^ Vissza Fel
piac címke bejegyzései:

A mezőgazdasági eredetű élelmiszerpiac működési szabályzata

Közélet    2015. november 28. szombat 
 657

A piac kezelője Székelyhíd városa.

Az élelmiszerpiac egy állandó piac, melynek sajátossága a mezőgazdasági eredetű élelmiszerek, zöldség, gyümölcs, tej és tejtermékek, hús és hústermékek, tojás, méz és méhészeti termékek, tartósított élelmiszerek, hal, élõ- és művirág, magok, gabonafélék, illetve kisüzemi vagy kézműves háztartási cikkek, valamint egyes nem élelmiszer jellegû szükségleti cikkek árusítása.

Felújítják a városi piacot

Közélet  ,   2012. június 6. szerda 
 645

A székelyhídi piac esős időben a kátyúk miatt a vásárlók rémálma volt. Ez a probléma azonban megoldódni látszik, hiszen május legvégén elkezdődtek a felújítási munkálatok. Az árusok betonasztalait ideiglenesen elköltöztették, és lebetonozták a fedett rész alatti területet. Ezenkívül a napokban a kanalizálás problémáját is megoldják, felújítják az ottani vécét, valamint lebetonozzák a központ felőli bejárati részt.

Élet a piacon

Közélet  , ,   2010. november 11. csütörtök 
 785

Székelyhídon a keddet és a pénteket emberemlékezet óta piaci napként emlegetik. Elég régi hagyomány ez városunkban, legalább húsz éve, tehát valószínűleg a rendszerváltás óta ez így van, és ez rendben is van így. Mivel hamarosan nagy változások lesznek a piacon, gondoltam meg kellene örökíteni a jelenlegi állapotot, és ezt elárulni a kedves olvasónak a jövőből. Bár Székelyhíd igencsak kis méretű városnak számít, ahhoz képest igen sok helyről érkeznek hozzánk árusok; a környékbeli településeken (Asszonyvására, Bihardiószeg, Csokaly, Érolaszi, Érkereki, Érkeserű, Hegyközszentmiklós) kívül Érmihályfalváról, Nagyváradról, sőt Debrecenből és Nyíregyházáról is.