^ Vissza Fel
Székelyhídi Sasok Sportklub címke bejegyzései:

Alsóházi rájátszás: győztek a Sasok

Ér-sport    2022. június 20. hétfő 

Megnyerte az alsóházi rájátszást (playout) a Székelyhídi Sasok csapata a Bihar megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021–2022-es kiírásában, miután az alapszakaszban az ötödik helyen végzett.

A november végén pihenőre térő bajnokság ötödik helyéről várhatta a Székelyhídi Sasok csapata a Bihar megyei első osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának tavaszi összecsapásait. Az ősszel hét mérkőzéséből hármat megnyerő és hármat elveszítő, valamint egy döntetlennel álló székelyhídiak a tavaszi folytatásban mindössze az  alapszakaszt megnyerő Mezőtelegdi Foresta csapatától kaptak ki. Kiss Sándor vezetőedző csapata, bár szűkös kerettel, de annál nagyobb akarattal vágott neki a tavasznak. Márciusban előbb hazai pályán ütötték ki az élesdi Crișult 5-0-ra, majd idegenben is gólgazdag meccsen 7-1-re verték meg a cserpataki Slovan csapatát. Áprilisban 1-1-es döntetlennel térhettek haza a Sasok Borsról, a tabella második helyén végző Viitorul ellen, majd szintén 1-1 lett a vége a hazai pályán játszott Bihardiószegi CS elleni összecsapásnak is. A tizenkettedik játéknapon idegenben tudott nyerni a székelyhídi csapat, a szenvedő fél ezúttal a Fugyivásárhelyi CS volt.

Alakulóban a székelyhídi Sasok új utánpótláscsapata

Ér-sport    2022. június 16. csütörtök 

A Székelyhídi Sasok Sportklub legkisebb korosztályú utánpótláscsapatát erősíti majd az a több mint húsz székelyhídi és környező falvakbeli óvódás és kisiskolás gyerek, akik számára az egyesület Sport a fejlődésért, sport az egységért elnevezésű programja nyújt lehetőséget tehetségük fejlesztésére a labdarúgás területén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja égisze alatt megvalósuló edzéssorozat alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílik mozgásigényük kielégítésére, az utánzó képesség és a a labdaérzékelés fejlesztésére, a sikerélmény megélésére, a játék megszeretésére, a sportághoz való kötődés erősítésére, az önbizalom kiépítésére, a technikai alapok elsajátítására játékokon keresztül, az alapvető mozgáskultúra kialakítására.