^ Vissza Fel
Stihl Timbersports címke bejegyzései:

Városunkban az országos sportfavágó-bajnokság

Ér-sport    2021. augusztus 6. péntek 

Székelyhídon rendezték meg a sportfavágó-bajnokság országos döntőjét, ahol a székelyhídi Nagy Botond második lett. A július utolsó napján megtartott versenyen az is eldőlt, hogy az új bajnok, az aradi Ionel Mariniţa fogja képviselni Romániát az októberi világbajnokságon.

Az ország hét legjobb sportfavágója gyűlt össze Székelyhídon július 31-én, a romániai sportfavágók bajnoki döntőjére. A résztvevők hat versenyszámban mérték össze tudásukat: az underhand chop, a stock saw, a standing block chop, a single buck, a springboard, és a mindent eldöntő hot saw elnevezésű körök után pontozták a versenyzőket. A végeredményt a hat kör után összegyűjtött pontok összege adta meg, így az Aradról érkező Ionel Mariniţa (képünkön) került ki győztesen. Második lett a székelyhídi Nagy Botond, aki a szerencsével állt hadilábon a zárókörben. Balázsi Dávid végzett a harmadik helyen, őt követték a sorban Sebastian Ulici, Lucian Baboi, Vadkerti Ede és Balogh József.

A verseny után az is kiderült, hogy Ionel Mariniţa fogja képviselni Romániát, október 2–4. között, a Münchenben megrendezendő sportfavágó- világbajnokságon, ahol huszonnégy ország legjobbja gyűl majd össze, és méri össze tudását. Mindezt megelőzi még a Bajnokok kupája elnevezésű verseny, melyet szeptember 12-én rendeznek meg a svájci Brienz városában. Ezen a versenyen az első nyolc legjobb helyezett részt vehet a jövő év májusában megrendezendő világkupán.

„Rendet kell rakni a fejekben”

Ér-sport    2019. november 7. csütörtök 

Keserű szájízzel tért haza a román sportfavágó-válogatott a vb-ről

A román válogatott székelyhídi sportfavágóinak szurkolhattak a sportág rajongói a prágai 2019-es Stihl világbajnokságon november 1–2. között. A Romániát képviselő négyest (Balázsi Dávid, Cser Szilárd, Dan Petrescu, az idei bajnok és Costel Pleş) idén is a városunkbeli Nagy Botond edző vezette a megmérettetésben. Az idei év új szabálya szerint a válogatottnak kötelező módon ki kellett egészülnie egy junior sportolóval is, aki ez alkalommal a szintén székelyhídi, 19 éves Sebastian Ulici volt.

Nagy Botond és csapata a világbajnokság előtti egy hónapot intenzív felkészüléssel töltötte. E szakasznak kiemelkedő része volt a cseh Martin Komárek többszörös sportfavágó-Európa-bajnok keze alatt eltöltött időszak, amely során mind taktikában, erőnlétben, mind pszichikailag sikerült erősítenie fiainknak. Nagy lelkesedéssel, az első tízbe jutás lehetőségének reményével indultak Prága ipari palotájába sportolóink, csakúgy mint a nagyjából harminc főt számláló, és évre-évre gyarapodó szurkolói csapat Európa több pontjáról. Minden versenyző fejében adott volt a stratégia, elméletben mindenki tudta hány baltacsapásba kerül a megfelelő versenyidő, mégis a színpadon valami nem működött. Hiába voltak meg az ideális vágási pontok és szögek minden alkalommal a felkészítő edzések alatt, a csapattagok nem tudták gördülékenyen adni a stafétát társaiknak éles helyzetben. Az egyemberes fűrész, a vízszintes rönk, a láncfűrész, a fakidöntés imitálás jócskán próbára tették a versenyzőket, és bár  Hollandiát, Írországot és Magyarországot kiejtették a mezőnyből, ők maguk a 17. helyen végeztek a versenyben, 1 perc 21 másodperces idővel, sokadjára csak baltanyélnyire a mezőny első felébe jutástól.

