Kárpátaljáról, Felvidékről, Délvidékről, Magyarországról, a partiumi régióból és Erdélyből is érkeztek családok a XXI. Kárpát-medencei Háló táborba. Összesen több mint kétszáz személy, kicsik és nagyok, elsőtáborozók és sokadszorra visszatérők egyaránt bekapcsolódtak a Partiumi Háló Egyesület augusztus második hetében megszervezett rendezvényébe, amelynek a Nagykágyai 1-es Számú Technológiai Líceum adott otthont. A tábor résztvevőit korcsoportok szerint óvodás, gyermek, ifi és felnőtt altáborokba osztották be, ahol érdeklődési körüknek megfelelően különböző programokon vehettek részt egész héten át. A tábor fő témája Jézus életútja – tudtuk meg Konrád Erzsébet Katalintól, a Partiumi Háló Egyesület vezetőjétől.

Jézus születésétől kezdődően egészen a keresztre feszítéséig próbálták összefoglalni életútját olyan módon, hogy az embereknek az életük eseményeit hozzá lehessen fűzni, árulta el a szervező. Az egész heti programok között szerepelt énektanulás, valamint előadások és szentmisék, melyeket a Partiumban szolgáló, Partiumhoz kötődő  egyházi személyiségek celebráltak, mint például Böcskei László nagyváradi római katolikus megyéspüspök.

Továbbá szabadidős beszélgetések és alternatív programok is színesítették a tábor hétköznapjait, mint például szabadtéri sport vagy kézműves foglalkozások, kirándulás, gasztroest és néptánc. Történelmi séta keretében Nagyváradra is kilátogattak, ahol a római katolikus székesegyházban előadáson, szentmisén vettek részt, majd felfedezték a püspöki palota szépségeit. A nemzetközi tábor nagy népszerűségnek örvendett, ahonnan a résztvevők maradandó élményekkel, lelkiekben feltöltődve tértek haza.


Írta: Szyártó József