Előadással egybekötött szülői értekezlet a hegyközszentmiklósi óvodában

Rendkívüli szülőértekezletet tartottak Hegyközszentmiklóson óvodában Csillag Pirike és Tóth Tünde óvónénik január közepén. Az óvónénik rendszeresen szülői értekezleten beszélik meg a szülőkkel a foglalkozásokat, fontosabb eseményeket, illetve minden olyan dolgot, ami a óvodába járó gyerekkel kapcsolatos. Az első pontban a farsangi előadás készületeiről értekeztek, majd Tolvaj Ella természetgyógyász tartott előadást a természetes életmódról közösségünkben.

A szakember arról értekezett, hogy hogyan éljünk és hogy neveljük mi édesanyák csemetéinket itt kicsiny közösségünkben, hogy jól érezzék magukat. Fontosnak tartotta elmondani azt, hogy csak akkor maradunk meg itt a falunkban, ha van utánpótlás és hiszünk abban, hogy itt is meg lehet élni, mert helyben megtermeljük a magunk és családunk számára az élelmet, megteremthetjük az életfeltételeket. Falun tudjuk, hogy az emberek nagy része megtermeli az élelmet a gabonát, zöldségeket, gyümölcsöket, próbáljuk meg ezt úgy termelni, hogy ne használjanak vegyszereket, gyomirtó szereket, mert ezek az anyagok nagyon ártalmasak az egészségünkre. Tolvaj Ella jó tanácsként elmondta, hogy az üzletben vásárolt gyümölcsöket mossuk meg. A falun élő édesanyák süssenek kenyeret, neveljenek aprómarhát, mert ez az egészséges. Figyeljünk arra, hogy viszonyulunk gyermekeinkhez, mert ők látják a mi hozzáállásunkat. Amikor élelmiszereket vásárolunk az üzletben, figyeljünk az E betűs élelmiszerekre, ugyanakkor ha lehet, ne adjunk édességet a gyermekeinknek, mert hamar elromlanak a fogaik, és a mai gyerekek már nem ismerik se a keserű, se a savanyú ízeket. Főzzünk gyermekeinknek gabonát: búzát, kölest, hajdinát, mert ez is nagyon egészséges. A gabonák fogyasztása által, lassú égésű cukrokat viszünk be az étrendünkbe, így a gyerekek nem kérnek annyi édességet, tehát nem romlik a foguk.

Minden gép kvarccal működik a szervezetünk is kvarc alapanyagú, de nem elégséges, amennyi van a szervezetünkben, ezért építsük be étrendünkbe a zsurlót, tönkölyt, a csalánt is, hisz nagyanyáink is fogyasztották.
Az édesanyák kérdéseket tettek fel az egészséges táplálkozással kapcsolatban, az apró kórokozókról, melyek olykor rombolnak a szervezetben, a megelőzésről. A természetgyógyász azzal fejezte be mondanivalóját, hogy szívesen ad tanácsot azoknak, akik hozzá fordulnak.

Béres Angéla