Felemásan teljesít a Törekvés labdarúgócsapata a negyedosztályban

Fontosnak tartjuk városunk labdarúgócsapatának minden mérkőzését kicsit kielemezni, annak tudatában is, hogy ha sportról van szó, az aktualitás késése miatt egy havilap hátránya más médiákkal szemben megkérdőjelezhetetlen. A Törekvés Facebook-oldalán hétről hétre beszámol a történésekről. Legutóbbi megjelenésünk óta újabb négy meccset játszott a Töri, újabb három pontot szerzett, jelenleg két csapat van a háta mögött.

Megérdemelt visszavágó az osztályozóért
Kezdjük azzal az ötödik fordulóval, amelyiket talán a legjobban várt mind a csapat, mind pedig a hazai publikum. Nagyon sokunk emlékében ott él még a nyáron, a nagyváradi Bodola Gyula Stadionban lejátszott osztályozómérkőzés, melyet Vaskohsziklás ellen hosszabbításban vesztettünk el. Akkor több semleges szurkoló is azt mondta, nem biztos, hogy a jobb csapat jutott a negyedosztályba. Nos a sors fintora azt hozta, hogy ennek a meccsnek a „visszavágóját” játszhattuk, mégpedig Székelyhídon. Már az első percektől próbálta a csapat a vendégekkel éreztetni, hogy innen nem távozhatnak egyetlen ponttal sem, de sajnos a meddő mezőnyfölény mellé, mindössze egy Emem Dove-lesgól párosult. A gól nélküli első játékrész után, a második félidőben sem sokat változott a játék képe, mindaddig míg teljesen váratlanul a vendégek egy mintaszerű ellentámadás végén a 68. percben megszerezték a vezetést.

Mikor már már mindenki beletörődött a vereségbe, a tavalyi megyei gólkirály, Boros Jancsi megrázta magát, előbb egy Lőrincz lövése utáni kipattanót juttatott a hálóba a 85. percben, majd két perc múlva zseniálisan tálalt Sas elé, akinek csak be kellett pöckölnie a hálóba a labdát, 2-1-re nyertünk!

Esély nélküli meccs
A sorsolás szeszélye miatt a hatodik fordulóban újra hazai pályán játszottunk, a Mácsapusztai Unirea látogatott hozzánk. Megyei fociberkekben sokat suttogtak a vendégek rossz bajnoki rajtjáról, sokan a dobogó közelébe várták őket. A direkt meccs előtt mindketten hat-hat ponttal álltunk, viszont a gólaránya jóval kedvezőbb az Unireának. Mi sajnos keveset rúgunk, viszont elég sokat kapunk, ezen a jövőben mindenképp változtatni kell. Ami a mérkőzést illeti, talán az eddig lejátszottak közül ez volt az a találkozó, ahol utólag lássuk be, nem nagyon volt keresni valónk. Még az első játékrész elején Lukács betörése talán adhatott egy kis reménykedésre okot, de a továbbiakban sajnos nem tudtuk tesztelni a vendégek hálóőrét. A mácsapusztai védelem egyáltalán nem hibázott, mi sajnos többször is, elkerülhetetlen volt a 0-2-es vereség. Sőt, ha Ármós kapus nem véd jól, vagy a vendégek támadói jobban összpontosítanak, akár nagyobb arányú vereség is lehetett volna a vége.

Fájó vereség Madarászon
Sebaj, gondoltuk többen, jobb csapattól kikapni nem szégyen, máris javíthatunk Madarászon, akik eddig mindössze egy pontot szereztek. Hiába próbálta Gergely mester sugallni, hogy számunkra nincs könnyű meccs, a mérkőzés előtt pedig a csapat rutinos tagja, Oláh Robi hiába tüzelte a játékosokat, sajnos a fiúkat nem sikerült fellelkesíteni. Remélhetőleg mindenki számára világossá vált, hogy nem lehet senkit sem lenézni ebben a ligában, nagyképűen, motiválatlanul bárki ellen vereség lesz a vége. Madarász úgy nyert
3-0-ra, hogy talán ha még most is játszanánk, még akkor sem rúgtunk volna gólt. Egy olyan csapattól szenvedtünk háromgólos vereséget, akik „csak” nyerni akarásban voltak jobbak, de ez nekik létfontosságú három pontot ért, nekünk pedig mély mentális zuhanást.

