^ Vissza Fel
segítség címke bejegyzései:

Önzetlen segítség Hollandiából

Közélet  , , ,   2012. december 3. hétfő 
 647

Többször hozott az érköbölkúti lakosságnak Hollandiából egészségügyi jellegű segélyt Kina és Hank Bruins az elmúlt bő évben. Az önzetlen hollandiai segítségnek köszönhetően gyógyszerek, kötszerek, EKG, szívultrahang, ágy, nőgyógyászati eszköz, vérnyomásmérők, aeroszolgép stb. érkezett az érmelléki falu rendelőjébe.

Segítség a beteg kisfiúnak

Mozaik    2011. június 27. hétfő 
 522

A székelyhídi Nagy család első gyermeke Attila Norbert koraszülöttként jött a világra,  s ráadásként születés közben oxigénhiány is fellépett nála. Az agykárosodás eredményeként sem ülni, sem járni nem tud, s emellett súlyosan látássérült is. Szülei most várják második gyereküket, akinek őssejtjeinek begyűjtésével talán javítani lehetne a kisfiú állapotán, a drága kezelést azonban sajnos nem áll módjukban kifizetni. Aki úgy érzi, hogy bármilyen kevés összeggel is hozzá tud járulni a költségekhez, az adományát a következő számlaszámra küldheti: R004CECEC001946268568211

 

További mosolyvarázslók kerestetnek

Mozaik  , ,   2010. november 14. vasárnap 
 424

„Semmit már sohasem fogok csinálni többet” – hangzik el a szívbemarkoló mondat a hatéves Róbert Gida szájából a Micimackóban. És valóban, a gyermekkor végével megkezdődik a kötelességteljesítés kora, és elfelejtünk  időt szánni a „semmi csinálásra”, a csodára, amit pedig meg kellene őriznünk magunkban. Akik gyerekekkel foglalkoznak, nagyon jól tudják ezt, és minden nap meg is élik a csodát. A csodákat igen jól ismerik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi csoportjánál, mert itt minden napi vendégek. Benne vannak minden tiszta szívű gyermekmosolyban, minden ölelésben, minden őszinte szóban.

Visszaadni a beteg reményét

Kanapé  ,   2010. április 25. vasárnap 
 664

Beszélgetés Angyal Olívia székelyhídi tanulóval, feltalálóval
A kilencedikes Angyal Olíviáról kevesen tudják, hogy első Bihar megyei diákként részt vett a középiskolások számára meghirdetett Ifjúsági Tudományos Tehetségkutató nemzetközi versenyen. Ugyanis kifejlesztett (feltalált) egy flexibil gerincortézis gyógymódkezelést a hátgerincferdülésben szenvedő betegek számára. A találmányról orvosa, dr. Faragó György is nagyon kézségesen nyilatkozott, és csak dicsérő szavakat tudott mondani Olíviáról, akinek Cservid Levente biológiatanár nagyon sokat segített tudományos tevékenységének előrehaladásában.