^ Vissza Fel
Angyal Olívia címke bejegyzései:

Akinek képeiben lüktet a lélek

Kanapé    2016. december 19. hétfő 

Beszélgetés Angyal Olíviával művészetről, talpraállásról és a mindennapok küzdelmeiről

Angyal Olívia. Nekem talán kicsit többet jelent ez a név, mint másoknak. Természetesen jelent egy alkotót, egyedi stílusvilággal rendelkező fiatal lányt is, de olyan barátot is, akivel az élet komoly megpróbáltatásaiban megfogtuk egymás kezét és a nehezebb időszakok, nézeteltérések után a mai napig sem engedtük el. Nekem ő egy olyan hétköznapi hős, aki talán sokunknak érintette meg a lelkét, és tudott magából adni valamit, amiből jellemben, lélekben és emberségben épültünk.

Sokszínű belgiumi művésztelep

Kultúra  ,   2013. október 2. szerda 

Meghívást kaptak Árus Tünde és Angyal Olívia székelyhídi művészek a belgiumi testvérvárosunkban, Écaussinnes-ban és annak környékén megrendezett képzőművészeti kiállításra. Harminc különböző helyszínen 180 művész állított ki, franciák, belgák, olaszok és magyarok. A kiállítási anyag hihetetlenül sokszínű,
változatos és gazdag volt: gyönyörű akvarell- vagy olajfestmények, fotók, ékszerek, szobrok (akár hétköznapi szerszámokból), patchwork takaró, sőt kalapok is. A székelyhídi alkotók ezúton is köszönik Steffek István segítségét.

Olívia újra itthon!

Mozaik  ,   2013. május 3. péntek 

Sikeres gerincműtéten esett át Angyal Olívia székelyhídi diáklány Bukarestben. A bonyolult, többször halasztott beavatkozást – amelynek költségeit hosszadalmas közösségi összefogással sikerült előteremteni – dr. Gheorghe Burnei, a fővárosi Marie Curie Gyermekkórház igazgató-főorvosa végezte.

Csak gratulálni tudok Olíviának

Kanapé  , ,   2010. április 25. vasárnap 

Dr. Faragó György ortopédsebész főorvos: csak gratulálni tudok Olíviának
Szeretnénk, ha először is tájékoztatná a kedves olvasókat a gerincferdülés kezelési módjáról.
A szakkivizsgálások és szakelemzések döntik el, hogy a kezelést ortopédiailag vagy műtétileg végezzük el. Általában ortopédiai kezelésre vagy gyógytornára, vagy fűzőre avagy közismert nevén korszettre, rendkívüli esetekben műtéti eljárásra van szükség. Általában a gyereket nagyon későn hozzák be, vagy a környezete vagy a hozzátartozó veszi észre későn, és akkor már egy olyan stádiumban él, amikor már szövődmények is fellépnek. Nem ritkán történt meg, hogy a tornatanár hozta be a gyereket az iskolából, nem vette a környezete észre, észrevették a tornaórán, bejöttek és bebizonyosodott a szkoliotikus elváltozás.

Visszaadni a beteg reményét

Kanapé  ,   2010. április 25. vasárnap 

Beszélgetés Angyal Olívia székelyhídi tanulóval, feltalálóval
A kilencedikes Angyal Olíviáról kevesen tudják, hogy első Bihar megyei diákként részt vett a középiskolások számára meghirdetett Ifjúsági Tudományos Tehetségkutató nemzetközi versenyen. Ugyanis kifejlesztett (feltalált) egy flexibil gerincortézis gyógymódkezelést a hátgerincferdülésben szenvedő betegek számára. A találmányról orvosa, dr. Faragó György is nagyon kézségesen nyilatkozott, és csak dicsérő szavakat tudott mondani Olíviáról, akinek Cservid Levente biológiatanár nagyon sokat segített tudományos tevékenységének előrehaladásában.