^ Vissza Fel
oktatás címke bejegyzései:

Néptánc Hegyközön

Diáksarok,Kultúra  ,   2014. június 24. kedd 
 779

Jó hangulatban ért véget a néptáncoktatás Hegyközszentmiklóson június 23-án hétfő délután, a kultúrotthonban tartott bemutatón. Az oktatás három hónapig tartott hetente egy alkalommal egy, egy és fél órát. Az oktatók elmondása szerint a gyerekek 4-től 12 éves korig népi gyermekjátékokat és felcsíki táncokat tanultak és mutattak be a közönség örömére. Mocsár László, a Toldy Általános Iskola igazgatója megköszönte az oktatók munkáját és  további folytatásra hívta az oktatókat és a gyerekeket.

A zene az kell, hogy ne vesszünk el…

Kultúra  , ,   2013. július 4. csütörtök 
 488

Zeneoktatási koncertet szerveztek a diákok számára Székelyhídon. A másodszorra megtartott esemény június 7-én a helyi múzeum épületében zajlott, mely Bogdan Dina zenetanárnő és férje Florin Dina, a helyi tanácsosi testület, valamint koncert előadói, a Nagyváradi Állami Filharmónia szimfonikus zenekara tagjainak közös kezdeményezésével jött létre.

Sakkoktatás Székelyhídon

Közélet  , ,   2010. november 10. szerda 
 469

Ingyenes sakkoktatást tart Veres János sakkoktató a központi étterem egyik zugában. A június óta minden kedden és csütörtökön délután 16–18 óra között szervezett találkozókat jelenleg 15–18 gyerek látogatja. Jancsi bácsi 2002-ben szerzett sakkoktató címet, de már előtte több rangos verseny résztvevője és nyertese volt, főbb eredménye a 2001-ben Nagyváradon megszervezett Felix-kupa, ahol I. osztályban I. helyezést ért el. 2003-ban Margittán kezdett el sakkot oktatni, 10 gyermek vett részt az akkori foglalkozásokon, tanítványai közül ketten a román válogatottba is bekerültek. Az oktató elmondása szerint ő ebben méri munkája gyümölcsét, számára ezek a dolgok az elért eredmények.