^ Vissza Fel
Hegyközszentmiklós címke bejegyzései:

Az Európai Unió értékei jegyében találkoztak a testvértelepülések Hegyközszentmiklóson

Mozaik  ,   2023. június 28. szerda 

Magyarországi és szlovákiai küldöttségek érkeztek Hegyközszentmiklósra Az Európai Unió értékei a jelenre és a jövőre nézve elnevezésű, június 2325. között lezajlott testvértelepülési találkozóra.

A magyarországi Gersekarátról és Szandáról, valamint a felvidéki Gömörhosszúszóról és Légről érkeztek küldöttségek arra a Partiumi Oktatásért Egyesület által megszervezett háromnapos testvértelepülési találkozóra, melynek Hegyközszentmiklós adott otthont. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló rendezvény főként a közösség múltjával, küldetésével és értékeivel foglalkozott. A találkozó alatt a résztvevő települések küldöttei eszmecserét tartottak az Európai Unió megalakulásáról, jelenlegi helyzetéről, kihívásairól, pozitív hatásairól a helyiségek életére nézve, jövőbeli perspektíváiról.

Az Európai Unió értékeinek jegyében találkoznak a testvértelepülések Hegyközszentmiklóson

Ajánló  ,   2023. június 14. szerda 

Az Európai Unió értékei – a jelenre és a jövőre nézve címmel szervez testvértelepülési találkozót a Partiumi Oktatásért Egyesület, 2023. június 23. és 25. között Hegyközszentmiklóson magyarországi, romániai, és szlovákiai delegációk részvételével.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló találkozó főként a közösség múltjával, küldetésével és értékeivel foglalkozik. A rendezvény alatt a résztvevő települések küldöttei eszmecserét tartanak az Európai Unió megalakulásáról, jelenlegi helyzetéről, kihívásairól, pozitív hatásairól a helyiségek életére nézve, jövőbeli perspektíváiról.

Sikeresen pályázott a hegyközszentmiklósi Toldy Sportklub Egyesület

Közélet  ,   2023. március 27. hétfő 

A Hegyközszentmiklósi Toldy Sportklub Egyesület a 2022-es év folyamán sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alap pályáztatónál. A támogatásból két pingpongasztalt, pingpongütőket és egy air hockey-t vásároltak. Egyesületünk fontosnak tartja, hogy egy olyan közösségi teret biztosítson a hegyközszentmiklósi lakosok számára, ahol a szabadidős tevékenységek és sportolás mellett beszélgethetnek, elvonatkoztathatnak a mindennapi problémáktól és kicsit kikapcsolódhatnak, valamint igazi közösséggé formálódhatnak.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alap támogatását!

Számos helyen betlehemeztek a Hegyközi Csillagok

Felevenítették a betlehemezés régi szép népszokásának hagyományát a hegyközszentmiklósi Toldi Általános Iskola V–VIII. osztályos diákjai, a Hegyközi Csillagok csapata. A csapat csatlakozott a Székely Kapuk–Zöld Kapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok idei pályázatában, melyet az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány támogat. A pályázat célja a közösségi kultúra, a népművészeti hagyományok, és a társadalmi tevékenységek elősegítése, támogatása. A lelkes kis társaság örvendező szívvel készült a betlehemezés hagyományának felelevenítésére. Arra, hogy közelebb vigyék az emberekhez az örömhírt, Jézus születését, a betlehemi történetet.

Gyerektábor a nyelvtanulás és a képzőművészet jegyében

Játékos román és angol nyelvtanulási, valamint képzőművészeti foglalkozások várták a részt vevő negyven gyereket július 11. és 15. között a hegyközszentmiklósi nyári táborban. A Partiumi Nyelvközpont által szervezett rendezvénynek a Toldy Általános Iskola biztosított helyszínt. A gyerekeket akiket egésznapos változatos programok várták – tudtuk meg Mali Izabellától, a nyelvközpont referensétől. A délelőtt folyamán három órán keresztül felváltva román, angol és képzőművészeti foglalkozásokon vehettek részt a kicsik. Az ebédszünet végeztével, a délután folyamán pedig szabad tevékenységek, ügyességi játékok és különböző versenyek színesítették a programot.

Dallamokban gazdag zenetábor Hegyközszentmiklóson

Diáksarok  ,   2022. július 16. szombat 

Fúvós és pengetős hangszerek zenéje töltötte be az Érmelléki Református Egyházmegye tizenegyedik alkalommal megszervezett nyári zenetáborát Hegyközszentmiklóson július 11. és 15. között. A négynapos eseményre, mely az ötödik napon zárókoncerttel ért véget, összesen 75 fiatal érkezett szerte az Érmellékről, akik meg is mutatták zenei tehetségüket ittlétük alatt. A táborban különböző zenés programok várták a gyerekeket. A hangsúly a hangszeroktatáson volt. A kezdő- és haladó szinten egyaránt megszólaló furulya, gitár és billentyűs hangszerek mellett csoportos foglalkozásokon is részt vettek a táborlakók. A mindennapokat még érdekesebbé varázsolták a különböző előadások, amelyeken például archaikus hangszerekkel is megismerkedhettek a fiatalok.

Felavatták a gyógyfürdőt Hegyközszentmiklóson

Közélet  ,   2022. június 22. szerda 

Ünnepélyes keretek között avatták fel és adták át a Királyhágómelléki Református Egyházkerület által építtetett gyógyfürdőt Hegyközszentmiklóson június 10-én, pénteken. A strand és gyógyfürdő megépítése forrásteremtő beruházásként szolgál, hiszen a későbbiekben az ebből származó jövedelmet egyrészt a kerületben folyó diakóniai és missziói munkára szeretnék fordítani, másrészt azt a célt is szolgálja, hogy munkahelyeket teremtsenek a szülőföldön való maradáshoz.

A szentmiklósi diákok színes műsora március 15-ére

Közélet  ,   2022. március 23. szerda 

Az 1848. március 15-i eseményekről Hegyközszentmiklóson is megemlékeztek a helyi Toldy Általános Iskola diákjainak közreműködésével. A magyarság nemzeti ünnepének alkalmából ünnepi istentiszteletet tartottak a helyi református templomban. Itt adták elő a diákok a Béres Angéla vallástanárnő és Béres Imre tanító által összeállított, versekkel, énekekkel és furulyajátékkal színesített műsort, melynek végén a forradalom és szabadságharc legfontosabb mozzanataira, személyiségeire és ezek történelmi cselekedeteire emlékeztek, emlékeztettek mindenkit.