^ Vissza Fel
munkálatok címke bejegyzései:

Fejlődés lépésről lépésre Biharon

Mérföldjáró  ,   2022. július 19. kedd 

Folytatódtak a munkálatok Bihar községben áprilisban a napközis óvodának a területén, melyet a községvezetés európai uniós forrásokból épít, és az ősz folyamán tervez átadni a közösségnek. Az óvoda építésével egy időben zajlik az új sportcsarnok megépítése is, melyről a Mérföldjáróban már olvashattak.

Az újonnan épülő sportcsarnok helyszínén munkalátogatás keretében járt Cseke Attila fejlesztési miniszter is. A terepszemle során látható volt, jól haladnak a munkálatok, minden az előre tervezett ütemtervnek megfelelően zajlik.

A tervek szerint újjáépítik a műemléknek számító Árpád-korabeli földvárat egy másik nyertes uniós pályázatnak köszönhetően. A projekt költségvetése 2,5 millió euró, általa nemcsak a régióban, de országos szinten is egyedülálló turisztikai központ fog létrejönni. Az elképzelések szerint korhűen újjáépítik a kora középkori falut, feltárják a XI. században, Szent László király uralkodása alatt épített templom romjait, helyet kap benne egy eredeti méretek szerint kialakított jurtatábor is.

Felújítják a városi piacot

Közélet  ,   2012. június 6. szerda 

A székelyhídi piac esős időben a kátyúk miatt a vásárlók rémálma volt. Ez a probléma azonban megoldódni látszik, hiszen május legvégén elkezdődtek a felújítási munkálatok. Az árusok betonasztalait ideiglenesen elköltöztették, és lebetonozták a fedett rész alatti területet. Ezenkívül a napokban a kanalizálás problémáját is megoldják, felújítják az ottani vécét, valamint lebetonozzák a központ felőli bejárati részt.