^ Vissza Fel
Bihar címke bejegyzései:

Tervekben nincs hiány Biharban

Mérföldjáró    2021. május 11. kedd 
 13

Szilágyi Zoltán, Bihar község polgármestere szerint az akarat és a munka hozzák meg a kívánt eredményeket a településeik számára.

Számos terve, elképzelése van a bihari polgármesteri hivatalnak. Mindezeknél a lakossági igényeket helyezték előtérbe. Az elöljáró külön figyel arra, hogy ha Biharon történik egy fejlesztés, akkor Hegyközkovácsiban is készüljön valami, hiszen ő egy község polgármestere. Bővítenék a gázhálózatot, a szabadidő eltöltésére alkalmas létesítményt akarnak megvalósítani, kerékpárutat szeretnének létesíteni Bihar és Hegyközkovácsi között.

Szilágyi Zoltán elmondta, hogy fontosnak tartják a játszóterek karbantartását. Rendbe teszik, ha szükséges pedig kicserélik az eszközöket. Önkéntesekkel végzik a javításokat, kalákában. Az elöljáró szerint dicséretes, hogy az emberek tenni akarnak a településükért, a közösségükért.

Folyamatosan lesz ivóvíz Biharban, új óvoda épül, elkészült a helyi polgármesteri hivatal új épülete

Mérföldjáró    2021. május 7. péntek 
 1 296

Számos pályázat készült, amióta Szilágyi Zoltánt (portrénkon) megválasztották Bihar község polgármesterévé. Az elöljáró bízik abban, hogy ezek közül minél több lesz a nyertes terv.

A községben jelenleg is zajló befektetésekről Szilágyi Zoltán, Bihar község polgármestere tájékoztatott. Új óvodaépület készül, amely nyolcvan férőhelyes lesz. Az 1000 négyzetméteres beépített területen konyha, orvosi rendelő is lesz. A folyamatban levő munkálatok elvégzésére sikerült tizenkét hónapos halasztást kieszközölniük, amely időszak alatt véglegesen befejeződhet az európai uniós forrásokból készülő tanügyi intézmény. Még a felszerelések beszerzését kell megoldani. Ez esetben pedig már idén megnyithatja kapuit az óvoda.

Bihar megyei magyar orvosok egészségügyi tanácskozása

Az egészségügyi ellátás helyzetérõl és bõvítésérõl a tanácskoztak városunkban a bihari magyar orvosok.

 

Az egészségügyben gyakran felmerülõ problémákra próbáltak közös megoldásokat találni a február 10-én, Székelyhídon szervezett közéleti fórumon. A Decentralizáció, önrendelkezés, öngondoskodás az egészségügyben elnevezésû összejövetelen számos Bihar megyei településrõl (Biharról, Félegyházáról, Szalacsról és Székelyhídról) érkezett magyar anyanyelvû háziorvos és településvezetõ tanácskozott a múzeum kistermében.

Híd, mely összeköt

Közélet  , , , , , ,   2010. május 13. csütörtök 
 575

Először szervezték meg Bihar és Hajdú-Bihar Eurorégió vállalkozásai bemutatkozási fórumát

Először nyílt expó Székelyhíd életében az elmúlt hónapban, amelyen a Bihar és Hajdú-Bihar Eurorégió vállalkozásai mutatkoztak be a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 keretében. A gazdasági élet szereplőinek különleges fóruma volt a háromnapos (május 7–9.) kiállítás, amelynek alapvető célja a határon átnyúló gazdasági partnerkeresés kereteinek bővítése a kistérségben.