^ Vissza Fel
életmód címke bejegyzései:

Táplálkozzunk egészségesen!

Közélet  ,   2014. február 4. kedd 

Előadással egybekötött szülői értekezlet a hegyközszentmiklósi óvodában

Rendkívüli szülőértekezletet tartottak Hegyközszentmiklóson óvodában Csillag Pirike és Tóth Tünde óvónénik január közepén. Az óvónénik rendszeresen szülői értekezleten beszélik meg a szülőkkel a foglalkozásokat, fontosabb eseményeket, illetve minden olyan dolgot, ami a óvodába járó gyerekkel kapcsolatos. Az első pontban a farsangi előadás készületeiről értekeztek, majd Tolvaj Ella természetgyógyász tartott előadást a természetes életmódról közösségünkben.

A szakember arról értekezett, hogy hogyan éljünk és hogy neveljük mi édesanyák csemetéinket itt kicsiny közösségünkben, hogy jól érezzék magukat. Fontosnak tartotta elmondani azt, hogy csak akkor maradunk meg itt a falunkban, ha van utánpótlás és hiszünk abban, hogy itt is meg lehet élni, mert helyben megtermeljük a magunk és családunk számára az élelmet, megteremthetjük az életfeltételeket.

Egészségben az erő

Közélet  , , , ,   2012. szeptember 30. vasárnap 

A közelmúltban az Ér hangja felkereste a Székelyhídon és a hozzátartozó falvakban rendelő háziorvosok nagy részét. Mindnyájuknak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel, amelyek főként az egészségügyben történt változásokra és a betegségek megelőzésére vonatkoztak. Érdeklődésünkre dr. Ioana Borodan (Hegyközszentmiklós), dr. Csordás Csaba József (Csokaly és Nagykágya), dr. Murgui Éva és dr. Anca Nicoleta Negruț (Székelyhíd) háziorvosok osztották meg gondolataikat olvasóinkkal.