A Székelyhídi Sasok Sportklub legkisebb korosztályú utánpótláscsapatát erősíti majd az a több mint húsz székelyhídi és környező falvakbeli óvódás és kisiskolás gyerek, akik számára az egyesület Sport a fejlődésért, sport az egységért elnevezésű programja nyújt lehetőséget tehetségük fejlesztésére a labdarúgás területén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja égisze alatt megvalósuló edzéssorozat alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílik mozgásigényük kielégítésére, az utánzó képesség és a a labdaérzékelés fejlesztésére, a sikerélmény megélésére, a játék megszeretésére, a sportághoz való kötődés erősítésére, az önbizalom kiépítésére, a technikai alapok elsajátítására játékokon keresztül, az alapvető mozgáskultúra kialakítására.

A program során a gyerekek az együttes színeiben pompázó szettben részesültek, azaz piros mezből, illetve fekete rövidnadrágból és lábszárvédőből álló felszerelést hordhatnak. Ugyanakkor egyéb eszközöket is beszereztek, amelyek segítik a focival kapcsolatos készségek fejlesztését – koordinációs létrák, taktikai karikaszettek és egyéb edzési kellékek –, hiszen a pályázat lezárulásával az edzések nem érnek véget.

A projekt minitornával zárul, amely keretében a részvevő kis labdarúgóknak idegen csapatokkal lesz lehetőségük megmérkőzni, így fejlődik csapatszellemük, együttműködő készségük, új versenyhelyzeti tapasztalatokat szerezhetnek majd.


Írta: Antal Noémi