyobbak csoportját említette, akik „öt évvel ezelőtt kezdtek el edzeni. Két éve rendeztek egy barátságos, helyezés nélküli versenyt azzal a céllal, hogy a gyerekek kedvet kapjanak és megismerjék ezt a nagyszerű sportágat”. Kétszer játszottak Budapesten versenyszintű mérkőzésen, a tavalyi érmelléki versenyen pedig harmadik helyezést értek el. A nagyobb versenyeken viszont nehezebben oldható meg a részvétel, mivel a gyerekek gyakran cserélődnek, így a csapatfelállás is folyamatosan változik.

Már korosztályos tornákon is bizonyítanak a kézilabdázó székelyhídi gyerekek

Ér-sport    2020. június 15. hétfő 

Már öt éve próbálhatják ki kézilabda-képességeiket és -tudásukat a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjai. A legjobbak a helyi csapatok oszlopos tagjaivá válhatnak.

Városunkban egy napközis rendszerű szivacskézilabda-tábor által született újjá ez a nálunk régen szebb napokat is látott csapatsport (32 fiú és lány vett részt). Azóta rendszeresen, heti két edzés keretében foglalkoznak a fiatalokkal Dunai Melinda és Kozma Sándor testnevelés tanárok. Jelenleg az edzők egy U10-es lány (9–10 évesek) és egy-egy U13-as korosztályú (12–13 évesek) fiú- és lánycsapattal büszkélkedhetnek. A székelyhídi csapatok legnagyobbjai, az U13-as korosztályúak már több tornán is részt tudtak venni, amelyek nagyrészt azért voltak hasznosak, mert az edzéseken tanultakat tudták gyakorolni. Nem a mérkőzés eredménye volt a cél számukra. Viszont az idei tanévben a lányok az országos diákolimpia körzeti szakaszán III. helyen végeztek, míg a fiúk sajnos nem értek a dobogóra.

Kézilabdabronz a petőfis diákoknak

Diáksarok    2020. február 28. péntek 


Gratulálunk a Petőfi Sándor Elméleti Líceum kézilabdacsapatának és Kozma Sándor edzőnek az Érmihályfalván az V–VIII. osztályosoknak megrendezett diákolimpián elért III. helyezésért.

Mindenki győzött a kézilabdapályán

Ér-sport    2016. február 22. hétfő 

A székelyhídi lányok csapata is részt vett a január végi első Szivacskézilabda Farsang Kupán Dunai Melinda és Kozma Sándor testnevelő tanárok és néhány szülő kíséretében. A 18 csapatot magába foglaló nemzetközi torna települései (a Partiumból a társszervező Kaplony és Kálmánd, Nagykároly, Szatmárnémeti, Mezőfény. Magyarországról pedig Csenger és Mátészalka) valamennyien részt vesznek a Szatmár–Ferencváros elnevezésű együttműködési projektben. A mérkőzéseken nem a gólszerzés volt a fő cél, hanem a JATÉK. Ezért nem is számoltak eredményt, mindenki győztesen hagyta el a játékteret, minden csapat oklevéllel és kupával, a csapattagok pedig éremmel a nyakukban térhettek haza.

A következő közös szivacs-kézilabdázás Húsvét Kupa néven április 2-án lesz Mezőfényen.

Petőfi Kupa Székelyhídon

Ér-sport    2014. június 5. csütörtök 

Június 4-én, szerdán a „Petőfi Sándor” Elméleti  Líceum sportcsarnokában fiú U 16-os kézilabda tornát rendeztek, három csapat részvételével. Kozma Sándor torna tanár elmondása szerint, szeretnének ebből hagyományt teremteni, évente „Petőfi Kupa” elnevezés alatt játszanának a csapatok. A helyi iskola játékosai mellett, részt vettek a margittaiak és a hegyközszentmiklósiak. A mérkőzések 2*15 percesek voltak, mindenki játszott mindenki ellen.

Szentmiklósi kézisikerrel zárult a III. Toldy-kupa

Ér-sport    2014. április 4. péntek 

Minden csapatot a háta mögé utasított a III. Toldy-kupa kézilabda-bajnokságon a hegyközszentmiklósi Toldy csapata, amelynek hírnevéhez méltóan három győzelemmel sikerült az első helyet meghódítania. A Szalárdon március 20-án, csütörtökön lezajlott nagy „csatákban” hat csapat tizenkét-tizennégy éves fiai léptek pályára. A későbbi győztes toldysok az első mérkőzés alkalmával szentjobbi fiúk ellen játszottak, a második meccs során a nagy ellenfélt, Kiskerekit verték, a döntőben a házigazda Szalárdot ütötték ki 20-5-re. A legtechnikásabb játékos címet Istvándi Márk kapta, míg a legjobb kapus címet briliáns játékával Krizsán Csongor érdemelte ki (mindketten a győztes csapat tagjai). Zsigmond Levente tornatanár, a kupa kezdeményezője, a toldys fiúk edzője a következőket nyilatkozta: „mérhetetlenül büszke vagyok rájuk, bemutatták azt, hogy miért edzenek hetente kétszer, és a kitartó munkának megvan az eredménye”.

Helyt állnak kézilabdásaink a megyei bajnokságban

Ér-sport    2014. február 4. kedd 

Idén is beiratkoztak a megyei kézilabda-bajnokságba Kozma Sándor testnevelő tanár tanítványai. Rajtuk kivül hat másik együttes verseng a jobbnál jobb helyezésekért: Adony, Albis, Belényes, Érszalacs, Ottomány és Szentandrás.
Kozma Sándor elmondása szerint nem lehet nagy elvárása csapatával szemben, hiszen miközben a többi alakulatok felnőttjátékosokkal vesznek részt a mérkőzéseken, addig a székelyhídiak együttese a Petőfi Sándor Elméleti Líceum fiataljaira épül.

Így nem marad más hátra mint a tisztes helytállás, ami eddig többé-kevésbé sikerült is. Igaz a győzelem még nem jött össze tétmeccsen, de a szoros eredmények is részsikernek számítanak.