^ Vissza Fel
pályázat címke bejegyzései:

Pályázat a jövő újságíróinak

Ajánló,Diáksarok  , ,   2017. március 29. szerda 
 741

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karának Újságírás Intézete pályázatot hirdet a 2016/2017-es tanévre, olyan XII. osztályos tanulók számára, akik érdeklődnek az újságírás és újságírói képzés iránt, továbbá ezen a területen szeretnének elhelyezkedni.

A pályázó diákoknak 2017. május 5-ig küldeniük kell egy közéleti eseményről szóló írott beszámolót, a szövegbe épített, eseményhez kapcsolódó fotókkal, 3-5 oldal terjedelemben, valamint opcionálisan videó megosztó platformra (Youtube vagy egyéb) töltött videóval.

A pályázat első helyezettje felvételi vizsga nélküli jelentkezhet az Újságírás szakra. Minden pályázótól 1 pályaművet várunk elektronikus formában az info@ujsagiras.ro címre.

A pályázat részleteiről a BBTE Ujságírás Intézetének magyar nyelvű weboldalán tájékozódhatnak: http://www.ujsagiras.ro/

Újjáéledő népszokás a betlehemezés

Mozaik    2017. január 18. szerda 
 679

Öt ország fiataljai csatlakoztak a kezdeményezéshez

A karácsonyi ünnepkör legkedvesebb népi dramatikus játéka a betlehemezés. Már a török hódoltság idejéből ismerünk írásos feljegyzéseket. 1416-ban Luxemburgi Zsigmond udvarában már jártak betlehemezők. A magyarországi Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány (EMF) 1998-tól kezdődően szervez városi és regionális szinten betlehemes találkozókat külföldi partnerszervezetek támogatásával. Ez a program később egy országos, illetve a Kárpát-medencét mozgósító pályázattá nőtte ki magát, Székely kapuk, zöld kapuk címszó alatt, amelynek célja a betlehemezés szép hagyományának újraélesztése, hogy belátható időn belül több tízezer betlehemező verseljen, énekeljen és táncoljon újra karácsonytól vízkeresztig.

Meghosszabbították a Nyilas Misi tehetségtámogató pályázat határidejét

A tízéves Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület, amely Erdélyben és Magyarországon is keresi a segítségre szoruló, tanulni vágyó gyermekeket, minden évben meghirdeti tehetségtámogató pályázatát. Az Egyesület Kuratóriuma az idei pályázatok benyújtásának határidejét 2014. július 31-ről 2014. augusztus 20-ra hosszabbította.
 A pályázatot ösztöndíj-támogatás céljából, a 2013/2014-es tanévben magyar nyelvű oktatásban részt vevő, 7–10. évfolyamon tanuló, kiemelkedő tehetséget mutató és szociálisan hátrányos helyzetű diák szülője/gyámja nyújthatja be. 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Ajánló    2014. május 21. szerda 
 808

„Erdély diákszemmel” – honismereti pályázat
Mutasd meg lakóhelyed értékeit a nagyvilágnak!
Rajzold le! Meséld el! Kutasd fel!

Az Élő Erdély Egyesület (www.eloerdely.ro) honismereti pályázatot hirdet diákok számára.
A pályázat célja: erdélyi települések kulturális, történelmi, természeti, gazdasági
értékeinek, sajátosságainak bemutatása.

A pályázat tárgya: bármely erdélyi település Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Fehér,
Hargita, Hunyad, Kolozs, Kovászna, Krassó-Szörény, Maros, Máramaros, Szatmár, Szeben,
Szilágy, Temes megyékből, melyhez a pályázó leginkább kötődik (a pályázó születési helye
vagy lakóhelye).

Hogyan jussunk európai uniós támogatásokhoz?

Közélet  ,   2014. április 4. péntek 
 795

Pályázati tájékoztatás vállalkozóknak, kisgazdaságoknak biztos kézből

Az új pályázati időszak és a tavasz kezdetén minden vállalkozó forrásokat keres, amelyekből javíthatja, fejlesztheti tevékenységi körét vagy körülményeit. A keresés segítésére az Ér hangja a székelyhídi Becebe Kft. pályázati tanácsadó és menedzsercég munkatársaitól kért tájékoztatást.

A Becebe Kft. munkatársai úgy vélik, az utóbbi években nem jellemző az, hogy cégek Székelyhídon nagyon aktívan pályáznának. Sajnos az utóbbi évek tapasztalata az, hogy inkább környékbeli települések, kisvárosok, akár Nagyvárad különböző cégei pályáznak fejlesztésre, termelésre, kereskedelemre, akár szolgáltatásra. Székelyhídról nincsenek klienseik ebben a szegmensben, mert városunkban erre egyszerűen nincs kereslet, nincsenek cégek, akik szeretnének fejleszteni.

Javaslatokat tettek a leaderprogramra

Közélet    2014. február 4. kedd 
 560

A 2014–2020 közötti leaderprogram európai uniós pályázati rendszerről mondhatták el véleményüket, módosítási javaslatukat tizennyolc Bihar megyei település egyházi, intézményi és civil szervezet vezetői. Az érdekükben létrejött találkozót az OTP Consulting Romania pályázatíró és projektmenedzser cég munkatársai szervezték meg január 15-én szerdán a székelyhídi önkormányzat tanácstermében. A megbeszélést Pásztor Gyöngyi szociológus, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem adjunktusa vezette. Számtalan ötlet elhangzott, de legtöbben az infrastruktúra fejlesztését és a szociális gondokat említették.

Közösségek közötti információcsere

Mozaik  , ,   2012. június 20. szerda 
 777

Két ország, egy cél, közös siker! – ez a mottója annak a pályázatnak, amelynek a lényege a határon átnyúló, hatékony kommunikáció kialakítása Székelyhíd és Hajdúböszörmény között. A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a Szabadhajdú Nonprofit Kft. a romániai Székelyhíd partnereként mintegy 270 ezer euró támogatást nyert a „Határon átnyúló kommunikáció Hajdúböszörmény és Székelyhíd között” (HURO/1001/233/1.2.2.) című pályázatára.

A határon átnyúló kommunikációért

Közélet  , , , ,   2012. június 8. péntek 
 612

Két ország, egy cél, közös siker! – ez a mottója annak a pályázatnak, amelynek a lényege a határon átnyúló, hatékony kommunikáció kialakítása Székelyhíd és Hajdúböszörmény között. A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program a két ország határa mentén élőket szándékozik közelebb hozni egymáshoz az érintett térségek érdekeit figyelembe véve.