^ Vissza Fel
Törekvés címke bejegyzései:

Szezonértékelő a negyedosztályú focibajnokságban

Ér-sport  , ,   2021. november 26. péntek 

Az amatőr sportot, ha lehet, még a mindennapi, jól megszokott életünknél is jobban megszorongatta a koronavírus-járvány. Előbb az edzéseket állították le országszerte, majd a bajnokságok kezdeteit tologatták maguk előtt a megyei szövetség emberei.

A pontvadászatoknak, mielőtt neki kezdtek volna, véget is vetettek, míg végül idén ősszel tesztekkel és oltásokkal elkezdődött a Bihar megyei negyedosztályú labdarúgó-bajnokság. A megyei szövetség rendesen megvariálta a kiírás menetét, két csoportot hozott létre, melyek közül a Székelyhídi Sasok Sportklubnak az északiban jutott hely.

Kevés változás a keretben

Az elmúlt évekhez képest a keretben nem sok változás történt. A kapuba – egy kis nagykárolyi kitérő után –visszatért Ármós Sándor, mellé második számú kapusnak hazatért Szentjobbról Oláh Márton, végre bemutatkozhatott a már hónapok óta Székelyhídon edző és a védelembe Biharról érkező Kulcsár Zsolt, érkezett a mindössze 16 éves Silaghi Hendric (aki először játszhat felnőttek között!) és a bihari labdarúgásban nagyon jól csengő név, Gado Ramses.

Százéves a Törekvés

Ér-sport  ,   2021. szeptember 2. csütörtök 

Centenáriumot ünnepelt a székelyhídi labdarúgás

Nem volt egyszerű dolog megszervezni a székelyhídi labdarúgás centenáriumi ünnepségét, de végül is minden zökkenőmentesre és emlékezetesre sikeredett augusztus 14-én. Nekem valahogy az egész napra rányomta bélyegét Thomas Mann német Nobel-díjas író egyik gondolata, miszerint:  „A múltat ünnepelni szép dolog, ha az embernek a jelent és a jövőt illetően rendben van a szénája… Kellemes az ősökre emlékezni, ha az ember egynek tudja magát velük, és tudja magáról, hogy mindenkor az ő szellemükben cselekedett.” Ha ezt egy picit elemezzük ó, akkor a múltról nem nagyon van mit ecsetelni, a száz év önmagáért beszél. Generációk öregbítették városunk hírnevét, képtelenség lenne felsorolni azon labdarúgók nevét, akik az utóbbi évszázadban kergették a bőrt, több-kevesebb sikerrel településünk zöld gyepén. Ami a jelent illeti, azzal is rendben van a szénánk, ha néha a szerencsének is köszönhetően, de még mindig a megyei első osztályban van a Töri, mikor e sorokat olvassák a kedves olvasók, akkor is gőzerővel készülnek labdarúgóink a következő szezonra, a hamarosan újrainduló megyei pontvadászatra.

Évszázados jubileumra készül a Töri

Ér-sport    2021. május 13. csütörtök 

Megalakulásának 100. évfordulóját ünnepli idén a Székelyhídi Törekvés labdarúgócsapata. Amint tudjuk, az együttes jelenleg a Bihar megyei fociliga negyedik szériájában méretteti meg magát, amely a koronavírus okozta járványhelyzet miatt sajnos sem 2020 augusztusában, sem 2021 márciusában nem indult el. Erdei Imrét, a csapat menedzserét kérdeztük a jelenlegi helyzetről és az évszázados működés megünnepléséről. „Már látszik a fény az alagút végén, reményeink szerint 2021 augusztusában vagy szeptemberében elindul a negyedik liga. Már Novák Eduárd sportminiszter is bejelentette, hogy a heti tesztelések alól mentesülnek azok a sportolók, akik legalább tíz napja megkapták a koronavírus elleni második védőoltásukat, ez valamennyi pénzügyi terhet levesz a csapatokról is. Lassan a szurkolók is visszatérhetnek a lelátókra, ugyebár jelenleg a nézőtér 25%-át tölthetik meg, azt is feltételekkel” – fogalmazott a csapatmenedzser.

Optimizmus a tavaszi idény előtt

Ér-sport  ,   2017. december 22. péntek 

Nem könnyű a negyedosztályban bizonyítani labdarúgóinknak

Múlt havi lapszámunk utolsó soraiban épp arról írtunk, hogy a Bors és Szentandrás elleni meglepetésgyőzelmünk után végre megközelítettük a középmezőnyt. Nos ez az utolsó három fordulóban – sajnos nem magunknak köszönhetően – ez így is maradt, viszont nagyon magunkra hoztuk a két másik kiesőjelöltet, Vaskoh és Élesd csapatait. Történt ugyanis, hogy mire végre kezdtük látni a bennmaradási küzdelem alagútjának végén azt a bizonyos fényt, újra jöttek a kellemetlen pofonok.

Havi három pont mire lehet elég?

Ér-sport    2017. október 22. vasárnap 

Felemásan teljesít a Törekvés labdarúgócsapata a negyedosztályban

Fontosnak tartjuk városunk labdarúgócsapatának minden mérkőzését kicsit kielemezni, annak tudatában is, hogy ha sportról van szó, az aktualitás késése miatt egy havilap hátránya más médiákkal szemben megkérdőjelezhetetlen. A Törekvés Facebook-oldalán hétről hétre beszámol a történésekről. Legutóbbi megjelenésünk óta újabb négy meccset játszott a Töri, újabb három pontot szerzett, jelenleg két csapat van a háta mögött.

Negyedosztályos törekvések

Ér-sport    2017. szeptember 20. szerda 

Élnek a nagy kihívással – egy szinttel feljebb próbál helytállni a székelyhídi focicsapat

Legutolsó bejelentkezésünk óta – a Törekvés által elvesztett osztályozó mérkőzés után – jó néhány fordulatot éltünk meg. Már akkor úgy búcsúzott tőlünk a Bihar megyei labdarúgó-szövetség, hogy nagy esélyünk van arra, hogy vereség ide vagy oda, mégis feljussunk a negyedosztályba. Ehhez „mindössze” annyi kell, hogy valamelyik csapat ne tudja vállalni az indulást és máris szabad az út. Majd lassan elcsendesedtek a kedélyek, a beiratkozási időt is meghoszszabbították, mi pedig továbbra is lebegtünk a két osztály között. Végül pedig jött a hír – mindössze két héttel a bajnokság rajtja előtt –, hogy a magát Bihar FC-vel hasonlítgató Nagyváradi Legenda beadta a kulcsot, a Székelyhídi Törekvés a negyedik ligában folytathatja!

Pokol, mennyország, újra pokol

Ér-sport  ,   2017. június 30. péntek 

Jó játékkal sem sikerült a feljutás a Törekvésnek az osztályozó mérkőzésen

Úgy indult neki Székelyhídi Törekvés a bajnokságnak, hogy valahol az élmezőnyben, legalább a negyedik-ötödik helyen végezzünk. Az őszi szezon végén a harmadik helyen fordultunk, elkezdtünk arról álmodozni, hogy dobogón maradjunk. Néhány héttel ezelőtt még a bajnoki cím is karnyújtásnyira volt, végül pedig az osztályozót érő második helyen zártunk, ami talán a legmerészebb álmainkban sem fordult meg. Ha már eddig eljutottunk, akkor miért ne mennénk tovább, „nyerjük meg az osztályozót” jeligével indultunk a nagyváradi Bodola Gyula stadionba.