Sakkverseny immár hatodszor az Érmelléken

Hatodszorra ültek az érmelléki sakkozók a táblák mellé január 30-án, szombaton lezajlott Érmelléki Barátságkupán. A megmérettetésen hét település nyolc csapata képviseltette magát: Álmosd, Bagamér, Biharfélegyháza, Bihardiószeg, Érsemjén, Szentjobb, valamint Székelyhíd két csapata. A rendezvénynek ezúttal a székelyhídi múzeum épülete adott otthont, az esemény főszervezője Blidár Katalin volt. Adorján Csaba álmosdi testneveléstanár, valamint jelen esetben pontozóbíró üdvözölte az összegyűlteket, majd átadta a szót Béres Csaba polgármesternek, aki örömét fejezte ki, hogy Székelyhíd bekerülhetett egy ilyen  körforgásba, valamint néhány szóban bemutatta városunkat a vendégeknek.A verseny kezdete előtt a vendéglátók néhány finom falattal és forralt borral kínálták a versenyzőket, akik ezután teljes lendülettel vetették bele magukat a játékba.

 

 

Összesen 39 versenyző mérte össze sakktudását, hét, egyenként 25 percig tartó körben, melynek végeredményeként az első helyen Székelyhíd egyes számú csapata diadalmaskodott 22,5 ponttal, Hasznosi Lóránd, Gardó Ferencz, Forró Mózes, Todoszi László összeállításban. Második helyen az álmosdi sakkozók végzett 18,5 ponttal, és tőlük alig lemaradva, 18 ponttal lett bronzérmes Bihardiószeg csapata. A csapatok helyezései után külön dicséretben részesült Gardó Ferencz, aki mindegyik ellenfelét legyűrve a Barátságkupa legjobb játékosa lett.

 

 

Az okleveleket és díjakat Adorján Csaba és Béres Csaba osztotta ki, mindenkinek megköszönve a részvételt, és elmondva, hogy legközelebb Érsemjénben rendezik meg az eseményt idén ősszel. A díjkiosztó után egy kellemes ebéddel zárult a program.

 

 

Cseh Tímea