^ Vissza Fel
angol nyelvtábor címke bejegyzései:

Gyerektábor a nyelvtanulás és a képzőművészet jegyében

Játékos román és angol nyelvtanulási, valamint képzőművészeti foglalkozások várták a részt vevő negyven gyereket július 11. és 15. között a hegyközszentmiklósi nyári táborban. A Partiumi Nyelvközpont által szervezett rendezvénynek a Toldy Általános Iskola biztosított helyszínt. A gyerekeket akiket egésznapos változatos programok várták – tudtuk meg Mali Izabellától, a nyelvközpont referensétől. A délelőtt folyamán három órán keresztül felváltva román, angol és képzőművészeti foglalkozásokon vehettek részt a kicsik. Az ebédszünet végeztével, a délután folyamán pedig szabad tevékenységek, ügyességi játékok és különböző versenyek színesítették a programot.

Töretlenül népszerű az angoltábor

Diáksarok  ,   2019. augusztus 6. kedd 

Élményekben gazdag háromhetes intenzív angoltáborban vehettek részt a lelkes székelyhídi gyermekek, július második felében. A tizedik nyelvtábor vezetője a kaliforniai San Joséból érkező, 19 éves, vietnami származású Chau Le volt, a Learning Enterprises egyesület önkéntese. Chau ezt megelőzően az érkeserűi gyermekekkel szerettette meg az angol nyelvet.

A táborban résztvevő gyermekek játékosan, interaktív módszerek által gyakorolhattak. Az önkéntes segítők elmondása alapján Chau módszertanilag nagyon jól felépítve, kreatívan és egyben mókásan próbálta a gyermekek tudását gyarapítani, mindezt úgy, hogy a résztvevők észre sem vették, hogy épp tanulnak. A foglalkozások során kézimunkáztak, színeztek, játékos feladatokat oldottak meg, valamint különböző körjátékokkal és mozgásos játékokkal ismerkedhettek meg, mindezt angol nyelven. A tábort a csapatmunka és a jó hangulat jellemezte. A gyerekek új barátságokat köthettek és olyan élményekkel gazdagodhattak, amelyekre nincs lehetőségük a tanév során. Így a szünidő úgy telik el, hogy közben a gyerekek mókásan szereznek olyan felhasználható tapasztalatokat, amelyekre szívesen emlékeznek vissza. Többen már harmadszorra-negyedszerre voltak jelen, szívesen térnek vissza a jövőben is.

Lezajlott a 8. angoltábor

Kultúra    2017. augusztus 29. kedd 

Az Ér Hangja Egyesület az Országos Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezete és ezáltal az Egyesült Államokbeli Learning Enterprises székelyhídi partnereként idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a már szokásos háromhetes angol nyelvtábort. Az idei táborba a Michigan államban született Alexander Hilton-Watson érkezett a negyven jelentkező angol nyelvtudásának fejlesztésére. A tizenkilenc éves önkéntes munkáját székelyhídi önkéntesek is segítették, hiszen jellemző, hogy évről-évre az egyre fiatalabb korosztály (öt-hétéves gyerekek) alkotja a táborozók többségét.

Ezúton is köszönjük Alexandra Miclăuș, Csorba Nikolett, Csorba Roland, Delia Bogdan és Kaszonyi Ákos segítségét, a táborba fektetett idejüket és energiájukat!

Háromhetes angol nyelvtanfolyam idén is Székelyhídon

Ajánló    2016. június 3. péntek 

Az Ér hangja Egyesület 2016. június 27 – július 15. között háromhetes angol intenzív nyelvtanfolyamot szervez Székelyhídon. A tábor időtartama alatt Amerikából érkező angol önkéntes tartja majd az interaktív foglalkozásokat, amelyek a szóbeli kommunikáció fejlesztését szorgalmazzák.

A nyelvtáborba 6–18 éves gyerekek és fiatalok jelentkezését várjuk. A nyelvtábor helyszíne a székelyhídi Munkás klub nagyterme (kapunyitás június 27-én, hétfő reggel 9 órakor).

Jelentkezni a 0786-228306 vagy a 0762-830344-es telefonszámon, vagy erhangja1@gmail.com e-mail címen lehet.

Jelentkezési határidő június 23. csütörtök, 19 óra. 

Indul angol nyelvtábor idén is

Ajánló    2015. június 5. péntek 

Háromhetes angol intenzív nyelvtábort szervez az Ér hangja Egyesület 2015. július 20 – augustus 7. között Székelyhídon. A tábor időtartama alatt Amerikából érkező két angol önkéntes tartja majd az interaktív foglalkozásokat, amelyek a szóbeli kommunikáció fejlesztését szorgalmazzák.

A nyelvtáborba 6–18 éves gyerekek és fiatalok jelentkezését várjuk. A nyelvtábor helyszíne a székelyhídi Munkás klub nagyterme (kapunyitás július 20-án, hétfő reggel 9 órakor).

Angol intenzív nyelvtábor

Kultúra    2014. június 3. kedd 

Háromhetes angol intenzív nyelvtábort szervez a Ér hangja Egyesület június 30–július 17. között Székelyhídon.
A tábor időtartama alatt Amerikából érkező angol nyelvtanár tarja az interaktív foglalkozásokat, amelyek a szóbeli kommunikáció fejlesztését szorgalmazzák. A nyelvtáborba 6–12 és 13-18 éves gyerekek és fiatalok jelentkezését várjuk. A nyelvtábor helyszíne a székelyhídi Munkás klub nagyterme. Kapunyitás június 30-án, 9 órakor, ekkor lehet kifizetni a tábor díját is, vagy egyéb információkat kérni.

Jelentkezni a 0762-830344-es vagy a 0749-159414-es telefonszámon vagy erhangja1@gmail.com e-mail címen lehet. Jelentkezési határidő június 27., 19 óra. Részvételi díj: 40 lej/3 hét.
A program a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezete, és az amerikai Learning Enterprises szervezet segítségével valósul meg. Partner: székelyhídi városi önkormányzat.

Mindenki szeretettel várunk!

„Jövünk jövőre is!” – így búcsúztak az angoltáborosok

Kultúra    2013. augusztus 23. péntek 

A londoni Emily Fletcher személyisége elvarázsolta a kis nyelvtanulókat

Sok énekkel, játékkal, és még több tanulnivalóval várták az idei angoltáborok tanítói a nyelvtudásukat fejleszteni kívánó gyerekeket július első heteiben között úgy Székelyhídon, mint Érolasziban.

Idén párhuzamosan zajlott a nyári angol nyelvtábor Érolasziban és Székelyhídon. Ahogyan az eddig is történt, a tábort, a kommunikációt, a tanulást az tette nagyobb kihívássá az apróságok számára, hogy angol anyanyelvű tanítót kaptak, Emily Fletcher személyében. Emily – aki az Egyesült Államok fővárosának, Washingtonnak külvárosában, Georgetownban tanul – Londonból érkezett hozzánk a Learning Enterprises segítségével. Nagy lelkesedéssel és kíváncsisággal érkezett Székelyhídra, mert elmondása szerint még sosem végzett önkéntes munkát egyetemi városán kívül. Mindennap meglepte valamivel nebulóit, akik nagyon élvezték ugyan az órákat, de mindig sokkal jobban várták, amikor Emily a szünetekben vagy délutánonként angol énekeket és játékokat tanított nekik.