Nemzetközivé nőtte ki magát az idei nyári TDC tánctábor, hisz mindösszesen 76 résztvevőt vezényeltek, hangoltak össze, mozgattak, koreo­grafáltak Oláh Katalin és lányai, Csenge és Fanni, valamint a TDC táncosai a két helyszínen, a középiskola sporttermében és a strandon. A létavértesi vendégek mellett gyerkőcök érkeztek Asszonyvásáráról, Biharról, Biharfélegyházáról Csatárról, Csokalyról, Érkeserűből, Érmihályfalváról, Érszalacsról, Ke­rekiből, Kolozsvárról, Micskéről, Nagyváradról, Szalárdról, Tótiból és persze a házigazda Székelyhídról.

Az idei koreográfia szerint „családokra” oszlottak a táncosok, akik a napközbeni gyakorlatok, feladatok során pontosságukért, figyelmes munkájukért pontokat (szívecskéket) gyűjthettek teljesítményükhöz mérten. A „családfők”, a TDC táncosai mindenki megelégedésére, komolyan, pártatlanul végezték „munkájukat”. A Mosolygó mazsolák győztek 112 szívecskével, de a Táncdarálók (Érmihályfalva), a Csillámpónik, a Powershare Team és a Táncra születtek csapatai sem szomorkodhattak.

Ha azt írom, hogy mindenki profin tette a dolgát, a táborozóknak nem jutott idejük unatkozni, lazsálni – a valóságot írom. A terítéken: bolond diszkó, színes parti, ki mit tud és kilencven (!) szeletből álló óriástorta! A két fő irányelv a Pál utcai fiúk című musical három dalára előadandó tánc, valamint a strandolással, nyaralással kapcsolatos vidám táncok (úszógumis vízitánc) megtanulása, előadása volt. Jó volt látni, reggelente milyen elszántsággal indultak a gyerekek és esténként mosollyal az arcukon aludtak el.

Megható és példaértékű volt a szülők összefogása a srácok szállítását, gardírozását illetően, külön köszönet mindenkinek, aki segített abban, hogy gyermekeink újra egy felejthetetlen élménnyel gazdagodhattak, Katinak és a TDC-nek köszönhetően. A „jövőre veletek, ugyanitt!” felkiáltás nem hangzott be nem váltható ígéretnek, a szervezők, a résztvevők, a tábor végi gálaműsort végig tapsoló szülők, tesók, barátok őszintén kiáltották, és úgy is gondolták.

Lányok, fiúk, mind mosolyogva, ölelkezve ígérték, hogy a következő tánctáborban is ott lesznek majd!


Írta: Gulácsi Mária