^ Vissza Fel
zenetábor címke bejegyzései:

Jubileumi zenetábor

Kultúra  ,   2021. augusztus 19. csütörtök 

Kerek évfordulót ünnepelt az Érmelléki Zenetábor a hegyközszent­miklósi termálfürdő területén, idén már a tizedik alkalommal szervezték meg a tábort augusztus 9. és 14. között. Az Érmelléki Református Egyházmegye rendezvényén a hangsúly a zeneoktatáson volt, furulyán, gitáron vagy billentyűs hangszeren lehetett megtanulni játszani, de emellett volt énektanulás és hangszerismertető előadás is. A zenei oktatáson és tanuláson kívül nagyon fontos volt a hitbeli nevelés, a reggeli és esti áhítat, amely során a gyerekek közelebb kerülhettek az Úrhoz. A jubileumra egy értarcsai  édesanya,Tóth Mária tortát készített.

Herman Csaba szervező, az egyházmegye zenei előadója elmondta, hetven gyermek gyűlt össze a táborba tizenöt településről (Albis, Bihardiószeg, Érbogyoszló, Érmihály­falva, Érszőllős, Értarcsa, Gálospetri, Hegyközszentmiklós, Jankafalva, Nagy­várad, Margitta, Micske, Poklos­telek, Székelyhíd, Tasnád). A táborban fontos a jókedv, a játék, a gyerekek már várták az angyalkás játékot, az ismerkedést, és a Ki mit tud?-vetélkedőt.

Népzenésztábor Hegyközszentmiklóson

Kultúra  ,   2021. május 9. vasárnap 

Anyák napi zárókoncert koronázta a Hegyköz­szentmiklósi Népművészeti Egyesület első gyermektáborát a névadó település református templomában, május első vasárnapján. Az első népzenei kurzust a Pro Sarmaság Kulturális Egyesülettel karöltve szervezte a vendéglátó egyesület, a Csoóri Sándor Alap támogatásával. A Szilágyságból és szórványból érkezett, helyi gyerekekkel kiegészült, tizennyolc fős csapat négy napon át ismerkedett a népi hangszerekkel, hegedűvel, brácsával, nagybőgővel, tangóharmónikával. A hangszeroktatást a Szómiszó együttes tagjai vállalták, az órák helyszínét a Toldy Általános Iskola épülete biztosította, amelyet Mocsár László igazgató bocsájtott rendelkezésre. A májusi napsütésben, a gyerekek izgalommal készültek a táborzáró előadásra, azért mi megkérdeztük őket is, hogy mit gondolnak az együtt töltött pár napról.

Jó dolog Szentmiklóson zenével dicsérni az Urat

Diáksarok  ,   2019. július 24. szerda 

„Ha csak hangulat él a szívemben,
Ha tanácsa vezet egyedül,
Ha csak érzések hulláma tölt el,
Hitem is a veszélybe kerül.”

Ezt énekelték gyermekeink, ifjaink az érmelléki református zenetáborban, és még sokszor hallhatjuk tőlük ezt a dalt. Idén közel 70 fiatal dicsérte együtt az Urat, hangszerekkel és énekszóval a jól összeszokott tanári csapattal június végén.A több településről a hegyközszentmiklósi termálfürdőbe érkezett táborozók furulyán, gitáron és billentyűn tanulhattak kezdő és haladó szinten. A táborozók tanításában munkálkodtak Ghitea Angéla kántor-zenetanár (furulya), Kiss Huba Ernő zenetanár-kántor (gitár), Fülöp Gábor kántor-zenetanár és Pop György kántor (billentyű). Az ismeretek, tudásuk átadása mellett és összhangba hozták a fiatalok hangszerjátékát, valamint énekét.

Érmelléki zenetábor Szentmiklóson

Diáksarok,Kultúra  ,   2018. július 5. csütörtök 

Hangszerektől és énekléstől volt hangos a gyógyfürdő területe

Nyolcadik alkalommal rendezte meg június utolsó hetében a helyi református egyházközség az Érmelléki zenetábort a hegyközszentmiklósi termálfürdőn, ahol énekkel és hangszerrel dicsérték az Urat. Így a zenei oktatás mellett énektanulásban és lelki nevelésben is részesültek a táborlakók. A táborról a szervezőt és egyházzenei előadót, Hermán Csabát kérdeztük.

Zenetábor Hegyközszentmiklóson

Kultúra  , ,   2012. augusztus 28. kedd 

Furulyázni, gitározni, szintetizátorozni tanultak az érmelléki (Albis, Bihardiószeg, Érkeserű, Hegyközszentmiklós, Szentjobb), nagyváradi, szilágysági és koltói gyermekek a II. Érmelléki Református Zenetáborban, amelyet a hegyközszentmiklósi gyógyfürdő területén rendeztek július elején. Összesen harminchárom táborlakót tanítgattak énekelni oktatóik, Ghitea Angéla, Fülöp Gábor, Kiss Huba Ernő és Herman Csaba kántor-zenepedagógusok és Simon-Szabó István éradonyi lelkipásztor, illetve előadásokat hallgattak Orosz Ottília Valéria előadásában. A környékbeli lelkipásztorok reggel és este áhítatokat tartottak, bár a hőség szinte elviselhetetlen volt, a gyermekek szorgalmasan gyakoroltak, tanultak délelőtt és délután is. A napi négy óra gyakorlás mellett volt idő fürdőzésre, játékra, szórakozásra is.