Székelyhídon rendezték meg a sportfavágó-bajnokság országos döntőjét, ahol a székelyhídi Nagy Botond második lett. A július utolsó napján megtartott versenyen az is eldőlt, hogy az új bajnok, az aradi Ionel Mariniţa fogja képviselni Romániát az októberi világbajnokságon.

Az ország hét legjobb sportfavágója gyűlt össze Székelyhídon július 31-én, a romániai sportfavágók bajnoki döntőjére. A résztvevők hat versenyszámban mérték össze tudásukat: az underhand chop, a stock saw, a standing block chop, a single buck, a springboard, és a mindent eldöntő hot saw elnevezésű körök után pontozták a versenyzőket. A végeredményt a hat kör után összegyűjtött pontok összege adta meg, így az Aradról érkező Ionel Mariniţa (képünkön) került ki győztesen. Második lett a székelyhídi Nagy Botond, aki a szerencsével állt hadilábon a zárókörben. Balázsi Dávid végzett a harmadik helyen, őt követték a sorban Sebastian Ulici, Lucian Baboi, Vadkerti Ede és Balogh József.

A verseny után az is kiderült, hogy Ionel Mariniţa fogja képviselni Romániát, október 2–4. között, a Münchenben megrendezendő sportfavágó- világbajnokságon, ahol huszonnégy ország legjobbja gyűl majd össze, és méri össze tudását. Mindezt megelőzi még a Bajnokok kupája elnevezésű verseny, melyet szeptember 12-én rendeznek meg a svájci Brienz városában. Ezen a versenyen az első nyolc legjobb helyezett részt vehet a jövő év májusában megrendezendő világkupán.


Írta: Ér hangja