^ Vissza Fel
Écaussinnes címke bejegyzései:

Sokszínű belgiumi művésztelep

Kultúra  ,   2013. október 2. szerda 

Meghívást kaptak Árus Tünde és Angyal Olívia székelyhídi művészek a belgiumi testvérvárosunkban, Écaussinnes-ban és annak környékén megrendezett képzőművészeti kiállításra. Harminc különböző helyszínen 180 művész állított ki, franciák, belgák, olaszok és magyarok. A kiállítási anyag hihetetlenül sokszínű,
változatos és gazdag volt: gyönyörű akvarell- vagy olajfestmények, fotók, ékszerek, szobrok (akár hétköznapi szerszámokból), patchwork takaró, sőt kalapok is. A székelyhídi alkotók ezúton is köszönik Steffek István segítségét.

Ismét Écaussiennes-ban tanulhattak diákjaink franciául

Diáksarok  ,   2012. szeptember 29. szombat 

Csodálatos és élményekben gazdag hetet tölthettünk el mi, a Petőfi-líceum öt diákja és kísérőtanárunk, Boros István a belgiumi Écaussiennes-ban, Székelyhíd testvérvárosában szervezett hagyományos francia nyelvtáborban augusztusban. Cheregi Barbara, Filip Fruzsina, Preznyák László, Székely Annabella és jómagam pályázaton nyertük el a részvétel jogát.

Testvértelepülések belgiumi találkozója

Mozaik  , ,   2010. december 1. szerda 

Székelyhídi küldöttség látogatott városunk testvértelepülésére, a belgiumi Écaussinnes-be november végén. A testvértelepülések találkozóján Csuka József alpolgármestert és Erdei Imrét, a Pro Székelyhíd Egyesület elnökét Beatrice Bulteau polgármester asszony fogadta. A rendezvény első momentumaként az egybegyűltek ünnepi visszaemlékezést tartottak Bordás Mihály tanár úr emlékére, aki nagyon sokat tett a települések közötti együttműködésért. A hétvége programja városnézéssel, hangulatos és tartalmas beszélgetésekkel párosult.