Újoncokat várnak az új román bajnok mellé

Óriási méretű sportfavágó-toborzót hirdet a Stihl Románia, amelynek zászlóvivője a mi városunkban található GV Team sportklub lesz. Októbertől nemcsak a szurkolók figyelhetik érdeklődéssel a székelyhídi sportfavágóink internetes közösségi oldalait, de azok is, akik maguk is a csapat részévé akarnak válni. Bebizonyosodott ugyanis az elmúlt években, hogy a nemzeti válogatott edzője, Nagy Botond által vezetett klub tudja hozni azon eredményeket, amelyeket a főtámogató is elfogadhatónak tart.

Sportfavágóink sikere a vb-n

Ér-sport    2017. november 21. kedd 

Tisztességesen szerepelt a romániai csapat a lillehammeri világversenyen

Újra négy székelyhídi fiatalember képviselte a román válogatottat – mondatni a szokásoknak megfelelően – a sportfavágók idei világbajnokságán, amit a norvégiai Lillehammerben rendeztek. A csapatot a nemzeti bajnokság első öt helyezettje alkotta: Nagy Botond, Dan Petrescu, Cser Szilárd, Balázsi Dávid (mindannyian a székelyhídi GV Team versenyzői) és a Ionel Marinita (aradi Thimbersport Vest).

Népdaloktól rockballadákig

Vészjósló, sötét esőfelhőkkel tarkított égbolttal kezdődtek a szombat délutáni  városnapi programok. Ekkor azonban színpadra lépett a horvátországi Sepsei Népdalkör, majd őket követte az érköbölkúti származású Molnár Júlia operett-énekesnő és a csodálatos népdalokat és operettbetéteket hallva még az ég is jobb kedvre derült, kisütött a nap, eloszlottak a viharfelhők.

Szállt a forgács, dőlt a fa a vb-n!

Ér-sport    2016. december 10. szombat 

Idén Stuttgart, a sváb „főváros” adott otthont a Stihl Timbersports sportfavágó-világbajnokságnak, ahol gyakorlatilag a székelyhídi csapat képviselte – egy az egyben – a román nemzeti válogatottat, Nagy Botond szövetségi kapitány vezetésével.

A stafétajellegű fellépések sorrendjében Nagy Csongor kezdett láncfűrésszel, őt követte Dan Petrescu a vízszintes rönkvágásban, majd Cser Szilárd a keresztvágó fűrészszel ügyeskedett, befejezésül Nagy Botond a függőleges favágásban bizonyított.
Tartalékként Balázsi Dávid volt jelen a feledhetetlen hangulatú, magas szinten megrendezett, több mint 10 000 nézőt csábító világversenyen.

Székelyhídi uralom a sportfavágás országos versenyén

Ér-sport    2016. augusztus 12. péntek 

A Segesváron megrendezett Országos Stihl Timbersports bajnokságon a székelyhídi fiúk kimagaslóan jól szerepeltek, így elnyerték a jogot a németországi Stuttgartban megrendezendő világbajnokságon való részvételhez.

Az egykor véres csatákat látott segesvári vár öreg tornyai idén sokkal békésebb küzdelemnek lehettek szem- és fültanúi. A Stihl Timbersports országos bajnokságát idén ugyanis ebben a Nagy-Küküllő-parti városban rendezték meg július 30-án. Bennünket már meg sem lep, hogy hiába a 350 km-es távolság, a romániai mezőny székelyhídi dominanciája idén is erősen érződött: az országot az őszi, németországi világbajnokságon képviselő ötfős keret valamennyi tagja városunk szülötte.

Sikeresek voltak sportolóink

Közélet  , ,   2015. december 27. vasárnap 

Hagyománnyá vált, hogy a karácsonyi vásár eseményei között helyet kap az ez évben kiemelkedő sportteljesítményt elért sportolók díjazása. December 20-án a múzeum épületében Tiponuţ Tibor, a polgármesteri hivatal kommunikációs felelőse köszöntötte sportolóinkat, azok családtagjait és a lelkes szurkolókat, csapattagokat. Mondandójában kiemelte, hogy a díjazó székelyhíd önkormányzata, a Pro Székelyhíd Egyesület elismeréssel fordul mindazon sportolók felé, akik gyakran nehéz körülmények között a mindennapi munka mellett végzik edzéseiket, s még így is a megye, az ország, a világ élvonalába sikerül felküzdeniük magukat.