^ Vissza Fel
Tini Dance Center címke bejegyzései:

A musicaldallamokra táncoltak a gyerekek a Tini Dance Center táborában

Diáksarok  ,   2021. július 19. hétfő 
 256

Újra mozgásba lendülhettek a gyerekek a Tini Dance Center nyári tánctáborában július első hetében Székelyhídon. Az idei táborban részt vevő hetven gyereket Oláh Katalin, valamint Rigda-Erdei Csenge és Erdei Fanni koreografáltak egy héten keresztül a helyi középiskola sporttermében és a helyi strandon is.

Oláh Katalin kifejtette, a világjárvány miatt tavaly nem volt lehetőség a tábor megtartására, így nagyon nehézen viselték a Tini Dance Center valamennyi tánccsapatának tagjai, hogy nem találkozhattak. A gyerekek és a csapatok vezetői is nagyon várták már a személyes találkozásokat, a mosolyokat és a nagy öleléseket egyaránt, hogy újra közösen táncolhassanak és új koreográfiákat készíthessenek.

Tánc mindenek felett

Közélet    2019. július 30. kedd 
 432

Nemzetközivé nőtte ki magát az idei nyári TDC tánctábor, hisz mindösszesen 76 résztvevőt vezényeltek, hangoltak össze, mozgattak, koreo­grafáltak Oláh Katalin és lányai, Csenge és Fanni, valamint a TDC táncosai a két helyszínen, a középiskola sporttermében és a strandon. A létavértesi vendégek mellett gyerkőcök érkeztek Asszonyvásáráról, Biharról, Biharfélegyházáról Csatárról, Csokalyról, Érkeserűből, Érmihályfalváról, Érszalacsról, Ke­rekiből, Kolozsvárról, Micskéről, Nagyváradról, Szalárdról, Tótiból és persze a házigazda Székelyhídról.

Az idei koreográfia szerint „családokra” oszlottak a táncosok, akik a napközbeni gyakorlatok, feladatok során pontosságukért, figyelmes munkájukért pontokat (szívecskéket) gyűjthettek teljesítményükhöz mérten. A „családfők”, a TDC táncosai mindenki megelégedésére, komolyan, pártatlanul végezték „munkájukat”. A Mosolygó mazsolák győztek 112 szívecskével, de a Táncdarálók (Érmihályfalva), a Csillámpónik, a Powershare Team és a Táncra születtek csapatai sem szomorkodhattak.

A táncé volt a főszerep szombat délután

Közélet  ,   2018. június 17. vasárnap 
 1 246

A Tini Dance Center (TDC) felvonulásával folyatódott az ünnepi kavalkád szombat délután, az V. Székelyhídi Városnapok harmadik napján.

A színpadi produkciókat megelőzően a TDC nagy csapata a központi parktól vonult fel a stadionig, ahol közel háromórás táncfesztivállal szórakoztatta a közönséget.

A 12. Tini Dance Táncfesztivált Béres Csaba polgármester nyitotta meg, aki a városnapok leggyermekbarátabb programjaként vezette fel a látnivalókat, amelyek mögött sok munka áll és csupa vidámság.

Húsz éve színpadon a Tini Dance Center

Kanapé    2015. december 14. hétfő 
 926

Huszadik szülinapját ünnepelte a Tini Dance Center táncstúdió december 12-én a székelyhídi sportcsarnokban. A partira minden egykori és jelenlegi táncos meghívást kapott. Energia, vidámság, öröm és szeretet uralta a „nagy család” ünnepét.

A táncstúdió megálmodója, megalapítója és koreográfusa, Oláh Katalin Melinda köszöntötte a TDC-családot és annak barátait, támogatóit. Elmesélte, hogy húsz évvel ezelőtt a székelyhídi Stubenberg-kastély tánctermének ódon falai között kezdődött minden.

Ekkor álmodtak nagyot, és az első generációs táncosokkal – akikkel akkor már két éve koptatták a tánccipőt – elhatározták, hogy csoporttá alakulnak, és koreográfiáik által vidámságot, profizmust árasztanak közönségük felé.

Márkanév lett a TDC
A megalakulás első pillanatától akadtak lelkes támogatók, odaadó barátok, akik a maguk módján egyengették a szárnyait bontogató csoportot. Ilyen volt és ilyen ma is Szabó Ödön parlamenti képviselő, aki köszöntő beszédében elmondta, hogy az eltelt húsz év alatt a TDC Székelyhíd város márkájává vált, mely minőséget, profizmust, energiát és vidámságot jelent. „A TDC az elmúlt két évtizedben közösséget formált. Az egész térség büszke lehet rájuk. A jó kezdeményezések, ötletek és a minőség előtt nincs határ, így a koreográfiák export cikké váltak átívelve országhatárokat is. Köszönöm, hogy a barátotok lehetek” – zárta mondandóját a képviselő, aki egy borítéknyi támogatást nyújtott át a TDC vezetőjének.

Csontvázak és boszorkányok a Boszi bulin

Kanapé    2013. december 13. péntek 
 688

A Tini Dance Center kilenc tánccsoportja lépett színpadra a hetedik alkalommal, idén Bihardiószegen megszervezett Boszi bulin november 29-én. Az Oláh Katalin által vezetett bihari, bihardiószegi, biharfélegyházi, borsi és székelyhídi fellépők csontváznak, boszorkányoknak, vámpíroknak öltözve mutatták meg a nagyszámú közönségnek tánctudásukat.

Jól szerepeltek Székelyhíd táncosai a Ki mit tud? vetélkedő döntőjében

Mozaik  , ,   2012. december 19. szerda 
 593

Remekül teljesítettek Székelyhíd táncosai az idei, VII. Ki mit tud? tehetségkutató vetélkedő megyei döntőjében. A Tini Dance Center és a B612 győztesként, a Free Steps második helyezéssel, a Cuc Silvia–Pop Dávid páros pedig különdíjjal távozott a november utolsó napján a Nagyváradi Állami Színház épületében megtartott versenyről. 

Boszi buli ötödször

Mozaik    2010. november 7. vasárnap 
 532

Bűvös varázslat áldozataivá váltak a székelyhídi Tini Dance Center Egyesület tagjai az ötödik Boszi buli alkalmával november 6-án. Ki szellemmé, ki vámpírrá változott, hogy rémisztgethesse a tánckedvelő közönséget. Volt, aki előre felfegyverkezve, fokhagymavédettséget élvezve közelítette meg a székelyhídi művelődési házat, mely ez alkalommal a „rémségek házává” vált. A félhomályban érkező sokaságot sajátos vérfarkas dekoráció, falra függesztett jelmezek és ínycsiklandó sütőtökillat fogadta a művelődési házban. A csontvázzá változott B 612-es lányok és foszladozó hullákat alakító srácok elsőként Michael Jackson Thriller című dalára készített koreográfiát adták elő, megalapozva ezzel a „borzongató” est hangulatát.