^ Vissza Fel
segítség címke bejegyzései:

A Gyermek Jézus-Otthon lakóit is meglepte a Könyves Mikulás

Közélet  , ,   2021. december 6. hétfő 

Országszerte 840 – közöttük sok érmelléki – gyerek arcára csaltak mosolyt a Könyves Mikulás elnevezésű akció megálmodói, akik gyermekotthonok, árvaházak kis lakóit ajándékozzák meg egy-egy könyvvel. Sok levelet kaptak Érmellékről is: a Szentjobbi Szent István Szociális Központból tizenhat, Érmihályfalváról a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gyermekotthonból 25, a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthonból pedig 41 gyerek jelezte, hogy szeretnének valamilyen könyvet. Váradi Mónika, a Bihar megyei gyűjtés koordinátora elmondta, hogy az otthonok vezetői pozitívan fogadták őket, nagyon örültek a kezdeményezésnek. Ez egy óriási lehetőség a gyerekeknek, hiszen az otthonokban a legszükségesebbeket megkapják, de a könyvekre már kevesebb pénz jut. A székelyhídi gyerekek egyik fele bentlakó, a másik fele pedig napközi otthonos, tehát délután hazamennek. A szervezők elmondták, hogy nagyon hálásak a sok önkéntesnek, akik segítettek lebonyolítani az akciót, a könyves Mikulásoknak, akik vállalták, hogy megveszik a könyveket a gyerekeknek, az otthonok vezetőinek az őszinte pozitív fogadtatásért.

Önzetlen segítség Hollandiából

Közélet  , , ,   2012. december 3. hétfő 

Többször hozott az érköbölkúti lakosságnak Hollandiából egészségügyi jellegű segélyt Kina és Hank Bruins az elmúlt bő évben. Az önzetlen hollandiai segítségnek köszönhetően gyógyszerek, kötszerek, EKG, szívultrahang, ágy, nőgyógyászati eszköz, vérnyomásmérők, aeroszolgép stb. érkezett az érmelléki falu rendelőjébe.

Segítség a beteg kisfiúnak

Mozaik    2011. június 27. hétfő 

A székelyhídi Nagy család első gyermeke Attila Norbert koraszülöttként jött a világra,  s ráadásként születés közben oxigénhiány is fellépett nála. Az agykárosodás eredményeként sem ülni, sem járni nem tud, s emellett súlyosan látássérült is. Szülei most várják második gyereküket, akinek őssejtjeinek begyűjtésével talán javítani lehetne a kisfiú állapotán, a drága kezelést azonban sajnos nem áll módjukban kifizetni. Aki úgy érzi, hogy bármilyen kevés összeggel is hozzá tud járulni a költségekhez, az adományát a következő számlaszámra küldheti: R004CECEC001946268568211

 

További mosolyvarázslók kerestetnek

Mozaik  , ,   2010. november 14. vasárnap 

„Semmit már sohasem fogok csinálni többet” – hangzik el a szívbemarkoló mondat a hatéves Róbert Gida szájából a Micimackóban. És valóban, a gyermekkor végével megkezdődik a kötelességteljesítés kora, és elfelejtünk  időt szánni a „semmi csinálásra”, a csodára, amit pedig meg kellene őriznünk magunkban. Akik gyerekekkel foglalkoznak, nagyon jól tudják ezt, és minden nap meg is élik a csodát. A csodákat igen jól ismerik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi csoportjánál, mert itt minden napi vendégek. Benne vannak minden tiszta szívű gyermekmosolyban, minden ölelésben, minden őszinte szóban.

Visszaadni a beteg reményét

Kanapé  ,   2010. április 25. vasárnap 

Beszélgetés Angyal Olívia székelyhídi tanulóval, feltalálóval
A kilencedikes Angyal Olíviáról kevesen tudják, hogy első Bihar megyei diákként részt vett a középiskolások számára meghirdetett Ifjúsági Tudományos Tehetségkutató nemzetközi versenyen. Ugyanis kifejlesztett (feltalált) egy flexibil gerincortézis gyógymódkezelést a hátgerincferdülésben szenvedő betegek számára. A találmányról orvosa, dr. Faragó György is nagyon kézségesen nyilatkozott, és csak dicsérő szavakat tudott mondani Olíviáról, akinek Cservid Levente biológiatanár nagyon sokat segített tudományos tevékenységének előrehaladásában.