Hagyománnyá vált, hogy a karácsonyi vásár eseményei között helyet kap az ez évben kiemelkedő sportteljesítményt elért sportolók díjazása. December 20-án a múzeum épületében Tiponuţ Tibor, a polgármesteri hivatal kommunikációs felelőse köszöntötte sportolóinkat, azok családtagjait és a lelkes szurkolókat, csapattagokat. Mondandójában kiemelte, hogy a díjazó székelyhíd önkormányzata, a Pro Székelyhíd Egyesület elismeréssel fordul mindazon sportolók felé, akik gyakran nehéz körülmények között a mindennapi munka mellett végzik edzéseiket, s még így is a megye, az ország, a világ élvonalába sikerül felküzdeniük magukat.

Méltán lehetünk büszkék Rákóczi Gergő fogathajtónkra, aki az ez évben elért sikerei alapján a világ legjobb tíz lovasa közé soroltatott. Édesapjától, Rákóczi Lajostól megtudtuk, hogy a díjátadás pillanatában Gergő éppen egy nyugat-európai turnén vett részt, melynek keretében éppen Londonban a királyi udvarban hajthatta lovait, egy olyan előkelő helyen, ahova személyében most első alkalommal jutott hazánk fogathajtója.

Guba József, a Phoenix sportklub elnöke méltatta az idén legeredményesebb karatésokat és íjászokat. Díjazásban részesült Kokovai Csongor, aki az idei tanévtől Debrecenben folytatott tanulmányai miatt abbahagyta karatetevékenységét, ám ezt a versenyszezont még végigsportolta, és zsinórban harmadszor országos bajnok lett, továbbá kor- és súlycsoportjában kivívta a világ dobogójának harmadik fokát is. Csongor tehetségét a jövőben a labdarúgásban kamatoztatja tovább.

Ugyancsak karatésaink közül díjazásban részesült Bensicz Ádám, aki az országos bajnokságon bronzérmet nyert.
Székelyhíd íjászai ez évtől kezdték versenyszerűen űzni ezt a sportot, s máris szép eredményeket értek el. Ennek hozadékaként vehette át az őt megillető elismerést Ruszt Zsolt és Tárkányi Roland.
Méltán lehetünk büszkék Stihl Timbersportos fiainkra, akik az idei versenyszezonban is a maximumot nyújtották. Díjazásban részesült Dan Petrescu, aki 2015-ben hazai közönség előtt lett ismét országos bajnok, s a világbajnokságon is kiválóan szerepelt.

Junior favágóink közöl ebben az esztendőben kiemelkedőt teljesített a mindössze 20 éves Cser Szilárd, aki negyedik székelyhídi kerettagként a romániai válogatott színeiben versenyezhetett a világbajnokságon. A 25 éven aluliak Ausztriában megrendezett világversenyén pedig a dobogó második fokára állhatott.

Sportolói díjazásban részesült Cser Ivett és Cser István, akik a sakk területén értek el kiemelkedő eredményt.
Asztaliteniszben a Todea testvérpár, Andrea és Sofia Laura vehettek át elismerést, a sportágban megrendezett iskolaközi versenyen („olimpiász”) második és harmadik helyezést vívtak ki maguknak.

Gheorghe Raþiu, városunk díszpolgára méltatta Székelyhíd erős embereit beszédében kiemelve azt a rengeteg munkát, áldozatot és erőfeszítést amelyet sportolóink végrehajtanak annak érdekében, hogy a legjobbak lehessenek. Erősemberként elért eredményeinek köszönhetően díjazásban részesült Todoszi Öcsi és Kiss Attila, powerliftingben pedig Szabó István és Báthori Szabolcs vehetett át elismerést.

Városunk kiemelkedő sporttehetségei Csuka József alpolgármestertől vehették át az őket megillető elismerést.


Írta: Fekete Katalin