Új szobákkal, felújított öltözővel és büfével várja látogatóit a hegyközszentmiklósi létesítmény

Tízezer eurós nagyságrendű beruházásokkal fejlesztik a hegyközszentmiklósi termálstrandot. Mint Árus László helyi református lelkipásztortól megtudtuk, mind a tavalyi, mind az idén történt újításokat, mindenféle támogatás nélkül, saját forrásból finanszírozták. Az elmúlt év nagy befektetése egy kút megásása volt, melynek köszönhetően ma már hidegvíz is folyik a tusolóban. És ez csak egy az újítások közül, hiszen az idei esztendőben több terv is megvalósult. Az öltözőt, mely eddig egyetlen teremből állt, sikerült fülkésíteni, a büfét pedig, mely a strandolókat kiszolgálja, felújítani. Külön ülepítőt hoztak létre a zuhanyzóknak, hogy az innen távozó szappanos víz ne folyon vissza az élővízbe, s ne károsítsa azt.

 

Óriási sikerként könyvelhető el továbbá a vízügyi engedély megszerzése, mellyel Hegyköszentmiklós az élen jár, hiszen sem a székelyhídi, sem paptamási fürdő nem rendelkezik hasonlóval.
Minden újítás közül a legszembetűnőbbek azok a szobák, melyet a zuhanyzónak és öltözőknek használt épület tetejére építettek fel. Mint megtudtuk, hat szoba készült, melyek két-, vagy kérésre három- és négyágyasok is lehetnek. Bérlésük 24 órára 40 lejbe kerül (a fürdőzés ezen felül fizetendő).
Mint minden évben, a táborozók most is kihasználták a strand lehetőségeit. Szeben megyéből idén is eljöttek a sítáborozók (kb. 15 fő), Bánffyhunyadról 25 személy érkezett néptánctáborba, kilátogattak a székelyhídi karatésok, valamint harmadik alkalommal rendezték meg itt a református ifjúsági tábort, melyre 80 gyerek jött el 14 különböző érmelléki gyülekezetből.

 

 

 

 

 

Az idei esős időjárás miatt a tavalyinál jelentősen kisebb volt a forgalom, még a visszajáró vendégek közül sem jött el mindenki. Az ebben az évben befektetett 12 000 euró így nem térült meg teljesen, de a tiszteletes bízik benne, hogy a szezon hátralévő részében még pótlódik ez a hiány.
A távolabbi tervek között szerepel a strand bővítése egy másik felnőtt-, valamint egy gyerekmedencével, hogy ne összezsúfolódva kelljen lubickolni, hanem mindenki tökéletesen kikapcsolódhasson, aki ellátogat Hegyközszentmiklósra.

 

 

Cseh Tímea