Huszadik szülinapját ünnepelte a Tini Dance Center táncstúdió december 12-én a székelyhídi sportcsarnokban. A partira minden egykori és jelenlegi táncos meghívást kapott. Energia, vidámság, öröm és szeretet uralta a „nagy család” ünnepét.

A táncstúdió megálmodója, megalapítója és koreográfusa, Oláh Katalin Melinda köszöntötte a TDC-családot és annak barátait, támogatóit. Elmesélte, hogy húsz évvel ezelőtt a székelyhídi Stubenberg-kastély tánctermének ódon falai között kezdődött minden.

Ekkor álmodtak nagyot, és az első generációs táncosokkal – akikkel akkor már két éve koptatták a tánccipőt – elhatározták, hogy csoporttá alakulnak, és koreográfiáik által vidámságot, profizmust árasztanak közönségük felé.

Márkanév lett a TDC
A megalakulás első pillanatától akadtak lelkes támogatók, odaadó barátok, akik a maguk módján egyengették a szárnyait bontogató csoportot. Ilyen volt és ilyen ma is Szabó Ödön parlamenti képviselő, aki köszöntő beszédében elmondta, hogy az eltelt húsz év alatt a TDC Székelyhíd város márkájává vált, mely minőséget, profizmust, energiát és vidámságot jelent. „A TDC az elmúlt két évtizedben közösséget formált. Az egész térség büszke lehet rájuk. A jó kezdeményezések, ötletek és a minőség előtt nincs határ, így a koreográfiák export cikké váltak átívelve országhatárokat is. Köszönöm, hogy a barátotok lehetek” – zárta mondandóját a képviselő, aki egy borítéknyi támogatást nyújtott át a TDC vezetőjének.

Köszönet illette Boda Frenky és Kővári Krisztián egykori táncosokat, valamint Fekete Katalin kulturális előadót és Ádám Ágnes tanító nénit, akik az eltelt évtizedek, évek alatt mindig a táncstúdió mellett voltak, igyekezve segíteni e nagy és mindig megújuló családot.

A TDC megalakulását követően egyre több meghívásnak tett eleget és egyre nagyobb sikereket ért el. A koreográfus előtt megnyíltak a kapuk és határon innen és túl egyre több településen indult be a „tiniláz”. Oláh Katalin Melinda kifogyhatatlan energiával, határtalan lelkesedéssel és pedagógus lévén óriási odaadással és türelemmel vezette be a táncos generációkat a zene, a ritmus világába.

Egyedülálló, vidám, játékos, szórakoztató stílusa meghozta a kellő eredményt – egyre több székelyhídi és környékbeli gyermek akart tánciskolába járni, hogy a TDC tagjaként tündökölhessen a színpadon. E nagyszerű oktatótól az elmúlt húsz év alatt több mint háromezer (!) táncos tanulhatta meg a standard, latin és show-tánc alapjait, s táncolhatta az évente mintegy ötven vadonatúj koreográfiát.

A Tini Dance Center egyedülállósága és különlegessége abban rejlik, hogy koreográfiáik nem csupán tánclépések sorozatai, hanem tartalmat, mondanivalót közlő, jól átgondolt és kidolgozott teljes értékű produkciók. Előadásaikban megelevenedtek leghíresebb musicaljeink, mint a Padlás, a Macskák, A dzsungel könyve, a Légy jó mindhalálig, a Rómeó és Júlia, a Vámpírok bálja, a Szép nyári nap vagy a Valahol Európában.

Elismert énekesekkel a színpadon
Az évek során rangos sztárvendégek táncosaiként léptek a világot jelentő deszkákra, így Dancs Annamarival Bukaresttől Budapestig, Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen s még a Brassóban megrendezett Aranyszarvas döntőjén is együtt léptek fel.

Delhusa Gjonnal együtt tündököltek a budapesti Thália Színházban és a Kongresszusi Központban is. De táncoltak Lagzi Lajcsi Dáridójában, a Székely Vágta záróeseményén Péter Szabó Szilviával, s együtt léptek színpadra a Kerozin együttessel is. A fesztiválokon, falu és városnapokon túl állandó fellépői a Bihar megyei RMDSZ által szervezett rendezvényeknek, és az országos RMDSZ kampányzáró eseményeinek is. Több alkalommal vendégszerepeltek Székelyhíd belgiumi és franciaországi testvérvárosaiban is. A Tini Dance Center Tánccsoport tagjai közül nevelkedett ki Papp János, aki jelenleg a Budapesti Operettszínház táncosa, s sokan itt kötöttek életre szóló barátságokat, itt szövögették első szerelmeik tündérszőnyegét.

A 20. szülinapi partin felléptek a TDC Táncstúdió jelenlegi csoportjai: a B-Like, a TDC, a Gumimacik, a Mini Monster Dance, a Turbó Dance, a Kölyök Dance, de volt táncruhabemutató, fotós-mozgóképes időutazás is.
Béres Csaba polgármester „történelmi pillanatnak” nevezte az eseményt, melyen hosszú évek gyümölcse érett be. Oláh Katalin Melinda különleges egyéniségének, kitartásának, tehetségének gyümölcsét egy hatalmas csokor virággal köszönte meg, a TDC táncosai pedig egy-egy névre szóló pólót vehettek át a városvezetőtől.
A megható finálé közepette a táncstúdió vezetője megköszönte a szülők bizalmát és a táncosok lelkesedését, valamint azt az energiát, melyet minden próbán, fellépésen, közös kiránduláson és utazáson kap e nagy családtól.
Érzések, emlékek, régi és vadonatúj koreográfiák, kirobbanó energia, öröm, boldogság, mosoly és hatalmas ölelések jellemezték a TDC 20. szülinapi partiját.


Írta: Fekete Katalin