^ Vissza Fel
sakk címke bejegyzései:

Sakkemlékverseny Székelyhídon

Ér-sport  ,   2022. június 17. péntek 

Néhai sporttársaikról emlékeztek meg a sakkozók a Székelyhídon tartott sakkemlékversenyen június 11-én, szombaton. A városközponti vendéglőben megrendezett megmérettetésre a határ mindkét oldaláról érkeztek versenyzők.

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) szabályainak megfelelő versenyt hatodszorra szervezte meg Gardó Ferenc, célja a sportbarátság ápolása, és hogy lehetőséget biztosítson az ifjúsági és amatőr sakkozóknak egyaránt.

Sakkverseny főhajtással

Ér-sport    2017. június 30. péntek 

Néhai sporttársaikról emlékeztek meg a székelyhídi sakkozók a városnapok keretében tartott sakkversenyen. Mintegy negyvenen ültek le a kockás asztalok mellé, a helyi versenyzőkön kívül, többen Magyarországról érkeztek a megmérettetésre.

A gondolkozásfejlesztő sakk

Ér-sport    2013. június 2. vasárnap 

Miután sorra megnyerte a helyi és megyei fordulókat a tanügyminisztérium által meghirdetett sakkversenyen, Cser István, a Petőfi-líceum X. B osztályos diákja áprilisban az Ilfov megyei Brănești-en az országos versenyen küzdött.

 

Nemrég részt vettél a sakkverseny országos fordulóján, ahol szép eredményt értél el. Milyen versenyeken voltál ezen kívül, illetve milyen eredményeid vannak?

– Ahány versenyt rendeztek Székelyhídon, ott rendszerint első lettem. Gálospetribe szoktam még versenyekre járni, ahol eddig felnőtt kategóriában játszottam, illetve versenyeztem már Margittán és Kiskerekiben is, de általában csak tapasztalatszerzésig jutottam, nem szereztem kiemelkedő helyezést.

Sakkoktatás Székelyhídon

Közélet  , ,   2010. november 10. szerda 

Ingyenes sakkoktatást tart Veres János sakkoktató a központi étterem egyik zugában. A június óta minden kedden és csütörtökön délután 16–18 óra között szervezett találkozókat jelenleg 15–18 gyerek látogatja. Jancsi bácsi 2002-ben szerzett sakkoktató címet, de már előtte több rangos verseny résztvevője és nyertese volt, főbb eredménye a 2001-ben Nagyváradon megszervezett Felix-kupa, ahol I. osztályban I. helyezést ért el. 2003-ban Margittán kezdett el sakkot oktatni, 10 gyermek vett részt az akkori foglalkozásokon, tanítványai közül ketten a román válogatottba is bekerültek. Az oktató elmondása szerint ő ebben méri munkája gyümölcsét, számára ezek a dolgok az elért eredmények.

Barátságkupa

Ér-sport  , , ,   2010. február 4. csütörtök 

Sakkverseny immár hatodszor az Érmelléken

Hatodszorra ültek az érmelléki sakkozók a táblák mellé január 30-án, szombaton lezajlott Érmelléki Barátságkupán. A megmérettetésen hét település nyolc csapata képviseltette magát: Álmosd, Bagamér, Biharfélegyháza, Bihardiószeg, Érsemjén, Szentjobb, valamint Székelyhíd két csapata. A rendezvénynek ezúttal a székelyhídi múzeum épülete adott otthont, az esemény főszervezője Blidár Katalin volt. Adorján Csaba álmosdi testneveléstanár, valamint jelen esetben pontozóbíró üdvözölte az összegyűlteket, majd átadta a szót Béres Csaba polgármesternek, aki örömét fejezte ki, hogy Székelyhíd bekerülhetett egy ilyen  körforgásba, valamint néhány szóban bemutatta városunkat a vendégeknek.