Megnyerte az alsóházi rájátszást (playout) a Székelyhídi Sasok csapata a Bihar megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021–2022-es kiírásában, miután az alapszakaszban az ötödik helyen végzett.

A november végén pihenőre térő bajnokság ötödik helyéről várhatta a Székelyhídi Sasok csapata a Bihar megyei első osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának tavaszi összecsapásait. Az ősszel hét mérkőzéséből hármat megnyerő és hármat elveszítő, valamint egy döntetlennel álló székelyhídiak a tavaszi folytatásban mindössze az  alapszakaszt megnyerő Mezőtelegdi Foresta csapatától kaptak ki. Kiss Sándor vezetőedző csapata, bár szűkös kerettel, de annál nagyobb akarattal vágott neki a tavasznak. Márciusban előbb hazai pályán ütötték ki az élesdi Crișult 5-0-ra, majd idegenben is gólgazdag meccsen 7-1-re verték meg a cserpataki Slovan csapatát. Áprilisban 1-1-es döntetlennel térhettek haza a Sasok Borsról, a tabella második helyén végző Viitorul ellen, majd szintén 1-1 lett a vége a hazai pályán játszott Bihardiószegi CS elleni összecsapásnak is. A tizenkettedik játéknapon idegenben tudott nyerni a székelyhídi csapat, a szenvedő fél ezúttal a Fugyivásárhelyi CS volt.

Az ismét hazai pályán játszó Sasok, bár sokáig vezettek, végül 3-3-as döntetlent értek el a tabellán őket közvetlen üldöző Érmihályfalvi Unirea ellen, majd a záró fordulóban jött az alapszakaszt megnyerő telegdi Foresta elleni 4-0-ás vereség.

Az alapszakasz fordulóinak befejeztével a tabella első két helyén végző telegdi Foresta és Borsi Viitorul a playoffban, míg a többi hat csapat a playoutban folytathatta a küzdelmet. A Sasok a következő öt körmérkőzésükön nem találtak legyőzőre, így az alsóházi bajnokság első helyén végzett Kiss Sándor legénysége.

Az első fordulóra kiírt Bihardiószeg elleni mérkőzést elhalasztották, majd a június 11-ei meccspótlásig a két csapat fej-fej mellett haladt a tabellán. A bajnoki döntőnek is felérő diószegi összecsapáson a székelyhídi csapat megsemmisítő, 5-0-s győzelmet aratott.

Az alsóházi rájátszás végeredménye
1. Székelyhídi Sasok550020-337
2. Bihardiószegi CS540126-1135
3. Érmihályfalvi Unirea52038-1229
4. Élesdi Crișul520317-1715
5. Fugyivásárhelyi CS520312-1611
6. Cserpataki Slovan50053-278

Írta: Lencar Péter