Egykori játékosként, nagyon nehéz elfogultság nélküli beszámolót írni volt csapatod mérkőzéseiről. De a mai Borson lejátszott meccs talán mindenen túlmutat, egy igazi érzelmi hullámvasúton utazhattak a kilátogatott nézők.

A megyei labdarúgóbajnokság első osztályának harmadik fordulójában, a tavalyi bajnok Borsi Viitorulhoz utazott a Székelyhídi Töri. Kiss Sándor vezetőedző ezúttal az Ármós – Kaszonyi, Kulcsár, Lőrincz, Szabó, Silaghi, Mare, Boros, Daroczi, Hendre – Sas kezdőtizenegynek szavazott bizalmat. Az első percekben bíztatóan kezdtek a vendégek, néhány veszélyes távoli lövést is bemutattak, majd mintegy 10 perc után magához vette a kezdeményezést a Viitorul. A 15.-ik perc környékén, Ármósnak a kapufa segített, majd néhány perc múlva az ő hatalmas bravúrja kellett ahhoz, hogy ne kerüljenek hátrányba a székelyhídiak. Ám bő öt perc múlva már ő is tehetetlen volt, egy jól eltalált, mintegy 20 méteres lövés után, gyönyörű góllal szereztek vezetés a hazaiak. A kapott gól még jobban megfogta a Törit, sok egyéni hibát is vétettek, kapusuk újabb bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy mindössze egygólos hátránnyal vonuljanak az öltözőbe.

Aztán a második játékrészben szinte a semmiből jött az egyenlítés. Kulcsár előrevágott labdáját Sas Cristopher szenzációsan vette át, majd gyönyörű cselek után nagyon higgadtan gurított a hazaiak kapujába, 1-1. Majd az 55.-ik percben egy újabb hatalmas helyzetet alakítottak ki a vendégek, ezekben a percekben uralta a Töri a mérkőzést. Újabb 5 perc múlva be is érett ennek a gyümölcse, egy szenzációs Sas, Daróczi, Hendre kombináció után, utóbbi fordította meg a meccs állását, 1-2. Érezték is a borsiak a bajt, magasabb fokozatra kapcsoltak, de igazán nagy gólhelyzetekig nem nagyon jutottak, viszont nagyon sok szögletet rúghattak. A másik oldalon pedig ezúttal is ültek a kontrák, Hendre sebességével és Sas fizikai erejével nem igazán bírtak an hazai védők. Utóbbi a 36.-ik percben eldönthette volna a mérkőzést, újabb egyéni villanás után, centikkel gurított a kapu mellé, aztán Daroczi távoli lövését, hatalmas védéssel mentette szögletre a hazaiak kapusa.

A játékvezető 4 perces hosszabbítást mutatott, majd bőven ez idő után – igaz közben cserélt egyet Kiss – tizenegyest ítélt a borsiaknak. Ők köszönték szépen és mint a kézilabdában, időn túli büntetővel tartottak otthon egy pontot. Újra olyan döntetlent játszott a Töri, amit talán a meccs előtt aláírt volna a vezetőség, viszont a látottak alapján ebben megint több volt egy picit. Az „x” mellett, talán a két ellentétes játékrész szól, kevesen hitték volna 45 perc után, hogy pontot szerez Székelyhíd. Azt meg még kevesebben, hogy a végén a borsiaknak kelljen szurkolniuk a döntetlenért!

Borsi Viitorul – Székelyhídi Sasok Sportklub 2-2 (1-0)

Jövő héten Körösrév utazik városunkba, az eddigi három forduló alapján bátran javasoljuk a nézőknek, látogassanak ki a stadionba.


Írta: Juhász György