Közel a bravúrhoz a Gyapjúi Dacia ellen
Erdei Imre csapatelnök, mintegy a nagyobb bajt megelőzve, már a következő első edzésen próbált rendet rakni a fejekben, igyekezve a terhet levenni a játékosok fejéről. Maradjunk az eredeti célnál – hangoztatta – tegyünk meg mindent a bentmaradás érdekében, de ezt ne görcsösen, hanem inkább játszva tegyük. Ehhez talán jobb lett volna a következő meccsen a Gyapjúi Daciánál gyengébb ellenfél, de talán a táblázat harmadik helyezettje elleni meccs újra az esélytelenek nyugalmát tehette ránk. Talán ennek köszönhető, talán az elnöki beszélgetésnek, de végre egy újra jól játszó Törekvést láthattak a kilátogató nézők. Egy remek Lukács-góllal a vezetést is sikerült megszereznünk, amire sajnos a vendégek viszonylag hamar válaszoltak, 1-1 a szünetben. Helyzetek itt, helyzetek ott, majd egy gyors vendég kontra, 2-1 oda. Nekünk is sikerült a gyors egyenlítés, Lőrincz higgadtan lőtte ki a hosszút, újra döntetlen. A játék addigi képe alapján, talán igazságos is lett volna az X, de sajnos ez nem az a játék. A vendégek bő tíz perccel a vége előtt egy távoli, ártalmatlannak tűnő szabadrúgásból újra vezetéshez jutottak és előnyüket sikerült is megtartaniuk. Ármós kapus az idén talán először hibázott, sajnos ez egy pontba került. De megint ez volt az a vereség, amiből a jövőre nézve újra erőt meríthetünk, hisz a jelenlegi 14. hely és a megszerzett hat pont még nem távoli a középmezőny végéhez. Krízishelyzet egyelőre nincs, de a négy meccsenkénti három pontnál valószínűleg több kell a bentmaradáshoz.


Továbbra is szenved a szentmiklósi Toldy
Egy osztállyal lentebb kistérségünk másik csapata, a Hegyközszentmiklósi Toldy legalább egy pontot már szerzett, és ellépett a tabella utolsó helyéről. Barátka ellen sajnos a 2-0-s előny sem volt elég, kikaptak 3-2-re. Telegden újabb nagy zakó következett, 10-0-ás hazai győzelem lett a vége. Majd végre egy alsóházi rangadón sikerült a pontszerzés, 2-2-re végeztek Cserpatakkal. Idegenben és a felsőházban viszont továbbra sem megy, Sonkolyoson egy újabb nagyarányú, 8-0-ás vereség lett a vége. Az egy rúgott és a 6,7-es kapott gólátlag egyelőre a legrosszabb a megyében, de így sem utolsó a csapat, Szentjobbnak ugyanis még nem sikerült a pontszerzés.


Feltámadtak az ifik
Ami az utánpótláscsapatot illeti, a kezdeti négy vereséget négy veretlen meccs követte: egy Vaskohsziklás elleni 2-2, majd Mácsapuszta elleni 4-0 után, egy újabb 2-2 Madarászon, majd egy hasonlóan 4-0-ás győzelem Gyapjú ellen. Ha azt vesszük figyelembe, hogy a vezetőség 8 pontot várt a fiataloktól a szezon végére, az máris megvan, és talán még hat-hét pont benne van a csapatban. A jelenlegi 11. helyezés várakozáson felüli, de ilyen hozzáállással lehet ez még jobb is. Ha már az ifikről beszélünk, emeljük ki a csapat kapusát, Mészáros Dávidot, aki teljesítményére Gergely Sanyi is felfigyelt, már kétszer ült a felnőtt csapat padján, reméljük sikeres jövő előtt áll.


Írta: Juhász György