^ Vissza Fel
sport címke bejegyzései:

Az úszás és a nemformális oktatás fontosságáról értekeztek Székelyhídon

Ér-sport  , ,   2023. október 20. péntek 

🇭🇺 Szakmai megbeszélésen értékelték ki A Sport mindenkié – nemformális oktatás az úszáson keresztül nevet viselő projekt eddigi tevékenységeit a pályázatban érintett intézmények képviselői október 14-én. Székelyhíd város nyertes pályázata, amely több száz gyerek számára teszi lehetővé, hogy megtanuljon úszni, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (POCU) támogatásával valósul meg. A szakmai workshopon jelen volt Aurel Oprea, a projekt menedzsere, a három partneriskola – a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum, a Nagykágyai 1-es Számú Technológiai Líceum és a hegyközszentmiklósi Toldy Általános Iskola – képviselői, valamint városunk polgármesteri hivatala és az úszásoktatást lebonyolító nagyváradi Xterra Sportklub szakemberei, illetve az Ér Hangja médiacsoport munkatársai.

Partnerségi megállapodás a székelyhídi úszás- és vízilabda-oktatásról

Ér-sport  , , ,   2023. március 13. hétfő 

Az egyre népszerűbb helyi úszás- és vízilabda-oktatást nagyban segíti majd az az együttműködés, amelynek jegyzőkönyvét március elején írta alá a Nagyváradi Crișul Sportklub és a székelyhídi polgármesteri hivatal. Az idei évre szóló partnerségi megállapodás a város új tanuszodájában zajló úszás-, illetve a vízilabda-tevékenységekre vonatkozik. Előzménye egy tavalyi intézményközti megbeszélés, amelyet Béres Csaba polgármester kezdeményezett Pető Dalmával, a Nagyváradi Crișul Sportklub igazgatójával a fentebbi célból. Az első megbeszélést követően a felek megállapodtak abban, hogy a tevékenységet kísérleti rendszerben tesztelik, amelynek keretében a nagyváradi sportklub biztosítja a szakembereket – Marcel Hașaș edző (póló) és Luminița Coraș (úszás) személyében, Cosmin Goina sportszakértő koordinálásával –, a székelyhídi városháza pedig helyet biztosít a tanmedencében a sporttevékenységhez.

Új sportcsarnok épül Biharon

Mérföldjáró  ,   2021. december 10. péntek 

Száznyolcvan férőhelyes lelátóval ellátott, multifunkcionális sportlétesítményt építenek Bihar községben. Az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően, a fejlesztési minisztérium jóváhagyásával aláírták a Biharban felépítendő új sportcsarnok kivitelezési szerződését. A Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter és Szilágyi Zoltán bihari polgármester jelenlétében aláírt megállapodás értelmében, a szaktárca közel 9 millió lejt biztosít az új sportlétesítmény megvalósításához.

Második a Sasok gyerekcsapata a korosztályos labdarúgó-Körös-kupán

Ér-sport  ,   2021. július 16. péntek 

Második helyezéssel tértek haza a Székelyhídi Sasok Sportklub gyerekcsapatának tagjai a Körös-kupa (Cupa Crişul) elnevezésű megmérettetésről július 11-én. A szentjánosi sportlétesítményben idén hatodik alkalommal zajló tornát a Nagyváradi Rapid Crișul Sportklub szervezte.

A 2009–2010-es születésű korosztályban együttesünk a második legjobbnak bizonyult az Aradi Viitorul csapata mögött. A csoportban az első két mérkőzésen fölényes győzelmet aratott a Székelyhídi Sasok Sportklub, a Berettyószéplaki Voința csapatát 5-0, a Borsi Viitorult pedig 4-1 arányban győztük le. A harmadik csoportmeccsen Bihari Sportklubbal szemben még mindig veretlenek maradtak a fiúk. Viszont az utolsó mérkőzésre már kicsit elfáradtak, 1-0-ra kikaptak az Aradi Viitorul együttesétől, így a második legjobbként zárták a tornát. Emellett Ștefan Dániel egyéni játékosként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a legjobb középpályásnak járó díjban részesült.

Rákóczi Gergő országos bajnok lett

Ér-sport,Közélet  ,   2016. szeptember 28. szerda 

Román nemzeti fogathajtó-bajnokság itthon és Magyarországon

A román sporttörténetben rendhagyó helyszínnek számító pályán, a magyarországi Mezőhegyesen tartották a román fogathajtók nemzeti bajnokságának harmadik fordulóját, amelyet a később országos bajnoki címnek örülő érköbölkúti Rákóczi Gergő (képünkön) nyert meg. A román lovasszövetség fogathajtó szakbizottsága azért döntött így, mert az utóbbi években annyira megfogyatkozott a romániai versenypályák száma, hogy az idei bajnokság megszervezése immár kétségessé vált. Csak emlékeztetőül írjuk, hogy a fogathajtó verseny szakértők szerint a Forma–1-es versenyek után a legköltségesebb sportág.

Sikeresek voltak sportolóink

Közélet  , ,   2015. december 27. vasárnap 

Hagyománnyá vált, hogy a karácsonyi vásár eseményei között helyet kap az ez évben kiemelkedő sportteljesítményt elért sportolók díjazása. December 20-án a múzeum épületében Tiponuţ Tibor, a polgármesteri hivatal kommunikációs felelőse köszöntötte sportolóinkat, azok családtagjait és a lelkes szurkolókat, csapattagokat. Mondandójában kiemelte, hogy a díjazó székelyhíd önkormányzata, a Pro Székelyhíd Egyesület elismeréssel fordul mindazon sportolók felé, akik gyakran nehéz körülmények között a mindennapi munka mellett végzik edzéseiket, s még így is a megye, az ország, a világ élvonalába sikerül felküzdeniük magukat.

Érmellékiek remek sportnapja

Ér-sport    2013. október 2. szerda 

Diószegi, nagykágyai és székelyhídi egyéni és csapatdiadalok az egyházkerület rendezvényén

Jól szerepeltek Székelyhíd, Bihardiószeg és Nagykágya versenyzői az Egyházkerületi Sportnapon, amelyet Szatmárnémetiben rendeztek négy egyházmegye (Bihar, Szilágysomlyó, Érmellék és Szatmár) húsz gyülekezetének részvételével. A küzdelmeket megelőzően Kovács Sándor helyi református esperes nyitóáhítatát hallgatta meg a több mint kétszáz fiatal sportoló.
Nyolc sportágban rendeztek versenyt: sakk, asztalitenisz, holland biliárd, kézilabda, kosárlabda, tollaslabda, 50 és 1000 méteres síkfutás és természetesen labdarúgás.