^ Vissza Fel
termálstrand címke bejegyzései:

Felavatták a gyógyfürdőt Hegyközszentmiklóson

Közélet  ,   2022. június 22. szerda 

Ünnepélyes keretek között avatták fel és adták át a Királyhágómelléki Református Egyházkerület által építtetett gyógyfürdőt Hegyközszentmiklóson június 10-én, pénteken. A strand és gyógyfürdő megépítése forrásteremtő beruházásként szolgál, hiszen a későbbiekben az ebből származó jövedelmet egyrészt a kerületben folyó diakóniai és missziói munkára szeretnék fordítani, másrészt azt a célt is szolgálja, hogy munkahelyeket teremtsenek a szülőföldön való maradáshoz.

Szabadidőközpontot épít a református egyházkerület

Közélet  ,   2021. november 24. szerda 

Európai uniós támogatásból szabadidőközpontot épít a hegyköz­szentmiklósi stranddal szomszédos öt hektáros területen a Király­hágó­melléki Református Egyházkerület (KREK).

A szentmiklósi fürdő 1991-ben került a helyi református egyház tulajdonába, és azóta minden évben folyamatosan fejlesztették a medence körüli épületeket. A tervek szerint a már meglévő és az új strand kiegészíti egymást, és így még több pihenni vágyót tudnak vonzani a térségbe. Árus Csongor László helyi református lelkipásztor és Salánki Lóránt, a KREK gazdasági vezetője elmondta, hogy olyan fejlesztések történtek, amelyek egyelőre nem lesznek a szomszédos egyházkerületi projektben.

Egymillió euró áll a rendelkezésükre, melyből hideg és termálvizes medencét, két gyermekmedencét és az ezekhez tartozó kiszolgáló épületeket alakítanak ki. A fürdőkomplexum működtetéséből származó jövedelmet az egyházkerület vezetősége a szociális, diakóniai és szórvány gondozási feladatokra szeretné fordítani.

Néptáncoktatás a városi strandon

Mozaik  , ,   2021. augusztus 13. péntek 

Számos néphagyományt őrző tevékenységgel várta a Zajgó Néptánccsoport gyermekeit a néptánctábor augusztus 2–6. között a székelyhídi strandon. A táborban kicsik és nagyok egyaránt élvezhették a néptánc adta örömöket, közelebb kerülhettek a népművészet szépségeihez. A tábor idén a járványügyi helyzetre való tekintettel szűkebb körben valósulhatott meg mint előző években, ám ennek ellenére a már összeszokott csapat táborozása jó hangulatban telt.

„Itt a lélek is felüdül” – strandmustra Hegyközszentmiklóson

Ajánló  ,   2018. február 24. szombat 

Ha reklámozni szeretnénk, akkor elég annyit mondani csendes környezet, termálvíz, teljes kikapcsolódás. A vendégek számára étkezési, vendégszobáinkban elszállásolási, sátorozási és kempingezési lehetőséget biztosítanak. Lehetőség van csatlakozni az elektromos hálózatra. Az Országos Rehabilitációs, Fizikai Orvostudományi és Balneoklimatológiai Intézet (inrmfb) 2012-ben besorolta az ásványvizek kategóriájába a termálfürdőt, mint lúgos, bikarbonátos, hipotóniás hévizet. Közismerten nagyon hasznos reumatikus bántalmak, degeneratív sérülés utáni állapotok, periferikus- és központi idegrendszeri megbetegedések és krónikus nőgyógyászati gyulladások kezelésére. A termálfürdő vezetőjével, Árus Csongor László református lelkésszel beszélgettünk.

Tulajdonosváltás a strandon

Közélet  ,   2016. augusztus 1. hétfő 

A Böjte Csaba szerzetes nevével fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítvány megvásárolta a székelyhídi termálstrandot. A létesítmény július közepe óta várja a fürdővendégeket, így például visszatértek a székelyföldi turisták is városunk gondos kezekbe került termálfürdőjébe.

„Ha Isten nem építi a házat, hiába szorgoskodnak annak építői” – idézhetjük szabadon a szentírást, hisz mindez ráillik Böjte Csaba munkálkodására, székelyhídi ténykedésére. A helyi Stubenberg-kastély lassan az enyészet áldozatává lett volna, a beázott tetőzet, a málló vakolat az idő vasfogának lenyomataként bomlasztotta a grófi fészket. Hiába volt az akkori városvezetés, a megyei tanács segítő szándéka, mégsem tudták előteremteni a felújításhoz szükséges pénzt. És ekkor jött ez az egyszerű szerzetes, aki rászoruló gyermekeknek otthont varázsolt a patinás épületből, hitből építette újjá a házat.

Idén először télen is nyitva van a hegyközszentmiklósi strand

Mozaik  ,   2012. február 11. szombat 

Sokan nem tudják vagy nem is hiszik el: a hegyközszentmiklósi termálstrand most, a hideg időszakban is üzemel. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy szeptember végén lakat került a strand bejáratára, azóta viszont több változás is történt. Mint arról már korábban beszámoltunk, az öltözők és mosdók fel lettek újítva, ezek tetején pedig bérelhető szobákat alakítottak ki. A fejlesztések sora itt nem fejeződött be, ugyanis a hideg víz bevezetése után, az elmúlt nyáron, már gyerekmedence is várta a kilátogatókat. A legfrissebb újdonság pedig az, hogy az öltözőket és a mosdókat is téliesítették, hogy  minél nagyobb kényelmet bizosítsanak a fürdőzőknek.

Fejlesztik a termálstrandot

Közélet  , ,   2010. augusztus 17. kedd 

Új szobákkal, felújított öltözővel és büfével várja látogatóit a hegyközszentmiklósi létesítmény

Tízezer eurós nagyságrendű beruházásokkal fejlesztik a hegyközszentmiklósi termálstrandot. Mint Árus László helyi református lelkipásztortól megtudtuk, mind a tavalyi, mind az idén történt újításokat, mindenféle támogatás nélkül, saját forrásból finanszírozták. Az elmúlt év nagy befektetése egy kút megásása volt, melynek köszönhetően ma már hidegvíz is folyik a tusolóban. És ez csak egy az újítások közül, hiszen az idei esztendőben több terv is megvalósult. Az öltözőt, mely eddig egyetlen teremből állt, sikerült fülkésíteni, a büfét pedig, mely a strandolókat kiszolgálja, felújítani. Külön ülepítőt hoztak létre a zuhanyzóknak, hogy az innen távozó szappanos víz ne folyon vissza az élővízbe, s ne károsítsa azt.