Élményekben gazdag háromhetes intenzív angoltáborban vehettek részt a lelkes székelyhídi gyermekek, július második felében. A tizedik nyelvtábor vezetője a kaliforniai San Joséból érkező, 19 éves, vietnami származású Chau Le volt, a Learning Enterprises egyesület önkéntese. Chau ezt megelőzően az érkeserűi gyermekekkel szerettette meg az angol nyelvet.

A táborban résztvevő gyermekek játékosan, interaktív módszerek által gyakorolhattak. Az önkéntes segítők elmondása alapján Chau módszertanilag nagyon jól felépítve, kreatívan és egyben mókásan próbálta a gyermekek tudását gyarapítani, mindezt úgy, hogy a résztvevők észre sem vették, hogy épp tanulnak. A foglalkozások során kézimunkáztak, színeztek, játékos feladatokat oldottak meg, valamint különböző körjátékokkal és mozgásos játékokkal ismerkedhettek meg, mindezt angol nyelven. A tábort a csapatmunka és a jó hangulat jellemezte. A gyerekek új barátságokat köthettek és olyan élményekkel gazdagodhattak, amelyekre nincs lehetőségük a tanév során. Így a szünidő úgy telik el, hogy közben a gyerekek mókásan szereznek olyan felhasználható tapasztalatokat, amelyekre szívesen emlékeznek vissza. Többen már harmadszorra-negyedszerre voltak jelen, szívesen térnek vissza a jövőben is.

A tábort nemcsak a gyerekek, de az önkéntesek is nagyon élvezték. A három hét során összebarátkoztak, és az utolsó napot ünnepi kerti partival zárták.

A tábort az Ér Hangja Egyesület szervezte, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a székelyhídi helyhatóság és a Petőfi Sándor Elméleti Líceum közreműködésével.


Írta: Nagy Anita