Sokan nem tudják vagy nem is hiszik el: a hegyközszentmiklósi termálstrand most, a hideg időszakban is üzemel. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy szeptember végén lakat került a strand bejáratára, azóta viszont több változás is történt. Mint arról már korábban beszámoltunk, az öltözők és mosdók fel lettek újítva, ezek tetején pedig bérelhető szobákat alakítottak ki. A fejlesztések sora itt nem fejeződött be, ugyanis a hideg víz bevezetése után, az elmúlt nyáron, már gyerekmedence is várta a kilátogatókat. A legfrissebb újdonság pedig az, hogy az öltözőket és a mosdókat is téliesítették, hogy  minél nagyobb kényelmet bizosítsanak a fürdőzőknek.

Árus Csongor László helyi református tiszteletes elmondta, hogy a téli szezonban is szeretettel várnak mindenkit, bár kevesen tudják, hogy nyitva van a strand. Vendégek azért vannak, néha még szobát is bérelnek, ugyanis villanymelegítővel megoldható azok fűtése. Ez viszont csak ideiglenes megoldás, ugyanis ez év folyamán a szobákat is téliesíteni fogják.

Megéri tehát kilátogatni Szentmiklósra, és feltöltődni a kellemes termálvízben, esetleg onnan, didergés nélkül szemlélni a téli tájat.

Bővebb információkat a www.termalstrand.ro honlapon találhat az érdeklődő, a legfrissebb információkat pedig a strand Facebook-oldalán, Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő néven olvashatjuk. Kellemes téli pancsolást mindenkinek!

 

Csuka Tímea Boglárka