^ Vissza Fel
Bihar címke bejegyzései:

Fertőtlenítési akció

Mérföldjáró    2021. július 10. szombat 
 39

Első alkalommal tartottak általános rovartalanítási, rágcsálóirtási és fertőtlenítési akciót Bihar községben június elején. A tervek szerint ezentúl időszakosan lesznek ilyen munkálatok.

Bihar: korszerű sportcsarnok épül

Mérföldjáró    2021. július 8. csütörtök 
 928

Új sportcsarnokok építését finanszírozza több erdélyi településen is a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium, amelyek közül megyénkben Bihar község nyert el tetemes összegű támogatást.

„2021 tavaszán több pályázatot sikerült benyújtanunk a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztériumhoz, amiből elfogadták a 11 millió lejes beruházást. Egy multifunkcionális sportcsarnok épül, öt-hat hónapon belül aláírjuk a szerződést, s onnan számítva tizenkét hónap alatt elkészül a beruházás” – közölte Szilágyi Zoltán, Bihar község polgármestere (portrénkon).

Önkéntes szemétgyűjtés Biharban

Mérföldjáró    2021. június 30. szerda 
 27

Újabb sikeres önkéntes szemétgyűjtési akció zajlott le Biharban június közepén. Magyar közösségünk számára nem életidegen az önkéntesség, hiszen nálunk hagyománya van.

Csak az elmúlt tíz évben a hagyományt újraélesztő Tulipán Kaláka mozgalom keretében közel ezer önkéntes környezetszépítő kezdeményezést szervezetta Bihar megyei magyarság.

Virágot ültettek

Mérföldjáró    2021. június 24. csütörtök 
 19

Rendbe tették a bihari körforgalom dombját, virágokat ültettek, ezáltal is szebbé tették a települést a községi polgármesteri hivatal kezdeményezésére.

Családias hangulatú bihari gyermek­nap

Mérföldjáró    2021. június 18. péntek 
 117

Gyermeknap alkalmával igazi forgatagi hangulatban lehetett részük mindazoknak, akik ellátogattak a Bihari tóhoz, a Bihar Község Polgármesteri Hivatala által szervezett kavalkádra.

A délben kezdődő bábszínházi előadást megelőzően Szilágyi Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket. Beszédében gratulált a szervezőknek, önkénteseknek és segítőknek a sikeres ünnepélyhez, majd felelevenítette azt, hogy annak idején az RMDSZ kezdeményezésére nyilvánították munkaszüneti nappá június 1-jét. Így együtt ünnepelhet a család apraja-nagyja, mert jó, ha egy kicsit mindenki gyermek tud lenni. Ezt követően Borsi Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető alelnöke szólt a jelenlevőkhöz.

Tervekben nincs hiány Biharban

Mérföldjáró    2021. május 11. kedd 
 184

Szilágyi Zoltán, Bihar község polgármestere szerint az akarat és a munka hozzák meg a kívánt eredményeket a településeik számára.

Számos terve, elképzelése van a bihari polgármesteri hivatalnak. Mindezeknél a lakossági igényeket helyezték előtérbe. Az elöljáró külön figyel arra, hogy ha Biharon történik egy fejlesztés, akkor Hegyközkovácsiban is készüljön valami, hiszen ő egy község polgármestere. Bővítenék a gázhálózatot, a szabadidő eltöltésére alkalmas létesítményt akarnak megvalósítani, kerékpárutat szeretnének létesíteni Bihar és Hegyközkovácsi között.

Szilágyi Zoltán elmondta, hogy fontosnak tartják a játszóterek karbantartását. Rendbe teszik, ha szükséges pedig kicserélik az eszközöket. Önkéntesekkel végzik a javításokat, kalákában. Az elöljáró szerint dicséretes, hogy az emberek tenni akarnak a településükért, a közösségükért.

Folyamatosan lesz ivóvíz Biharban, új óvoda épül, elkészült a helyi polgármesteri hivatal új épülete

Mérföldjáró    2021. május 7. péntek 
 1 509

Számos pályázat készült, amióta Szilágyi Zoltánt (portrénkon) megválasztották Bihar község polgármesterévé. Az elöljáró bízik abban, hogy ezek közül minél több lesz a nyertes terv.

A községben jelenleg is zajló befektetésekről Szilágyi Zoltán, Bihar község polgármestere tájékoztatott. Új óvodaépület készül, amely nyolcvan férőhelyes lesz. Az 1000 négyzetméteres beépített területen konyha, orvosi rendelő is lesz. A folyamatban levő munkálatok elvégzésére sikerült tizenkét hónapos halasztást kieszközölniük, amely időszak alatt véglegesen befejeződhet az európai uniós forrásokból készülő tanügyi intézmény. Még a felszerelések beszerzését kell megoldani. Ez esetben pedig már idén megnyithatja kapuit az óvoda.

Bihar megyei magyar orvosok egészségügyi tanácskozása

Az egészségügyi ellátás helyzetérõl és bõvítésérõl a tanácskoztak városunkban a bihari magyar orvosok.

 

Az egészségügyben gyakran felmerülõ problémákra próbáltak közös megoldásokat találni a február 10-én, Székelyhídon szervezett közéleti fórumon. A Decentralizáció, önrendelkezés, öngondoskodás az egészségügyben elnevezésû összejövetelen számos Bihar megyei településrõl (Biharról, Félegyházáról, Szalacsról és Székelyhídról) érkezett magyar anyanyelvû háziorvos és településvezetõ tanácskozott a múzeum kistermében.