A székelyhídi gyerekek körében töretlen sikernek örvendő háromhetes intenzív angol nyelvtábor idén is megnyitotta kapuit városunkban, június utolsó hetében.

Amint az már szokásos, az Ér Hangja Egyesület a nagyváradi Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közreműködve idén is kikért egy az Amerikai Egyesült Államokból származó önkéntes angol nyelvtanárt, hogy az angol nyelvet tanulni vagy gyakorolni vágyó gyerekek a nyári szünetben se feledkezzenek meg az idegen nyelv szépségeiről. Az idei tábort a húszéves Gabrielle Cascio (portrénkon) vezeti, akin első perctől látható volt, hogy ért a gyerekek nyelvén. Mint elmesélte, pedagógus szülők gyermekeként gyakorlatilag a szakmában nőtt fel, és bár tanulmányaiban nem a tanítás ösvényeit keresi egyelőre, mégis élete szerves részét képezi a gyermekek oktatása. Ez az egyik dolog, amit a legjobban szeret művelni, a másik pedig az utazás. Ennek köszönhető, hogy az államokbeli Learning Enterprises Egyesület önkénteseket toborzó felhívására igenlően reagált, hiszen így a kettőt összekapcsolhatta. A táborba jelentkezett nagyjából harmincöt gyermeket két csoportban tanítja, hiszen a korkülönbség mentén megjelenő tanulási képességek közötti eltérések ezt szükségessé teszik, a két csoport nagyon jól halad a nyelvértésben, de a játék sem marad el, hiszen ahogy Gabrielle tartja: végtére is mégis csak vakáció van!

A játékos tanulás, éneklés és mondókázás minden korosztálynál beválik

 

A szervezők hálás szívvel üdvözölték a frissen érkezett, talpraesett táborvezetőt, akinek munkáját az Ér Hangja Egyesület önkéntesei segítik a három hét idején. Ugyanakkor az idei évben az az újdonság okozott nagy örömet a szervezők számára, hogy a táborhoz az egyesület 7 évi kitartó munkája után a város oktatási intézménye, a Petőfi Sándor Elméleti Líceum is hozzáadta a nevét, mint támogató. Ez egyrészt elismerés, másrészt lehetőséget jelent a tábor bővítésére, a gyermekek fejlesztése érdekében.

 

Bíró Orsolya


Írta: Ér hangja