Öt napon keresztül összesen 66 gyermek perdült táncra a Tini Dance Center tizenkilencedik tánctáborában július 4-8. között Székelyhídon. A megye több településről érkező és táncolni vágyó gyerekeket a tánctanulás mellett változatos és szórakoztató programok várták. A reggeli edzéseken és táncórákon kívül color party vagy éppen bolond diszkó biztosította a szórakozási lehetőséget és a kikapcsolódást. A tánctábor célja a gyerekek mozgásba lendítése, hogy az esetleges otthonülést a fitt és egészséges mozgás ellensúlyozza, de ez csak az egyik része a többnapos eseménynek. Oláh Katalin koreográfus, a tábor megálmodója és szervezője kifejtette, nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy összetartásra neveljék a fiatalokat.

Különböző csapatépítő játékok keretében megtanulják, miképpen figyeljenek oda társaikra, vigyázzanak és segítsék egymást. Ennek fontos értéke van a mai társadalomban, és ilyen pozitív mondanivalóval rendelkezik minden kiválasztott zene és dal, amire a gyerekek táncolnak, mint például az idén a Mary Poppins című musical egyik dala.

A tábort hamar megszeretik azok a gyerekek is, akik először vannak jelen, és minden résztvevő megtalálja azt, amiért kedveli a rendezvényt. A tábor programjai között minden nyáron valami újdonsággal is kedveskednek a szervezők a gyerekeknek, és függetlenül attól, hogy hányadik alkalommal vesznek részt, mindig találnak valami értéket, valami eltérőt az előző évekhez képest.


Írta: Szyártó József