^ Vissza Fel
orvosi ellátás címke bejegyzései:

Bővül a Ier-med szakorvosi ellátása

Közélet    2013. december 13. péntek 

Ismét bővül a Ier-med egészségközpont szakorvosi ellátása  Székelyhídon. Decembertől a magyarul is jó beszélő dr. Cristina Sofronie belgyógyász várja a betegeket minden hétfőn 15 órától. Ultrahangvizsgálattal együtt egy vizsgálat 80 lejbe kerül. Emellett dr. Cristian Nicolae Fogaş nőgyógyász szerdánként 17 órától fogadja betegeit Székelyhídon. Időpontkérés (programálás) Szilágyi Gizellánál a 0742-653458-as telefonszámon.

Helybe jönnek a szakorvosok a székelyhídi szakrendelőbe

Közélet  ,   2013. október 2. szerda 

Ünnepélyesen is megnyitották az IER-MED Kft. székelyhídi szakrendelőjét szeptember 21-én, szombaton. Rövid bemutatkozást, valamint köszöntő beszédet tartottak az alapító tagok, Nagy István debreceni mentős és Szilágyi Gizella helyi asszisztens. Ünnepélyes beszédet mondott magyar és román nyelven Szabó Ödön Bihar megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő. Mindhárman örömüket fejezték ki és büszkén beszéltek arról, hogy a térségnek, mekkora előrelépés ez a komplex rendelőintézet, hiszen ez idáig, egy szakirányú vizsgálatért a betegeknek hosszú kilométereket kellett utazniuk és sokszor nyelvi nehézségekkel is küszködtek.

Tudjunk meg többet a városi szakorvosi rendelőről

Közélet  ,   2013. augusztus 23. péntek 

Működő szakorvosi rendelővel büszkélkedhet az Érmellék, már több szakterületen is folyik a betegellátás. A következőkben az Érklinika programjáról, az orvosi gárdáról és az árakról tudhatnak meg többet a kedves olvasók, illetve a jelen pillanatban zajló akciókról és kedvezményekről is olvashatnak.

Mindennap 8–10 óra között laboratórium várja a klienseket. A rendelő különleges ajánlata, hogy öt kifizetett laboratóriumi vizsgálat után további 15 vizsgálat közül hármat kiválaszthat, amit ingyen elvégeznek. A gyermekek számára is készültek kedvezménnyel, augusztus 15-től szeptember 30-ig az óvodásoknak kötelező széklet- és torokváladék-vizsgálatot végeznek 24 lejért, azaz fél áron az eredeti 47 lej helyett.
Kedden sebész szakember, dr. Sorin Tabaco rendel 14 órától, amíg betegek vannak. A margittai kórház orvosa ultrahangvizsgálatot is végez, egy konzultáció 50 lejbe kerül.

Rövidesen új háziorvosi rendelő nyílik Érolasziban

Közélet  ,   2013. június 2. vasárnap 

Dr. Roșca Katalin-Mónika háziorvost, aki 2011. júliusa óta dolgozik Érköbölkúton, arról kérdeztük, hogyan halad az Érolaszi háziorvosi rendelő felújítása és mikor kezdi el a faluban a munkát. A doktor nő elmondta a rendelő ki van meszelve, be van rendezve, jelenleg az engedélyek elintézése van folyamatban.Ha minden rendben megy,akkor június közepétől heti két napon várja a betegeket, a másik három nap pedig Érköbölkúton rendel és ott is szívesen fogad bárkit. Ha sürgősségi eset van, akkor, amennyiben itthon van, természetesen házhoz megy akár vasárnap is, vagy ha nem, akkor a 112 segítségét kell kérni.

Önzetlen segítség Hollandiából

Közélet  , , ,   2012. december 3. hétfő 

Többször hozott az érköbölkúti lakosságnak Hollandiából egészségügyi jellegű segélyt Kina és Hank Bruins az elmúlt bő évben. Az önzetlen hollandiai segítségnek köszönhetően gyógyszerek, kötszerek, EKG, szívultrahang, ágy, nőgyógyászati eszköz, vérnyomásmérők, aeroszolgép stb. érkezett az érmelléki falu rendelőjébe.

Egészségben az erő

Közélet  , , , ,   2012. szeptember 30. vasárnap 

A közelmúltban az Ér hangja felkereste a Székelyhídon és a hozzátartozó falvakban rendelő háziorvosok nagy részét. Mindnyájuknak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel, amelyek főként az egészségügyben történt változásokra és a betegségek megelőzésére vonatkoztak. Érdeklődésünkre dr. Ioana Borodan (Hegyközszentmiklós), dr. Csordás Csaba József (Csokaly és Nagykágya), dr. Murgui Éva és dr. Anca Nicoleta Negruț (Székelyhíd) háziorvosok osztották meg gondolataikat olvasóinkkal.

Bihar megyei magyar orvosok egészségügyi tanácskozása

Az egészségügyi ellátás helyzetérõl és bõvítésérõl a tanácskoztak városunkban a bihari magyar orvosok.

 

Az egészségügyben gyakran felmerülõ problémákra próbáltak közös megoldásokat találni a február 10-én, Székelyhídon szervezett közéleti fórumon. A Decentralizáció, önrendelkezés, öngondoskodás az egészségügyben elnevezésû összejövetelen számos Bihar megyei településrõl (Biharról, Félegyházáról, Szalacsról és Székelyhídról) érkezett magyar anyanyelvû háziorvos és településvezetõ tanácskozott a múzeum kistermében.