^ Vissza Fel
találkozó címke bejegyzései:

Találkoznak a testvértelepülések

Közélet  ,   2019. május 29. szerda 

Közös értékek, kihívások, európai jövő a négy országból érkező küldöttségek napirendjén

Székelyhíd testvértelepülései fognak találkozni a városnapokkal egyidejűleg, június 14–16. között a Közös értékek, közös kihívások, közös európai jövő elnevezésű rendezvényen. A rendezvény célja, hogy összefogja a testvértelepülések közösségeit Romániából, Magyaror­szágról, Szlovákiából és Szerbiából, ezáltal pedig közösen megismerkedjenek az Európai Unió történelmével, működésével és egyéb szempontjaival. Az edelényi, gerse­karáti, nyíradonyi (Magyarország), nagyszombati (Felvidék) és kishegyesi (Vajdaság) résztvevők a program során megvitatják az EU-t érintő aktuális kérdéseket is. Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere, illetve szociológus segítségével a delegációk lehetőségeket keresnek arra vonatkozóan, hogy hogyan vehetnek részt aktív polgárokként közösségeik és az európai közösség életében: önkéntesség, adományozás, szavazás, petíciók megvalósításával.

Határok nélküli éneklés az érmelléki kórustalálkozón

Kultúra  ,   2013. december 13. péntek 

Pávakörök, citerások, népzenészek is felléptek a XXIII. Regionális Népzenei Találkozón

A XXIII. Regionális Népzenei Találkozót a magyarországi Nyíradonyban szervezték meg december 6–7. között. A Harangi Imre rendezvénycsarnokban lezajlott rendezvényen pénteken Határok nélkül hagyományőrző ifjúsági találkozót tartottak, szombaton délelőtt kézműves-foglalkozáson és a Cifra szoba Mérából című kiállítás megnyitóján vehettek részt az érdeklődők. Délután harmincöt magyarországi és határon túli pávakör, citeraegyüttes, népzenész és kórus lépett fel.

Testvértelepülések belgiumi találkozója

Mozaik  , ,   2010. december 1. szerda 

Székelyhídi küldöttség látogatott városunk testvértelepülésére, a belgiumi Écaussinnes-be november végén. A testvértelepülések találkozóján Csuka József alpolgármestert és Erdei Imrét, a Pro Székelyhíd Egyesület elnökét Beatrice Bulteau polgármester asszony fogadta. A rendezvény első momentumaként az egybegyűltek ünnepi visszaemlékezést tartottak Bordás Mihály tanár úr emlékére, aki nagyon sokat tett a települések közötti együttműködésért. A hétvége programja városnézéssel, hangulatos és tartalmas beszélgetésekkel párosult.