Száznyolcvan férőhelyes lelátóval ellátott, multifunkcionális sportlétesítményt építenek Bihar községben. Az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően, a fejlesztési minisztérium jóváhagyásával aláírták a Biharban felépítendő új sportcsarnok kivitelezési szerződését. A Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter és Szilágyi Zoltán bihari polgármester jelenlétében aláírt megállapodás értelmében, a szaktárca közel 9 millió lejt biztosít az új sportlétesítmény megvalósításához.

Szilágyi Zoltán elmondta, egy éven belül megépül az új sportcsarnok, és bíznak benne, hogy sokan veszik majd igénybe. A leendő létesítmény kosárlabda-, tenisz-, kézilabda-, valamint röplabdajátékhoz alkalmas felfestéseket és felszereléseket is tartalmaz majd. Ugyanakkor az épületben öltözőket, zuhanyzókat, sportszertárt és egy elsősegélypontot is kialakítanak. Az új sportlétesítmény egyaránt szolgálja a diákok tanítását és a széles közönséget, a helyi közösség mérkőzéseket, rendezvényeket szervezhet benne.

Ezzel a megvalósítással is az a távlati cél, hogy a helyi közösségeink fejlődjenek, erősödjenek és gyarapodjanak, hogy úgy érezzük, jó nekünk itt élni!


Írta: Ákos Adrienn