^ Vissza Fel
zenetábor címke bejegyzései:

Jó dolog Szentmiklóson zenével dicsérni az Urat

Diáksarok  ,   2019. július 24. szerda 
 390

„Ha csak hangulat él a szívemben,
Ha tanácsa vezet egyedül,
Ha csak érzések hulláma tölt el,
Hitem is a veszélybe kerül.”

Ezt énekelték gyermekeink, ifjaink az érmelléki református zenetáborban, és még sokszor hallhatjuk tőlük ezt a dalt. Idén közel 70 fiatal dicsérte együtt az Urat, hangszerekkel és énekszóval a jól összeszokott tanári csapattal június végén.A több településről a hegyközszentmiklósi termálfürdőbe érkezett táborozók furulyán, gitáron és billentyűn tanulhattak kezdő és haladó szinten. A táborozók tanításában munkálkodtak Ghitea Angéla kántor-zenetanár (furulya), Kiss Huba Ernő zenetanár-kántor (gitár), Fülöp Gábor kántor-zenetanár és Pop György kántor (billentyű). Az ismeretek, tudásuk átadása mellett és összhangba hozták a fiatalok hangszerjátékát, valamint énekét.

Érmelléki zenetábor Szentmiklóson

Diáksarok,Kultúra  ,   2018. július 5. csütörtök 
 334

Hangszerektől és énekléstől volt hangos a gyógyfürdő területe

Nyolcadik alkalommal rendezte meg június utolsó hetében a helyi református egyházközség az Érmelléki zenetábort a hegyközszentmiklósi termálfürdőn, ahol énekkel és hangszerrel dicsérték az Urat. Így a zenei oktatás mellett énektanulásban és lelki nevelésben is részesültek a táborlakók. A táborról a szervezőt és egyházzenei előadót, Hermán Csabát kérdeztük.

Zenetábor Hegyközszentmiklóson

Kultúra  , ,   2012. augusztus 28. kedd 
 629

Furulyázni, gitározni, szintetizátorozni tanultak az érmelléki (Albis, Bihardiószeg, Érkeserű, Hegyközszentmiklós, Szentjobb), nagyváradi, szilágysági és koltói gyermekek a II. Érmelléki Református Zenetáborban, amelyet a hegyközszentmiklósi gyógyfürdő területén rendeztek július elején. Összesen harminchárom táborlakót tanítgattak énekelni oktatóik, Ghitea Angéla, Fülöp Gábor, Kiss Huba Ernő és Herman Csaba kántor-zenepedagógusok és Simon-Szabó István éradonyi lelkipásztor, illetve előadásokat hallgattak Orosz Ottília Valéria előadásában. A környékbeli lelkipásztorok reggel és este áhítatokat tartottak, bár a hőség szinte elviselhetetlen volt, a gyermekek szorgalmasan gyakoroltak, tanultak délelőtt és délután is. A napi négy óra gyakorlás mellett volt idő fürdőzésre, játékra, szórakozásra is.