^ Vissza Fel
sport címke bejegyzései:

Rákóczi Gergő országos bajnok lett

Ér-sport,Közélet  ,   2016. szeptember 28. szerda 
 1 017

Román nemzeti fogathajtó-bajnokság itthon és Magyarországon

A román sporttörténetben rendhagyó helyszínnek számító pályán, a magyarországi Mezőhegyesen tartották a román fogathajtók nemzeti bajnokságának harmadik fordulóját, amelyet a később országos bajnoki címnek örülő érköbölkúti Rákóczi Gergő (képünkön) nyert meg. A román lovasszövetség fogathajtó szakbizottsága azért döntött így, mert az utóbbi években annyira megfogyatkozott a romániai versenypályák száma, hogy az idei bajnokság megszervezése immár kétségessé vált. Csak emlékeztetőül írjuk, hogy a fogathajtó verseny szakértők szerint a Forma–1-es versenyek után a legköltségesebb sportág.

Sikeresek voltak sportolóink

Közélet  , ,   2015. december 27. vasárnap 
 720

Hagyománnyá vált, hogy a karácsonyi vásár eseményei között helyet kap az ez évben kiemelkedő sportteljesítményt elért sportolók díjazása. December 20-án a múzeum épületében Tiponuţ Tibor, a polgármesteri hivatal kommunikációs felelőse köszöntötte sportolóinkat, azok családtagjait és a lelkes szurkolókat, csapattagokat. Mondandójában kiemelte, hogy a díjazó székelyhíd önkormányzata, a Pro Székelyhíd Egyesület elismeréssel fordul mindazon sportolók felé, akik gyakran nehéz körülmények között a mindennapi munka mellett végzik edzéseiket, s még így is a megye, az ország, a világ élvonalába sikerül felküzdeniük magukat.

Érmellékiek remek sportnapja

Ér-sport    2013. október 2. szerda 
 572

Diószegi, nagykágyai és székelyhídi egyéni és csapatdiadalok az egyházkerület rendezvényén

Jól szerepeltek Székelyhíd, Bihardiószeg és Nagykágya versenyzői az Egyházkerületi Sportnapon, amelyet Szatmárnémetiben rendeztek négy egyházmegye (Bihar, Szilágysomlyó, Érmellék és Szatmár) húsz gyülekezetének részvételével. A küzdelmeket megelőzően Kovács Sándor helyi református esperes nyitóáhítatát hallgatta meg a több mint kétszáz fiatal sportoló.
Nyolc sportágban rendeztek versenyt: sakk, asztalitenisz, holland biliárd, kézilabda, kosárlabda, tollaslabda, 50 és 1000 méteres síkfutás és természetesen labdarúgás.

Európai-bajnoki dobogón a székelyhídi karatésok

Ér-sport  , ,   2012. május 6. vasárnap 
 508

Kitűnően szerepeltek a székelyhídi Phoenix sportolói a SKDUN sotokan karate Európa-bajnokságon: Flóra Fruzsina gyerek női kumite kategóriában ezüstéremmel, míg Flóra Beatrix az ifjúsági női kumitében bronzéremmel tért haza a bukaresti versenyről. Az igen magas színvonalú megmérettetésen 27 országból több mint 700 versenyző között az említetteken kívül még öt érmelléki sportoló küzdött a román válogatott színeiben.

Székelyhídon az Első Nemzetközi Stihl Selina Kupa

Ér-sport  , ,   2011. augusztus 6. szombat 
 719

Székelyhídon tartották az Első Nemzetközi Stihl Timbersports Selina Kupa elnevezésű favágóversenyt, melyen három ország, Ausztria, Magyarország és Románia tizenkét sportolója vett részt.

 

Az eseményre július 16-án került sor a székelyhídi futballpályán, ahol kicsik és nagyok egyaránt izgatottan várták, hogy elkezdődjön ez a nálunk még kevésbé ismert, ám annál nagyobb érdeklődéssel fogadott verseny.

Mini kézilabda kupa Érkeserűben

Ér-sport  , ,   2011. augusztus 4. csütörtök 
 604

A július 23-24-én megrendezett Érkeserűi Falunapok alkalmából az egyéb színes programok mellett fiú kézilabda mérkőzést is tartottak, melyen újból bizonyítottak a hegyközszentmiklósi kézilabdás fiúk.  Azért volt különleges ez az esemény, mert környékünkön hasonlóra még nem volt precedens, hiszen a játékosok többsége rendkívül ügyes elemi iskolásokból állt. A mérkőzés az iskola sportpályáján került megrendezésre Faur-Kis Angéla és Faur-Kis Gavril pedagógusok jóvoltából.

90 éves a székelyhídi Törekvés Sport Egyesület

Ajánló  , ,   2011. július 6. szerda 
 642

A szervezők szeretettel meghívnak minden érdeklődőt az ez alkalomból megrendezett ünnepségsorozatra, melynek programjai a következők:

 

2011. 07. 09, Szombat

 

10:30 – Nyitóünnepség

11:00 – DVSC Debrecen –  FC Bihor futballmeccs

10:00 – nagyváradi Luceafărul – székelyhídi Törekvés futballmeccs

14:00 – Juniorok: Székelyhíd – Nagyvárad futballmeccs

17:00 – Kisfinálé

18:00 – Nagyfinálé