^ Vissza Fel
futball címke bejegyzései:

Foci-tehetséggondozás indul a Sasok szárnyai alatt

Ér-sport    2022. március 3. csütörtök 

Labdarúgó-tehetséggondozó programot indít a Székelyhídi Sasok Sportklub az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

A Sport a fejlődésért, sport az egységért elnevezésű, hatvanórás projekt célja lehetőséget nyújtani húsz, öt-hétéves székelyhídi és környező falvakbeli gyereknek tehetségük fejlesztésére a foci területén. Arra irányul, hogy megszerettesse a labdarúgást, mint játékot a gyerekekkel, erősítse kötődésüket e sporthoz, építse önbizalmukat, elősegítse a technikai alapok játékokon keresztül való elsajátítását és az alapvető mozgáskultúra kialakítását. „Törekszünk a résztvevők játékörömének ösztönzésére, mozgásigényüknek kielégítésére, az utánzó képesség, labdaérzékelés fejlesztésére, az állandó sikerélmény biztosítására is” – teszi hozzá Oláh Róbert edző. A program nemcsak a résztvevők testi-mozgási képességeinek erősítését teszi lehetővé, hanem interperszonális és intraperszonális fejlődésüket is elősegíti.

Játékba lendült a Sasok focicsapata

Ér-sport    2021. szeptember 19. vasárnap 

Újra elrajtolt a Bihar megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság idén szeptemberben, amelyben az idén százéves fennállását ünneplő székelyhídi Sasok focicsapat is szerepel. Mint ismeretes, a versenykiírást a világjárvány miatt a múlt idényben felfüggesztették, a 2021–2022-es idényt a hatályban lévő egészségügyi szabályozások betartása mellett kezdhették csak meg. A csapatokat két nyolcas csoportra osztották, a Sasok az Északi csoportban hetedmagukkal kezdhették meg a küzdelmeket. Az első játéknapon magabiztos, 8-0-s győzelmet arattak Élesden, a helyi Crişul csapata ellen. A második fordulóban a Sasok hazai pályán látták vendégül az erre a kiírásra feljutó Cserpataki Slovan csapatát, az összecsapás gól nélküli döntetlennel ért véget. A veretlen székelyhídi gárda a harmadik fordulóban, a papíron esélyesebb Borsi Viitorult látta vendégül, a mérkőzésen a vendégcsapat 2-0-ra diadalmaskodott, így három forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a negyedik helyen állnak a Sasok.

Optimizmus a tavaszi idény előtt

Ér-sport  ,   2017. december 22. péntek 

Nem könnyű a negyedosztályban bizonyítani labdarúgóinknak

Múlt havi lapszámunk utolsó soraiban épp arról írtunk, hogy a Bors és Szentandrás elleni meglepetésgyőzelmünk után végre megközelítettük a középmezőnyt. Nos ez az utolsó három fordulóban – sajnos nem magunknak köszönhetően – ez így is maradt, viszont nagyon magunkra hoztuk a két másik kiesőjelöltet, Vaskoh és Élesd csapatait. Történt ugyanis, hogy mire végre kezdtük látni a bennmaradási küzdelem alagútjának végén azt a bizonyos fényt, újra jöttek a kellemetlen pofonok.

Pokol, mennyország, újra pokol

Ér-sport  ,   2017. június 30. péntek 

Jó játékkal sem sikerült a feljutás a Törekvésnek az osztályozó mérkőzésen

Úgy indult neki Székelyhídi Törekvés a bajnokságnak, hogy valahol az élmezőnyben, legalább a negyedik-ötödik helyen végezzünk. Az őszi szezon végén a harmadik helyen fordultunk, elkezdtünk arról álmodozni, hogy dobogón maradjunk. Néhány héttel ezelőtt még a bajnoki cím is karnyújtásnyira volt, végül pedig az osztályozót érő második helyen zártunk, ami talán a legmerészebb álmainkban sem fordult meg. Ha már eddig eljutottunk, akkor miért ne mennénk tovább, „nyerjük meg az osztályozót” jeligével indultunk a nagyváradi Bodola Gyula stadionba.

Az előkelő második helyen végzett a bajnokságban a focicsapat

Ér-sport  ,   2017. június 30. péntek 

Eseménydúsan zárultak a Bihar-megyei ötödosztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmei. Legutóbb ott hagytuk abba, hogy a székelyhídi fiúk a tavaszi szezonban még nem találtak legyőzőre, és a sikeres sorozatnak köszönhetően akár a bajnoki cím is elérhető lehet. Mégpedig úgy, hogy az őszi szezon végén még 11 pont volt a csapat lemaradása a Nagyváradi Legenda mögött.

Karnyújtásnyira focistáinktól a tavaszi bajnoki cím

Ér-sport  ,   2017. június 1. csütörtök 

A megyei ötödosztályú labdarúgó bajnokság tavaszi visszavágói előtt arról suttogtak a vezetők, hogy nagyon jó lenne megkapaszkodni a dobogó valamelyik fokán. Egy esetleges keresztbe verésről álmodoztak a csapat körül dolgozók, erre még mindig veretlen a Székelyhídi Törekvés! Ezzel az eddigiek alapján a második helyre mindenképp van esély, és talán a várakozásokat messze felül múlva tavaszi bajnok is lehet a Töri.

Négy győzelemmel rajtolt a Törekvés a tavaszi idényben

Ér-sport  ,   2017. május 2. kedd 

A visszavágókkal folytatódik a Bihar megyei labdarúgó bajnokság ötödik osztálya március közepétől. Magasra rakta a lécet ősszel a Székelyhídi Törekvés, a harmadik helyről vártuk a folytatást a téli szünet után. Nagy elvárást nem raktak a játékosok vállára a vezetők, továbbra is az élbolyban maradást tűzték ki célul. Az őszi csapathoz képest két változás történt a keretben, Sas Krisztofer jött „haza” a harmadosztályú Fugyivásárhelytől, tanulmányai befejeztével Pál Erik is újra visszaigazolt.