A székelyhídi fiúk a megyei labdarúgó-bajnokság első osztályának nyitófordulójában, a Mezőtelegdi Foresta vendégeként léptek pályára szeptember 4-én. Kiss Sándor vezetőedző az Ármós – Szabó, Kaszonyi, Lőrincz, Kulcsár, Kádár (16’ Kéri) – Daroczi, Boros, Finta (46’ Szilágyi) – Hendre, Sas összeállítású csapatnak szavazott bizalmat. Az első játékrészben uralták a mérkőzést a vendégek, Ármósnak alig akadt dolga, igaz a székelyhídiak sem igazán alakítottak ki nagy helyzeteket. De a meddő mezőnyfölény végülis csak góllá érett, egy Hendre által kiharcolt szabadrúgást értékesített Sas Cristopher a 40. percben.

A második félidő eleje főleg a hazaiakról szólt, egyik szögletet rúghatták a másik után, de igazán egyik sem okozott nagy fejtörést a Törinek. Majd egy elég könnyen befújt szabadrúgás után nagy kavarodás alakult ki Ármós kapuja előtt, nem sikerült kirúgni a tizenhatosról a labdát, 1-1 a 65. percben. Ezután pörögtek csak fel igazán az események, míg a hazaiak továbbra is szögletekkel operáltak, addig a székelyhídiak sorozatban vezették veszélyesebbnél is veszélyesebb kontráikat, de újabb gólig már egyik csapat sem jutott. Még a 93. percben is kimaradt egy óriási Hendre-helyzet, egy az egyben maradva a kapussal sem sikerült a gólszerzés.

Összességében, a játék képe alapján székelyhídi győzelemmel kellett volna véget érjen a mérkőzés, de az idegenből hozott egy pont is értékes lehet az alapszakasz végelszámolásánál:

Mezőtelegdi Foresta – Székelyhídi Sasok Sportklub 1-1 (0-1)


Írta: Juhász György