^ Vissza Fel
testvértelepülés címke bejegyzései:

Találkoznak a testvértelepülések

Közélet  ,   2019. május 29. szerda 
 305

Közös értékek, kihívások, európai jövő a négy országból érkező küldöttségek napirendjén

Székelyhíd testvértelepülései fognak találkozni a városnapokkal egyidejűleg, június 14–16. között a Közös értékek, közös kihívások, közös európai jövő elnevezésű rendezvényen. A rendezvény célja, hogy összefogja a testvértelepülések közösségeit Romániából, Magyaror­szágról, Szlovákiából és Szerbiából, ezáltal pedig közösen megismerkedjenek az Európai Unió történelmével, működésével és egyéb szempontjaival. Az edelényi, gerse­karáti, nyíradonyi (Magyarország), nagyszombati (Felvidék) és kishegyesi (Vajdaság) résztvevők a program során megvitatják az EU-t érintő aktuális kérdéseket is. Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere, illetve szociológus segítségével a delegációk lehetőségeket keresnek arra vonatkozóan, hogy hogyan vehetnek részt aktív polgárokként közösségeik és az európai közösség életében: önkéntesség, adományozás, szavazás, petíciók megvalósításával.

Találkoztak a testvértelepülések

Kultúra    2017. június 30. péntek 
 662

A IV. Székelyhídi Városnapok rendezvénysorozatával egybekötve tartotta meg az Ér Hangja Egyesület azt a határokon átívelő baráti találkozót, amely az Érmellék kisvárosát közelebb hozta romániai, magyarországi, belgiumi, horvátországi és felvidéki (szlovákiai) testvértelepüléseihez. A találkozó célja az Európán belüli közös jövő építése volt ismerkedés és tapasztalatcsere révén, a közösségfejlesztés érdekében. Mindez az Európai Unió Európa a polgárokért nevet viselő programjának finanszírozásával és Székelyhíd Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával valósult meg.

A közösségfejlesztés közös lehetőségei

Közélet  , , , , ,   2017. június 18. vasárnap 
 582

Testvértelepülési találkozót tartottak Székelyhídon június 16–18. között az Európai Unió Európa a polgárokért nevet viselő programjának finanszírozásával és Székelyhíd Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával.

A IV. Székelyhídi Városnapok rendezvénysorozatával egybekötve tartotta meg az Ér Hangja Egyesület azt a határokon átívelő baráti találkozót, amely az Érmellék kisvárosát közelebb hozta romániai, magyarországi, belgiumi, horvátországi és felvidéki (szlovákiai) testvértelepüléseihez. A találkozó célja az Európán belüli közös jövő építése volt ismerkedés és tapasztalatcsere révén, a közösségfejlesztés érdekében.

Találkoztak a testvértelepülések

Közélet    2013. október 30. szerda 
 744

Székelyhídon vendégeskedtek a belga, magyar, német és olasz küldöttségek

„Miért lengedez öt különböző – az Európai Unióéval együtt hat – zászló a polgármesteri hivatal utcafrontján?” – kérdezték sokan október 17-e és 20-a között. Nos, a válasz egyszerű, és ötévente megismétlődő: idén Székelyhíd város rendezte a testvértelepülések soros találkozóját. A belgiumi Écaussiennes, a németországi Grenzach-Wyhlen és az olaszországi Pietrasanta városok és a magyarországi Létavértes község küldöttségei vendégeskedtek nálunk.

Mind egyek vagyunk e napon

Mozaik  , , ,   2013. július 9. kedd 
 805

Városunk polgármestere, Béres Csaba, valamint a RMDSZ székelyhídi szervezetének elnöke, Ormos György képviselte Érmelléket a nemzeti öszszetartozás napja (június 4.) alkalmából a magyarországi Gyermelyen (Komárom-Esztergom megye) szervezett megemlékezésen, amelyen a határon túli országok magyarlakta régióiból több meghívott is részt vett.

Megerősített testvérkapcsolatok

Közélet  ,   2013. március 2. szombat 
 1 104

 

Hagyományőrző disznóvágásra várta Érolaszi apraja-nagyja a magyarországi testvértelepülésről, Cserháthalápról, Mészáros Sándorné polgármester asszony vezetésével érkező küldöttséget február harmadik hétvégéjén. Most magyarországi barátaink érkeztek hozzánk vendégségbe, a hétvégi programok többségének a helyi általános iskola épülete adott otthont. A „vendégsereg” megérkezését bemutatkozások és ismerkedő beszélgetések követték, majd megízlelhették a román konyha egy jellegzetes ételét, a miccset. A péntek estét egy hangulatos pincelátogatással egybekötött borkóstolás zárta, amely alatt még inkább oldódott a hangulat az ismerkedõőtestvértelepülés jelenlévő lakosai között.

Érolaszi testvér-települési kapcsolatot épít Cserháthaláppal

Közélet  , ,   2012. szeptember 29. szombat 
 708

Cserháthaláp azzal a megtisztelő felkéréssel fordult Érolaszi vezetőségéhez, hogy másik két településsel karöltve testvér-települési kapcsolatra lépjenek. Az észak-magyarországi falu polgármesteri hivatala meghívására érolaszi küldöttség utazott szeptember 22–23-án a IX. Cserháthalápi Falunapokra.