A Tini Dance Center (TDC) felvonulásával folyatódott az ünnepi kavalkád szombat délután, az V. Székelyhídi Városnapok harmadik napján.

A színpadi produkciókat megelőzően a TDC nagy csapata a központi parktól vonult fel a stadionig, ahol közel háromórás táncfesztivállal szórakoztatta a közönséget.

A 12. Tini Dance Táncfesztivált Béres Csaba polgármester nyitotta meg, aki a városnapok leggyermekbarátabb programjaként vezette fel a látnivalókat, amelyek mögött sok munka áll és csupa vidámság.

A csapatok által előadott különböző táncstílusok zenéjének és koreográfiájának élvezéséhez hozzájárult Oláh Katalin, a TDC fáradhatatlan vezetőjének és lányának, Erdei Csengének lelkes buzdítása és részvétele a produkciókban, illetve a színpad mellett felállított kivetítő is sokat segített a performanszokat a sátrak hűvöséből követő közönségnek. A táncos lábú gyerekek a délutáni hőségben hősiesen helytálltak. Kitartásukat, illetve kemény munkájukat a műsor végén díjazták is: a kéttagú zsűri – Ádám Ágnes tanító és Kuzsma Andrea óvó néni – ajándékokkal kedveskedett minden egyes gyereknek. A táncfesztivál a 23 éve Tini Dance-ként meg­alakult Tini Dance Center bemutatóival, a székelyhídi Táncma­nók, a Kölyök Dance és a Master Dance műsorszámaival zárult.

A színpadot ezután a DJ Project, a Temesváron 2000-ben megalakult könnyűzenei együttes vette át, akik 2009 óta dolgoznak együtt Giulia Anghelescuval. Az este másik fellépője, a kazincbarcikai születésű Deniz (azaz Rizner Dénes) kétszeres Fo­nogram-díjas magyar rapper, énekes és dalszövegíró városunk közönségének kérésére első alkalommal érkezett a környékre.

Az éjszakai buli zenéjéről és hangulatáról a Partiumban először járó DJ Lauer Krisztián zenei producer és a Digital Harvest gondoskodott, illetve technikai okokból kifolyólag az Enemy Dance Family délutáni fellépése az éjjeli órákra halasztódott.


Írta: Szamos Mariann