^ Vissza Fel
EU címke bejegyzései:

Hogyan jussunk európai uniós támogatásokhoz?

Közélet  ,   2014. április 4. péntek 

Pályázati tájékoztatás vállalkozóknak, kisgazdaságoknak biztos kézből

Az új pályázati időszak és a tavasz kezdetén minden vállalkozó forrásokat keres, amelyekből javíthatja, fejlesztheti tevékenységi körét vagy körülményeit. A keresés segítésére az Ér hangja a székelyhídi Becebe Kft. pályázati tanácsadó és menedzsercég munkatársaitól kért tájékoztatást.

A Becebe Kft. munkatársai úgy vélik, az utóbbi években nem jellemző az, hogy cégek Székelyhídon nagyon aktívan pályáznának. Sajnos az utóbbi évek tapasztalata az, hogy inkább környékbeli települések, kisvárosok, akár Nagyvárad különböző cégei pályáznak fejlesztésre, termelésre, kereskedelemre, akár szolgáltatásra. Székelyhídról nincsenek klienseik ebben a szegmensben, mert városunkban erre egyszerűen nincs kereslet, nincsenek cégek, akik szeretnének fejleszteni.

Székelyhíd az EU-ban

Közélet  , ,   2010. január 28. csütörtök 

Három filmet készít a Scola Nostra Egyesület
A székelyhídi Scola Nostra Egyesület már másodjára vesz részt európai uniós nemzetközi programban. A pályázó Olaszország másik kilenc országgal van partnerségben (Ausztria, Magyarország, Málta, Németország,  Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia és Szlovénia), melyek közül Romániának a képviseletét Székelyhíd nyerte meg. Az előző évi Be part of it projekten felbuzdulva, Olaszország másodjára is pályázatot adott le az EU Youth in Action (Fiatalok lendületben) programjához, ezzel megfelelő hátteret biztosítva az EU TOO – Young People on Air programnak. Miről is szól ez a program? A projekt célja, hogy környezettudatos uniós polgárrá nevelje a fiatalokat, többet megtudva a jelenlegi problémákról, azok orvoslásáról, megoldásáról.