Újra mozgásba lendülhettek a gyerekek a Tini Dance Center nyári tánctáborában július első hetében Székelyhídon. Az idei táborban részt vevő hetven gyereket Oláh Katalin, valamint Rigda-Erdei Csenge és Erdei Fanni koreografáltak egy héten keresztül a helyi középiskola sporttermében és a helyi strandon is.

Oláh Katalin kifejtette, a világjárvány miatt tavaly nem volt lehetőség a tábor megtartására, így nagyon nehézen viselték a Tini Dance Center valamennyi tánccsapatának tagjai, hogy nem találkozhattak. A gyerekek és a csapatok vezetői is nagyon várták már a személyes találkozásokat, a mosolyokat és a nagy öleléseket egyaránt, hogy újra közösen táncolhassanak és új koreográfiákat készíthessenek.

A gyerekek négy csapatra osztódtak, a legkisebbek (Bébi Krokik) mellett táncoltak a Parkett Ördögei, a Villám Dance és a Fekete Párducok. A tánctábor témája a Valahol Európában című musical volt. Rigda-Erdei Csenge kiemelte: ezt a nem hétköznapi téma feldolgozását tűzték ki célul, ugyanis ezzel is próbálják kicsit közelebb hozni a fiatalokat a történelemhez. Megmutatni nekik, hogy a nehéz időkben is van remény, meg kell maradni őszinte embernek, és támogatni kell egymást, mert közösen túl lehet jutni a megpróbáltatásokon.

A nyári tánctábor napi programja a következőképpen alakult: reggel tornával és bemelegítéssel kezdődött, ezt követte a délelőtti időszakban a főszerepben lévő tánc, majd ebédszünet után a nap többi részében különböző, változatos programokban vehettek részt a gyerekek, úgymint stafétaversenyek, vagy akár a medencében való táncolás.

Minden nyáron valami újdonság kerül be a tábor programja közé, és függetlenül attól, hogy hányadik alkalommal vesznek részt a gyerekek, mindig találnak számukra valami szeretnivalót.


Írta: Szyártó József László