Több mint hatvan gyermek töltötte július első hetét a Tini Dance Center TDC nemzetközi táborában Székelyhídon. Magyarországról és a Partium számos településéről (Bihardiószeg, Biharfélegyháza, Csokaly, Érköbölkút, Érmihályfalva, Érolaszi és természetesen városunkból) jelentkeztek a táncot tanulni vágyó fiúk-lányok. Az idei tábor tematikáját a Padlás című musical ihlette. „Ez a 35 éves, félig mese, félig musical lett az idei választásunk, mivel ma is aktuálisnak érezzük azokat az üzeneteket, amelyeket a dalok tartalmaznak. Az ember keresi az életben a helyét, ugyanígy vannak ezzel a gyerekek és a fiatalok is, egyre nehezebben tudják eldönteni, hol fogják megtalálni azt.

A történetben a szellemek keresik arra a bolygóra vezető útjukat, ahol örökké élnek az emlékek. Ez egy kicsit a csapathoz kapcsolható, mondhatjuk azt, hogy a TDC, hát nem örökké, de már 28 éve él” – indokolta a választást Oláh Katalin Melinda, a TDC vezetője. „Végig nagyon jól érzi magát minden gyerek. Bár esténként hullafáradtan mennek haza, de reggel mindenki újult energiával ismét jön és várja, hogy mi lesz az új program, foglalkozás” – tette hozzá.

A tánctanuláson, a változatos koreográfiák betanulásán kívül nagyon sok szórakoztató program várta a gyerekeket: kirándulás, túrázás, csapatjátékok, csapatépítés, drámapedagógiai foglalkozás, természetbúvárkodás, color party a strandon, vízi fitnesz az uszodában és a székelyhidi levendulafarm az évek során hagyománnyá vált meglátogatása sem maradhatott el.

A tábor gálaműsorral zárult, ahol a gyerekek bemutatták a hét folyamán megtanult koreográfiákat, amelyek a musical néhány dalára készültek, de csacsacsa és kicsit hiphopos tánc is színesítette az előadást. A táborban – amelynek legifjabb résztvevője Katalin unokája, Adél volt – kisebbik lánya, Erdei Fanni balett- és kortárs, a már családos Rigda-Erdei Csenge pedig latin és modern táncokat tanított.


Írta: Ruparcsics Judit Csilla