Az egyre népszerűbb helyi úszás- és vízilabda-oktatást nagyban segíti majd az az együttműködés, amelynek jegyzőkönyvét március elején írta alá a Nagyváradi Crișul Sportklub és a székelyhídi polgármesteri hivatal. Az idei évre szóló partnerségi megállapodás a város új tanuszodájában zajló úszás-, illetve a vízilabda-tevékenységekre vonatkozik. Előzménye egy tavalyi intézményközti megbeszélés, amelyet Béres Csaba polgármester kezdeményezett Pető Dalmával, a Nagyváradi Crișul Sportklub igazgatójával a fentebbi célból. Az első megbeszélést követően a felek megállapodtak abban, hogy a tevékenységet kísérleti rendszerben tesztelik, amelynek keretében a nagyváradi sportklub biztosítja a szakembereket – Marcel Hașaș edző (póló) és Luminița Coraș (úszás) személyében, Cosmin Goina sportszakértő koordinálásával –, a székelyhídi városháza pedig helyet biztosít a tanmedencében a sporttevékenységhez.

A két szakember által tartott tanfolyamok célja az volt, hogy a városi és a szomszédos településeken élő gyermekekből úszás- és pólócsoportokat alakítsanak ki.

Az érintettek pozitív visszajelzéseinek köszönhetően írták alá a felek a fent említett együttműködési dokumentumot. A városvezető ezzel a kezdeményezéssel a legmagasabb színvonalon szeretné megteremteni a feltételeket a városban élő gyermekek számára az úszáshoz, mint sporttevékenységhez. Ugyanakkor a Crișul sportklub lehetőséget biztosít ezeknek a sportolóknak, hogy az úszó- és pólószakosztályhoz csatlakozhassanak a teljesítménysport gyakorlása érdekében.

A jegyzőkönyv aláírói szerint a megállapodás jó előjel, mert lehetőséget kínál egyrészt az érmelléki fiatalok számára, hogy mind a sport terén, mind pedig szociális értelemben fejlődhessenek, másrészt pedig nagyobb választékot jelent a Crișul sportklubon belüli teljesítménysportok számára. Hasonló megbeszélések folytak Nagyszalonta polgármesterével is, azonos céllal.

A Crișul idén ünnepli 65 éves sporttevékenységét a válogatás, az edzés és a teljesítmény terén. Az ebben az időszakban elért eredmények bizonyítják, hogy a sportegyesület Nagyvárad zászlóshajó klubjának számít, és a mostanihoz hasonló lépések által törekszik arra, hogy remélhetőleg Bihar megyei szinten is az élen járjon. A Nagyváradi Crișul Sportklub nyitott az együttműködésre minden olyan városházával, amely hajlandó fejleszteni a sporttevékenységet!


Írta: Ér hangja